Вахабизам - општо

allahov_rob

لا اله الا الله محمد رسول
Член од
7 мај 2009
Мислења
728
Поени од реакции
12
Kako sto jas barem procitav vo ovaa tema retko se najde nekoj VERNIK vo prava smisla na zborot... tuka e prepolno so nacionalizam!!!!

Niti Adem (adam),niti Nuh (noe),Niti Ibrahim (abraham),niti Jakub (jakov),niti Musa (mojsej),niti Davud (david),niti Isa (isus) niti pak Muhammed (neka e Allahoviot mir nad niv) ne propoveduvale spored boja na tenot,nacionalnata pripadnost,niti po bilo koj drug osnov,tuku cel im bila na site lugje da da im se dade do znaenje deka postoi samo Eden edinstben Bog,i deka samo Nemu treba da mu se molime,samo od Nego treba da barame...

Da ne se pravam deka sum jas golem vernik,no licno mene ova mnogu me zasegna sto se fativte za nacionalnata pripadnost... toa mnogu malce vi vetuva.

Pozdrav do site... :(

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Ништо полошо од вехабии на светот. Чисто зло , за нив и смртта е премалку. Мизогени, нетолернтни дури и кон други муслимани кои не се ко нив, читај дегенерици. Сите проблеми во светот се од вехабии, а центарот им е КСА. Докази
- мнозинството од луѓето кои го урнаа светскиот трговски центар беа саудијци, финансирани од вехаибстички џамии во Германија
-Талибан е настанат од финансирањето на саудиски медраси во Пакистан (Талибан ги победи муџахедините во граќанската војна во Авганистан)
-Пакистанскиот Талибан добива огромна подршка од КСА
-во Мароко и Алжир каде имаше граѓанска војна помеѓу муслиманите и вехабиите е забрането да се носи бурка во јавност (да не речеме, немој да се качуваш на автобус зошто може да се симнеш во ковчег ако носиш бурка)
-вехабиите заговараат убиство на сите неверници
-повеќето од луѓето кои силуваа, мачеа и колеа луѓе во 2001 беа вехабии, а се претставуваа како Албанци иако во суштина беа од КСА и Пакистан.
наф сед.

salome

Пали-Баба
Член од
8 март 2010
Мислења
46
Поени од реакции
2
Ме интересира, дали иницијативниот одбор за изградба на Бурмали џамијата има врска со вахабистичкото движење кај нас? Дали запленетото оружје во неодамнешната акција исто така има врска со со овие групации? Дали некои муслимани се оградуваат од нив?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.006
Поени од реакции
83.389
Не и одговарајте и на недепилираната. Не е достојна за одговор.
Од кај бе сечен, знаеш дали е недепилирана? Си проверил?

Ал Завахири да не си што им наредуваш на останатите талибани?
Баш да видам дали ќе се повинуваат на хиерархија...

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
-повеќето од луѓето кои силуваа, мачеа и колеа луѓе во 2001 беа вехабии, а се претставуваа како Албанци иако во суштина беа од КСА и Пакистан.
наф сед.
Која беше силувана во 2001-ва бе? Хаха, Пакистанци, оф мори мајко. Еве кога ќе почне да интелектуализира амеба, како тоа знае да го добро стори.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.006
Поени од реакции
83.389
Која беше силувана во 2001-ва бе? Хаха, Пакистанци, оф мори мајко. Еве кога ќе почне да интелектуализира амеба, како тоа знае да го добро стори.
Не се праи на удрен.
Имаше два пара кои беа фатени на Скопска Црна Гора. Женските беа задржани и силувани, а машките претходно ги претепаа и ги оставија негде. А за таквите случаи во кумановско, не знам поточно, ако некој има од таму да знае нека каже. Работата е (знаеш и ти добро) дека тоа се крие заради бруката.
Но зад тоа не стоеа ниакви дошљаци од Пакистан или другде, туку твои genuine сонародници.

Е за Вејце и Карпаралак, веќе е друга приказна. Таму на помош на УЧК беа на сцена со свои специјалитети другарите од пустиња и вукојебина дојдени да дерат живи Христијани, да им вадат црева и знаеш веќе како иде тоа, ене ја Босна видовме што правеа таму заедно со другарите нивни од другата страна.
За ова сведоци има (преживеани) и разузнавачки инфоа.

Фан на Интер

Rasturac na ZABAVI
Член од
26 јануари 2010
Мислења
612
Поени од реакции
22
Не се праи на удрен.
Имаше два пара кои беа фатени на Скопска Црна Гора. Женските беа задржани и силувани, а машките претходно ги претепаа и ги оставија негде. А за таквите случаи во кумановско, не знам поточно, ако некој има од таму да знае нека каже. Работата е (знаеш и ти добро) дека тоа се крие заради бруката.
Но зад тоа не стоеа ниакви дошљаци од Пакистан или другде, туку твои genuine сонародници.

Е за Вејце и Карпаралак, веќе е друга приказна. Таму на помош на УЧК беа на сцена со свои специјалитети другарите од пустиња и вукојебина дојдени да дерат живи Христијани, да им вадат црева и знаеш веќе како иде тоа, ене ја Босна видовме што правеа таму заедно со другарите нивни од другата страна.
За ова сведоци има (преживеани) и разузнавачки инфоа.
I zamisli koga davali izjava na sud silovanata go izjavilia slednov. Sudija: Vidovte li koj ve siluvashe?
Siluvanata: Znam deka nebese deckomu nego nekad ne go osekjam a sega edvaj vleze...
Sudijata: Pa mozjebi ne si navlaznila dovolno
Siluvanata: Ne be ednas moja ednas negova plunka plus stimulacija polas saat bev vlazana ama na nego mu bese golem.
Sudijata: I kakva kazna barate za siluvacite?
Siluvanata: Pa baram najsurovo da bidat kazneti, kako kazna da sega da mora da ima 5 pati seks so mene dnevno.
Sudijata: 5 Pati da ne e mnogu
Siluvanata: Ne ne e mnogu , koga mozje 5 pati da se moli na den zosto da ne mozje da me ebe 5 pati na den.
Sudijta: A od kaj znaete deka 5 pati se moli na den
Siluvanta: Znam posto mu bese mnogu golem , baska secen , baska imase brada mora de e nekoj Talibanec ili Vehabist:pos2:

S

smart ass

Гостин
Ме интересира, дали иницијативниот одбор за изградба на Бурмали џамијата има врска со вахабистичкото движење кај нас?
Ма тука има повеќе политика и перење пари отколку вахабии.

Дали запленетото оружје во неодамнешната акција исто така има врска со со овие групации?
Не е исклучена,всушност новото ПО оружје и експлозивот баш алудираат на добри финансии.

Дали некои муслимани се оградуваат од нив?
Што да ти каже атеист за муслимани ил рисјани имам генерални познавања и делумно така прочитано.

Но можам да ти кажам дека сум живеел,живеам и ќе живеам со муслимани(албанци,бошњаци..турци....) и ниеден не спомнал вахабистичко срање....значи ДА СЕ ОГРАДУВААТ-не е во традицијата на нашите муслимани генерално речено.

Но сепак има една закана-беспарицата и едноставното перење мозок кое знаеме како се врши(со пуштање видеа од УСА бомбардирање бла бла жртви..лоши слики..НАТО..убиле цивили..плачат мајки) и на ова млад муслиман да речеме 17-19 години со константно перење може да биде испран-така беше и е во Босна,а сега се обидуваат и овде,решението го имаат надлежните институции и верувам чекаат погоден момент за реакција.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.006
Поени од реакции
83.389
I zamisli koga davali izjava na sud silovanata go izjavilia slednov. Sudija: Vidovte li koj ve siluvashe?
Siluvanata: Znam deka nebese deckomu nego nekad ne go osekjam a sega edvaj vleze...
Sudijata: Pa mozjebi ne si navlaznila dovolno
Siluvanata: Ne be ednas moja ednas negova plunka plus stimulacija polas saat bev vlazana ama na nego mu bese golem.
Sudijata: I kakva kazna barate za siluvacite?
Siluvanata: Pa baram najsurovo da bidat kazneti, kako kazna da sega da mora da ima 5 pati seks so mene dnevno.
Sudijata: 5 Pati da ne e mnogu
Siluvanata: Ne ne e mnogu , koga mozje 5 pati da se moli na den zosto da ne mozje da me ebe 5 pati na den.
Sudijta: A od kaj znaete deka 5 pati se moli na den
Siluvanta: Znam posto mu bese mnogu golem , baska secen , baska imase brada mora de e nekoj Talibanec ili Vehabist:pos2:
Хумористично, нема што. А си по карикатурите или само по прозна шега?

Туку шегобиецу, ме интересира дали ќе беше волку хумористичен ако сестра ти, мајка ти или ќерка ти се најдеа на нивно место? А?

Фан на Интер

Rasturac na ZABAVI
Член од
26 јануари 2010
Мислења
612
Поени од реакции
22
Хумористично, нема што. А си по карикатурите или само по прозна шега?

Туку шегобиецу, ме интересира дали ќе беше волку хумористичен ако сестра ти, мајка ти или ќерка ти се најдеа на нивно место? А?
A ovaa tebe Sestra ili Majka ti bila nerazbrav :pos2::pos2:Ili pak ti si bil toj vrzanito decko sto ja gledak kako devojkamu uzjiva u Seksot pa si posakal i tebe da ti go Bapnat ednas Vehabiite

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.006
Поени од реакции
83.389
A ovaa tebe Sestra ili Majka ti bila nerazbrav :pos2::pos2:Ili pak ti si bil toj vrzanito decko sto ja gledak kako devojkamu uzjiva u Seksot pa si posakal i tebe da ti go Bapnat ednas Vehabiite
Не мора да ми биде ништо за да имам сочуство за нив.

Не те разбирам, ти као нешто се радуваш на вакви случки?

А и не знам што се почувствува прозван, кога нагласив дека за силувањата не се одговорни дојденците од Пакистан или не знам од каде, туку тукашните Албанци од УЧК.

Фан на Интер

Rasturac na ZABAVI
Член од
26 јануари 2010
Мислења
612
Поени од реакции
22

А и не знам што се почувствува прозван, кога нагласив дека за силувањата не се одговорни дојденците од Пакистан или не знам од каде, туку тукашните Албанци од УЧК.
Da ama isto taka vo Milion tvoi postovi naglasi deka Uck Vehabist i obicen Musliman vo Mk e ednako na edno isto taka da site postovi napisani od tebe a vo vrska so Islam jas sum prozvan kako sto se prozvani site muslimani vo Mk bez razlika na nivna etnicka pripadnost posto ti...... (ne jas) gi stavi vo ist Kos Zaboraiv deka si zjensko da ne si bila ti taa siluvanata sto go maci coekot den denes abe ej ostajgo 5 pati e mnogu

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.006
Поени од реакции
83.389
Da ama isto taka vo Milion tvoi postovi naglasi deka Uck Vehabist i obicen Musliman vo Mk e ednako na edno isto taka da site postovi napisani od tebe a vo vrska so Islam jas sum prozvan kako sto se prozvani site muslimani vo Mk bez razlika na nivna etnicka pripadnost posto ti...... (ne jas) gi stavi vo ist Kos Zaboraiv deka si zjensko da ne si bila ti taa siluvanata sto go maci coekot den denes abe ej ostajgo 5 pati e mnogu
Да, тоа е вообичаениот одбрамбен механизам од вас домашните талибани - мојот однос кон вас да го изедначувате со мојот однос кон Исламот и Муслиманите.

"Da ama isto taka vo Milion tvoi postovi naglasi deka Uck Vehabist i obicen Musliman vo Mk e ednako na edno isto"

- верувам дека ти е многу лесно да најдеш еден од "милионите мои постови" каде што наводно ги изедначувам обичните Муслимани со вас. Па цитирај го.
Дури ни УЧК не ги изедначувам со вас.

The_LiGhT'

Stop DISCRIMINATION
Член од
29 април 2009
Мислења
587
Поени од реакции
123

A sluckite od vasite braka ukrainci gi zaboravi li!!!:tapp:

Eraser

S.... Seni Seviyorum
Член од
12 април 2010
Мислења
422
Поени од реакции
18
Бети ни е нешто многу истрауматизиран/а кога цело време зборува за терорости !!

Сигурно има некоја страшна траума од лично искуство, па своите фрустрации ги истура тука !!

Има посебни институции за тоа, можеш и на иповедање да појдеш па таму да ти удрат и реприза !!

Kajgana Shop

На врв Bottom