Колку ги слушате родителите и кој родител повеќе го слушате?

• Креатор на темата Креатор на темата Spaski
  • Време на започнување Време на започнување
Znaci ova deka devojcinjata ja gledaat majkata kako precka, ne e tocno, i deka tie se privlecni od seksualnosta na svojot tatko, kakva glupost kazana, znaci devojcinjata se privrzani kon svojot tatko od edinstvena pricina zas se zenski, ima ljubov sekako i toa taa e samo roditelska (osven vo ekstremni slucaj kaj nenormalni luge, koi sakaat da spijat so svoi bliski, da pravat incest), inace devojcinjata mislat deka tatkoto treba da gi razbere podobro zasto e masko, oni se naklonuvaat kon nego samo poradi sovet koi ke im pomogne da osvojat nekogo istoto i maskite go pravat toa, iako sakaat da dobijat pogolema ljubov od majkite, zaso tatkovcite nikogas enma da im izrazat golema ljubov na momcinjata, zaso ednostavno se momcinja, a majkite se onie koie ke gi razgalata:vozbud:

А ти го сметаш Фројд за нормален?
Кај ви се предрасудите за наркоманите кога се најпотребни? Типот шмркал цел живот и умрел на 70 и кусур години од природна смрт!

А ти го сметаш Фројд за нормален?
Кај ви се предрасудите за наркоманите кога се најпотребни? Типот шмркал цел живот и умрел на 70 и кусур години од природна смрт!

Sekako deka ne go smetam za normalen tipot....zatoa i ne se soglasuvam so negovoto mislenje....on mozda imal zadni naemri so majka mu negova:pos2:

Sekako deka ne go smetam za normalen tipot....zatoa i ne se soglasuvam so negovoto mislenje....on mozda imal zadni naemri so majka mu negova:pos2:

Не само со мајка му. Му дал на татко му да шмрка за да му изврши операција на очите, затоа што верувал дека кокаинот може да спречи болки. Денес, анестезиолозите работат на тој принцип.

Според Фројд, девојчињата се фасцинирани од сексуалната привлечност на својот татко, па поради тоа се стремат да остварат блискост со него, а мајката ја гледаат како објект кој им пречи на патот до тоа да го освојат својот татко, затоа што таа може да стапи во сексуални односи со него, но не и тоа девојче.

За машките е обратно.

Теорија со која делумно се согласувам.

Оф:
И јас без она болдираното, еве и зошто :
Потребата на жената за совршен маж е вкоренета уште во раното детство, особено во односите меѓу таткото и ќерката. Овој однос,oдносно татковската фигура, потсвесно има голема улога во избирање на партнерот. Во најраното детство милноста е прифатлива и кај машките и кај девојчињата. Но кога децата кои растат во сексуално стереотипни семејства и кога ќе достигнат возраст од 4 - 5 години, со момчињата почнуваат да се случуваат поинакви работи. Милното однесување кои момчињата го искажуваат на своите родители, почнува внимателно или невнимателно да се потиснува, додека кај девојчињата да се поттикнува.

Многу татковци отворено уживаат во срамежливиот и беспомошен начин на којшто нивните ќерки се однесуваат кон нив. На девојчињата им се допаѓа тоа што се во состојба да ги омекнат своите татковци и тие брзо ќе научат секогаш да го притиснат вистинското копче. Тие се во состојба да направат нивниот татко да се чувствува моќен и важен и уште повеќе да го зголемат неговото чувство на машкост кое се распламтило со татковството.

Со текот на времето, девојчињата ќе научат ова однесување како да го применат и во својот живот, секогаш кога е присутен некој маж во нивна близина, а таквиот модел несвесно им го пренесуваат и нивните мајки. Можеш и сама да заприметиш некогаш кога разговараш со други девојки, ако во собата влезе некој маж има промена во нивното однесување. Можеби мала, но може да се забележи ако внимателно следиш. Не е во прашање секогаш нешто одредено, туку тоа претставува збир од невербално однесување, постапки и начин на комуницирање. Таквото однесување често е сексуално заводливо - тоа претставува реакција на присуството на мажите и целта е да се привлече нивното внимание и да се придобие наклонетоста. Можеме со ова да дојдеме до заклучок дека девојките својата мајка не ја гледаат како пречка, туку комуникацијата која ја оствариле со својот татко, ја применуваат подоцна со други мажи кои ќе ги сретнат.

Он: Да,ја слушам мајка ми, сите нејзини проблеми и грижи, без разлика што некогаш знае да претера, јас сум тука секогаш за неа и за тоа што ќе изрази желба. Морам да признаам скромна е :pipi:

Оф:
И јас без она болдираното, еве и зошто :
Потребата на жената за совршен маж е вкоренета уште во раното детство, особено во односите меѓу таткото и ќерката. Овој однос,oдносно татковската фигура, потсвесно има голема улога во избирање на партнерот. Во најраното детство милноста е прифатлива и кај машките и кај девојчињата. Но кога децата кои растат во сексуално стереотипни семејства и кога ќе достигнат возраст од 4 - 5 години, со момчињата почнуваат да се случуваат поинакви работи. Милното однесување кои момчињата го искажуваат на своите родители, почнува внимателно или невнимателно да се потиснува, додека кај девојчињата да се поттикнува.

Многу татковци отворено уживаат во срамежливиот и беспомошен начин на којшто нивните ќерки се однесуваат кон нив. На девојчињата им се допаѓа тоа што се во состојба да ги омекнат своите татковци и тие брзо ќе научат секогаш да го притиснат вистинското копче. Тие се во состојба да направат нивниот татко да се чувствува моќен и важен и уште повеќе да го зголемат неговото чувство на машкост кое се распламтило со татковството.

Со текот на времето, девојчињата ќе научат ова однесување како да го применат и во својот живот, секогаш кога е присутен некој маж во нивна близина, а таквиот модел несвесно им го пренесуваат и нивните мајки. Можеш и сама да заприметиш некогаш кога разговараш со други девојки, ако во собата влезе некој маж има промена во нивното однесување. Можеби мала, но може да се забележи ако внимателно следиш. Не е во прашање секогаш нешто одредено, туку тоа претставува збир од невербално однесување, постапки и начин на комуницирање. Таквото однесување често е сексуално заводливо - тоа претставува реакција на присуството на мажите и целта е да се привлече нивното внимание и да се придобие наклонетоста. Можеме со ова да дојдеме до заклучок дека девојките својата мајка не ја гледаат како пречка, туку комуникацијата која ја оствариле со својот татко, ја применуваат подоцна со други мажи кои ќе ги сретнат.
Можеби тоа е точно, а пак од друга страна можеби и не е.
Никогаш нема да се дознае тоа затоа што има премногу различни типови на луѓе и секој си е приказна за себе.

Можеби тоа е точно, а пак од друга страна можеби и не е.
Никогаш нема да се дознае тоа затоа што има премногу различни типови на луѓе и секој си е приказна за себе.

Jaс зборувам за оние случаеви каде што меѓу ќерките и татковците постои природна и здрава наклонетост. За оние другине има специјализирани лица кои се занимаваат со нив.

Jaс зборувам за оние случаеви каде што меѓу ќерките и татковците постои природна и здрава наклонетост. За оние другине има специјализирани лица кои се занимаваат со нив.
Е да тука си во право.

ма ги слушам и мајка ми и татко ми.. не секад али сепак ги слушам.. кога си терам по мое кога прифаќам нешо шо ке ми кажат и така...

Мора да се слуша.Ќе се искарам прво у момент ова она и после 5 мин. ќе си легнам на брашно и прифаќам.:toe:

Јас никој не слушам, мене ме слушаат :)
Шала :smir:
Респект од родителите во секој случај треба да се има, се додека не почнат да се мешаат екстремно во животот. Ретко постои родител кој не мисли добро на своето дете. Карањето, мрчењето е верувајте од поминати и искусени грешки, пубертетот е розев, но понатака животот сив и се гледа пореално на последиците поминати во розевиот свет.
Затоа кога ви велат не одете голи половини, послушајте ги, верувајте ќе имате проблеми со бубрезите (испитано, потврдено) :tv:

Ги слушам,безволно....
Мајка ми повеќе ја слушам она повеќе ме замара:toe:

Среќа моја таков инаетчија шо се родив и шо не ги слушав, родителите се голема кочница и не би требало слепо са се слушаат, слушајте го срцето, тоа ги крие вистинските одговори, исто така и личните искуства, родителите знаат само да ги уназадуваат децата...

Колку ги слушате вашите родители?
Ги слушам, но не значи дека морам да го направам тоа што тие го сакаат.

Дали ги применувате нивните совети и се водите според нив?
Зависи од ситуацијата. Некогаш да, некогаш не.

И кој родител повеќе го слушате и зашто?
И двата родители ги слушам подеднакво. Никој од нив нема предност.

Среќа моја таков инаетчија шо се родив и шо не ги слушав, родителите се голема кочница и не би требало слепо са се слушаат, слушајте го срцето, тоа ги крие вистинските одговори, исто така и личните искуства, родителите знаат само да ги уназадуваат децата...
Аман бе... Среќа само ти понапреден од тој уназаден свет. Јас како уназадена, децата ќуљ ги напраив, од уназадени поуназадени...:nesvest:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom