Невработеноста во Македонија !

Bocco

Лудак
Член од
17 февруари 2010
Мислења
41
Поени од реакции
14
Вака сеа, незнам дали ова е вистинско место каде да го постирам постов,ама денес,една другарка ја убедував цело време дека во Македонијата невработеноста расте,а таа го тврди обратното,сеа со васа помош ке дознаам кој е во право.

Што мислите вие, Дали во Македонија невработеноста расте,или опаѓа !

Поздрав:toe:

ACER

=Сандокан=
Член од
14 мај 2008
Мислења
193
Поени од реакции
7
Абе кое растење ебати то државата, пола држава леб нема, стечајци на секој чекор, ама па можи и ќе се намали сеа невработеноста ако ги викнат споменици да прат па цела држава вработена ке биди, инаку според мене ХАОС е овде невработеност најголема.

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Каков кавалер си ти, па се инаетиш со другарка ти?

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.991
Поени од реакции
12.635
Вака сеа, незнам дали ова е вистинско место каде да го постирам постов,ама денес,една другарка ја убедував цело време дека во Македонијата невработеноста расте,а таа го тврди обратното,сеа со васа помош ке дознаам кој е во право.

Што мислите вие, Дали во Македонија невработеноста расте,или опаѓа !

Поздрав:toe:

Со наша помош нема да дознаеш кој е во право...симпатизерите на власта(т.н.патриоти и големи-македонци) ќе те убедуваат дека невработеноста се намалува, а симпатизерите на опозицијата дека се зголемува...добредојдовте на место каде не е се така како што изгледа, туру руру - Твајлајт Зоун - епизоуд твенти:toe:

ACER

=Сандокан=
Член од
14 мај 2008
Мислења
193
Поени од реакции
7
Јас ни од ВМРО ни СДСМ сум ама тоа што го гледам е дека невработеноста е голема ако не и најголема.

Bocco

Лудак
Член од
17 февруари 2010
Мислења
41
Поени од реакции
14
Добро знам дека е така,бидејќи и она е ВМРОВКА и ме убедува дека Груевски се грижел за невработеноста и дека била мала,се глеа како се грижи...Иначе ја не сум за ниеден,сите зборат зборат празни муабети,па после коа ќе дојдат на власт..само фотеља ги занимава друго нишо !:tapp:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Добра е невработеноста се движи во рамките на планираните проекции :tapp:.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.991
Поени од реакции
12.635
Јас ни од ВМРО ни СДСМ сум ама тоа што го гледам е дека невработеноста е голема ако не и најголема.
И мене ми изгледа како најголема да е сега, а и јас не симпатизирам никого, е сега поради моите левичарски погледи веднаш ќе бидам обележан како симпатизер на левицата и фрлен во левиот круг на пеколот.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Raste, nie sme ti utepanica, koj ima ima i za sinceto kerceto i vnucite koj nema nema, gleas po kontejneri i nasi pocnaa da sobiraat, katastrofa, ne da raste nego raste ko kvasec, katastrofa, ne da raste, jas znam deka vladata e najgolem rabotodavac a tamo si vratuva po rodninski vrski, samo cica od danoci, nema rabota jas sto znam sekoj koj zivee od penzijata na tatko mu iii baba mu, sve kopuk i goltar do goltar, Ti si bil u pravo, a taa moze zarabotuva (ona si znae kako) pa ne gi ni zapaza kopucive, goltarive nasi stradni...A i kaj ke ima vrabotenost koa nisto ne proizveduvame to es nisto ne izvezuvame sve uvezueme, ni edna fabrika ne raboti sve kata do strofa!

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Секој ден слушам дека невработеноста е голема. А уствари сите возат нови коли сите трошат како луди!!!

Е ајде сега кажете вие

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.991
Поени од реакции
12.635
Секој ден слушам дека невработеноста е голема. А уствари сите возат нови коли сите трошат како луди!!!

Е ајде сега кажете вие
Можеби од колите и издувните гасови што ги испуштаат тешко се заприметуваат невработените...:toe:

M

marsovka

Гостин
Alo статистички податоци ( не од заводот за статистика на рм ) Може и нечија анализа да видиме како ни стојат работите

Ма што зборам
Јави се леандра , јави се леандра :vozbud:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.991
Поени од реакции
12.635
Еве моја анализа: зголемувањето на бројот на скапи владини автомобили и чудни некои закони, е еднакво пропорционален на зголемувањето на невработеноста:vozbud:

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88

Е ајде сега кажете вие
тие што возат нови коли ги имаат земено на лизинг, тие што возат скапи коли ги имаат за тродупло поефтино земено од Немачка...

јас не познаам човек кој би платил 100.000 тисуча за Рејнџ Ровер на ново во кешарица..

а околу невработеноста, велат негде околку 33% било... тие што се невработени не ги глеаме ние кога искачаме по град, гледаме само како луѓето трошат пари на пијачки и слични безвредни срања... гледаме како сите се "скапо" дотерани и пицнати, како сите искачаат со коли у град... ехее претходно кузнае какви се не услови исполниле шутраците за нивните родители им дадат аутото и некој денар више у џеб... тие стварно што имаат не се покажуваат.
е така се оформува лажната слика дека сите биле пуни.

Kajgana Shop

На врв Bottom