честа
Спор
Ги слушам, кога ќе видам дека се озбилни.
Татко ми го слушам повеќе, ми има влевано повеќе страв во минатото одколку мајка ми.
Татко ми го слушам повеќе, ми има влевано повеќе страв во минатото одколку мајка ми.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Каква глупост од свемирски размери; од каде е тогаш заштитничкиот однос на татко ми кон мене, од неговата затскриена желба да ме легне?![]()
Noodle, spored Freud ne da saka da te legne, a be samo na toa mii!
Ama spored Freud!
![]()
Ne rekov da go razberes, Freud ni samiot sebe ne se razbiral!
Mrdnat austriec bil. Ko Josef Frietzl!![]()
![]()
Да, и мојата теорија беше слична, и јас делумно се согласувам со Фројд. Но сепак мислам дека сé зависи од личноста и од семејството.Според Фројд, девојчињата се фасцинирани од сексуалната привлечност на својот татко, па поради тоа се стремат да остварат блискост со него, а мајката ја гледаат како објект кој им пречи на патот до тоа да го освојат својот татко, затоа што таа може да стапи во сексуални односи со него, но не и тоа девојче.
За машките е обратно.
Теорија со која делумно се согласувам.
Moze i toa da e! Poverojatno duri! No ja mislam od vujko mi, dodekaНе, ја мислам дека татко му бил ко Josef Frietzl. Или не бил тепан ко мал, или па го примал у гз од сопствениот татко.
значи ти повеќе на татко ти си личиш:helou:Ги слушам и двајцата. Ама само кога морам.
Повеќе мајка ми, зошто е попаметна.
Не мора да значи. Јас воопшто не мислам така.Каква глупост од свемирски размери; од каде е тогаш заштитничкиот однос на татко ми кон мене, од неговата затскриена желба да ме легне?![]()
Не мора да значи. Јас воопшто не мислам така.
Секако, има родители со потскриени желби, но сепак мислам дека се во многу мал процент.
Paternal loveПотскриена желба или подготвеност да му се скрши вилицата на првиот дибек што ќе ми згреши нешто; границата е подебела од Боки Тринаес.
Според Фројд, девојчињата се фасцинирани од сексуалната привлечност на својот татко, па поради тоа се стремат да остварат блискост со него, а мајката ја гледаат како објект кој им пречи на патот до тоа да го освојат својот татко, затоа што таа може да стапи во сексуални односи со него, но не и тоа девојче.
За машките е обратно.
Теорија со која делумно се согласувам.
Paternal love
Така би го нарекол тој заштитнички однос
Е сега има некои родители што се позагрижени за своите деца, а други пак не толку...
Сепак, децата кои ги слушаат своите родители се "добро заштитени".