F.E.I.T. - Fundamental Emergency Intelligence Team

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.723
Поени од реакции
52.659
Не е лошо. Ама само се шета низ играва, или има некое оружје?
Кај да одам? Неможам ниедна врата да отворам.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Леле Михајлов лудакот ја играше играва дур 200 души чекавме 2 саата за потпис/оценки хахахаххахахах

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Не ми се отворат линковите за download, тие шо се два. Ова од таму или од кај мене е?

МадерФакер

Титл по моја желба
Член од
25 ноември 2009
Мислења
678
Поени од реакции
44
Не е лошо. Ама само се шета низ играва, или има некое оружје?
Кај да одам? Неможам ниедна врата да отворам.
Иди скроз право и после лево до крај. Таму од десно ќе видиш еден плакар. Отвори го со Е. :)

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Иди скроз право и после лево до крај. Таму од десно ќе видиш еден плакар. Отвори го со Е. :)
И после тоа ќе ти се појави еден вонземјанец со кој ќе се пукаш 5 минути, па ко ќе го убиеш ќе ти се појави уште еден, ама нема да се пукаш со него, туку ќе заврши играта :(

Heartbreaker

The Real ROCKNROLLA
Член од
6 декември 2009
Мислења
276
Поени од реакции
28
Не ми се веруваше дека електрашиве направиле вакво нешто :vozbud:. Ја пробав играта. Супер е. Има голем потенцијал. Иако сум фан на Source енџинот, сепак и Unreal 3 врши работа. Би сакал да се прошири играва на тој начин што ќе би се шетало низ целиот факултет. Т.е. низ спратови, во училници... Па дури и кај професорите во кабинет (па да видат после како ќе им го "преуредам кабинетот" :pos2:). Браво за креаторите. Се надевам ќе продолжат да ја шират играва, да не биде само едно делче. Па после и ние македонците да се фалиме дека имаме направено видео игра. :smir:
Според извори блиски до креаторите на играта(со кои се знам лично:wink: ), се очекува наредното демо да излезе некаде во Јули месец. Во него ќе биде претставено целосно првото ниво кое ќе биде исполнето со многу новини во FPS жанрот, како што се: симулирање на лигав материјал, реално кинење на ткаенина, FPS FINISHING MOVES(ова досега не е видено никаде на друго место), џиновски бос(кој ќе изгледа екстремно кул) и се разбира МНОГУ МНОГУ БЕДЕС акција.
Исто така, авторите се заблагодаруваат за позитивниот одзив кој претставува мотив за нив да продолжат со исто темпо и понатаму.

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Според извори блиски до креаторите на играта(со кои се знам лично:wink: ), се очекува наредното демо да излезе некаде во Јули месец. Во него ќе биде претставено целосно првото ниво кое ќе биде исполнето со многу новини во FPS жанрот, како што се: симулирање на лигав материјал, реално кинење на ткаенина, FPS FINISHING MOVES(ова досега не е видено никаде на друго место), џиновски бос(кој ќе изгледа екстремно кул) и се разбира МНОГУ МНОГУ БЕДЕС акција.
Исто така, авторите се заблагодаруваат за позитивниот одзив кој претставува мотив за нив да продолжат со исто темпо и понатаму.
Sweet! :D

DarkEyE994

Возам-_-Точак
Член од
4 март 2009
Мислења
285
Поени од реакции
9
Кога ќе дојдам дома обавезно симнувам.Се договаравме со некои другари да праиме нешто слично на Унреал енџин ама неможевме да најдеме асално ц++ програмерче

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Кога ќе дојдам дома обавезно симнувам.Се договаравме со некои другари да праиме нешто слично на Унреал енџин ама неможевме да најдеме асално ц++ програмерче
Има фурни леб до таму. Земи почни да учиш програмирање уште од сега по малце па после ако појдиш на факултет за тоа тогаш ќе можиш да правиш игри.
Не треба програмерче, треба програмер. Има и математики и физики кога се прават игри.

Кент

Професионалец
Член од
16 февруари 2010
Мислења
255
Поени од реакции
15
Има фурни леб до таму. Земи почни да учиш програмирање уште од сега по малце па после ако појдиш на факултет за тоа тогаш ќе можиш да правиш игри.
Не треба програмерче, треба програмер. Има и математики и физики кога се прават игри.
Многу ме интересира на кој факултет кај нас ќе научи да програмира во C++ за да направи видео игра :)

Колку што сум запознаен кај нас никаде не се изучува DirectX. Само се изучуваат основи на OpenGL. Но тоа не е ни одблизу доволно за да се направи видео игра.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Многу ме интересира на кој факултет кај нас ќе научи да програмира во C++ за да направи видео игра :)

Колку што сум запознаен кај нас никаде не се изучува DirectX. Само се изучуваат основи на OpenGL. Но тоа не е ни одблизу доволно за да се направи видео игра.
Како што реков има математика зад игрите. Математика се учи на електро. Ако не ги знајш математичките поими нема ни Д од директИкс да разбереш.
Има физика, и тоа се учи мислам. Треба да знаеш алгорими и да ги правиш ефикасно, и тоа се учи на факултет. Па ако работиш C++ имаш објекти, треба да објектно ориентиран дизајн.

И после сето тоа можиш сам да учиш DirectX или OpenGL. Кај нас и јас незнам за некоја посебна насока за развивање на игри по факултетиве за информатика ама ти кажав можи сам да се учи.

Кент

Професионалец
Член од
16 февруари 2010
Мислења
255
Поени од реакции
15
Како што реков има математика зад игрите. Математика се учи на електро. Ако не ги знајш математичките поими нема ни Д од директИкс да разбереш.
Има физика, и тоа се учи мислам. Треба да знаеш алгорими и да ги правиш ефикасно, и тоа се учи на факултет. Па ако работиш C++ имаш објекти, треба да објектно ориентиран дизајн.

И после сето тоа можиш сам да учиш DirectX или OpenGL. Кај нас и јас незнам за некоја посебна насока за развивање на игри по факултетиве за информатика ама ти кажав можи сам да се учи.
Брат, јас завршив на електро :wink: Знам точно што се учи и како се учи, а доволно сум работел 3д за да знам што и како функционира. Затоа и спомнав за DirectX и OpenGL.
За сам можеш да учиш. Но ти треба време. Време кое додека си на факултет нема да го имаш, а после кога ќе треба да почнеш да работиш, времето уште толку ќе ти се скуси.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Брат, јас завршив на електро :wink: Знам точно што се учи и како се учи, а доволно сум работел 3д за да знам што и како функционира. Затоа и спомнав за DirectX и OpenGL.
За сам можеш да учиш. Но ти треба време. Време кое додека си на факултет нема да го имаш, а после кога ќе треба да почнеш да работиш, времето уште толку ќе ти се скуси.
Аа, на тоа мислење дека нема време сам да учиш. Е имаш тука право затоа и нема игри од овде.
Ако се испланирува добро работите можи ќе се најди време, зависи... А можи и ќе отворат таков подсмер на некој факултет.

Kajgana Shop

На врв Bottom