Иди скроз право и после лево до крај. Таму од десно ќе видиш еден плакар. Отвори го со Е.Не е лошо. Ама само се шета низ играва, или има некое оружје?
Кај да одам? Неможам ниедна врата да отворам.
И после тоа ќе ти се појави еден вонземјанец со кој ќе се пукаш 5 минути, па ко ќе го убиеш ќе ти се појави уште еден, ама нема да се пукаш со него, туку ќе заврши игратаИди скроз право и после лево до крај. Таму од десно ќе видиш еден плакар. Отвори го со Е.
Според извори блиски до креаторите на играта(со кои се знам лично:wink: ), се очекува наредното демо да излезе некаде во Јули месец. Во него ќе биде претставено целосно првото ниво кое ќе биде исполнето со многу новини во FPS жанрот, како што се: симулирање на лигав материјал, реално кинење на ткаенина, FPS FINISHING MOVES(ова досега не е видено никаде на друго место), џиновски бос(кој ќе изгледа екстремно кул) и се разбира МНОГУ МНОГУ БЕДЕС акција.Не ми се веруваше дека електрашиве направиле вакво нешто . Ја пробав играта. Супер е. Има голем потенцијал. Иако сум фан на Source енџинот, сепак и Unreal 3 врши работа. Би сакал да се прошири играва на тој начин што ќе би се шетало низ целиот факултет. Т.е. низ спратови, во училници... Па дури и кај професорите во кабинет (па да видат после како ќе им го "преуредам кабинетот" :pos2. Браво за креаторите. Се надевам ќе продолжат да ја шират играва, да не биде само едно делче. Па после и ние македонците да се фалиме дека имаме направено видео игра. :smir:
Sweet!Според извори блиски до креаторите на играта(со кои се знам лично:wink: ), се очекува наредното демо да излезе некаде во Јули месец. Во него ќе биде претставено целосно првото ниво кое ќе биде исполнето со многу новини во FPS жанрот, како што се: симулирање на лигав материјал, реално кинење на ткаенина, FPS FINISHING MOVES(ова досега не е видено никаде на друго место), џиновски бос(кој ќе изгледа екстремно кул) и се разбира МНОГУ МНОГУ БЕДЕС акција.
Исто така, авторите се заблагодаруваат за позитивниот одзив кој претставува мотив за нив да продолжат со исто темпо и понатаму.
Има фурни леб до таму. Земи почни да учиш програмирање уште од сега по малце па после ако појдиш на факултет за тоа тогаш ќе можиш да правиш игри.Кога ќе дојдам дома обавезно симнувам.Се договаравме со некои другари да праиме нешто слично на Унреал енџин ама неможевме да најдеме асално ц++ програмерче
Кога ќе дојдам дома обавезно симнувам.Се договаравме со некои другари да праиме нешто слично на Унреал енџин ама неможевме да најдеме асално ц++ програмерче
Многу ме интересира на кој факултет кај нас ќе научи да програмира во C++ за да направи видео играИма фурни леб до таму. Земи почни да учиш програмирање уште од сега по малце па после ако појдиш на факултет за тоа тогаш ќе можиш да правиш игри.
Не треба програмерче, треба програмер. Има и математики и физики кога се прават игри.
Како што реков има математика зад игрите. Математика се учи на електро. Ако не ги знајш математичките поими нема ни Д од директИкс да разбереш.Многу ме интересира на кој факултет кај нас ќе научи да програмира во C++ за да направи видео игра
Колку што сум запознаен кај нас никаде не се изучува DirectX. Само се изучуваат основи на OpenGL. Но тоа не е ни одблизу доволно за да се направи видео игра.
Брат, јас завршив на електро :wink: Знам точно што се учи и како се учи, а доволно сум работел 3д за да знам што и како функционира. Затоа и спомнав за DirectX и OpenGL.Како што реков има математика зад игрите. Математика се учи на електро. Ако не ги знајш математичките поими нема ни Д од директИкс да разбереш.
Има физика, и тоа се учи мислам. Треба да знаеш алгорими и да ги правиш ефикасно, и тоа се учи на факултет. Па ако работиш C++ имаш објекти, треба да објектно ориентиран дизајн.
И после сето тоа можиш сам да учиш DirectX или OpenGL. Кај нас и јас незнам за некоја посебна насока за развивање на игри по факултетиве за информатика ама ти кажав можи сам да се учи.
Аа, на тоа мислење дека нема време сам да учиш. Е имаш тука право затоа и нема игри од овде.Брат, јас завршив на електро :wink: Знам точно што се учи и како се учи, а доволно сум работел 3д за да знам што и како функционира. Затоа и спомнав за DirectX и OpenGL.
За сам можеш да учиш. Но ти треба време. Време кое додека си на факултет нема да го имаш, а после кога ќе треба да почнеш да работиш, времето уште толку ќе ти се скуси.