Колку ги слушате родителите и кој родител повеќе го слушате?

• Креатор на темата Креатор на темата Spaski
  • Време на започнување Време на започнување
Ги слушам, кога ќе видам дека се озбилни.
Татко ми го слушам повеќе, ми има влевано повеќе страв во минатото одколку мајка ми.

Каква глупост од свемирски размери; од каде е тогаш заштитничкиот однос на татко ми кон мене, од неговата затскриена желба да ме легне? :toe:

Noodle, spored Freud ne da saka da te legne, a be samo na toa mii!
Ama spored Freud!
:tapp:

Ne rekov da go razberes, Freud ni samiot sebe ne se razbiral!
Mrdnat austriec bil. Ko Josef Frietzl! :) :)

Не, ја мислам дека татко му бил ко Josef Frietzl. Или не бил тепан ко мал, или па го примал у гз од сопствениот татко.

Ги слушам и двајцата. Ама само кога морам.

Повеќе мајка ми, зошто е попаметна.

Според Фројд, девојчињата се фасцинирани од сексуалната привлечност на својот татко, па поради тоа се стремат да остварат блискост со него, а мајката ја гледаат како објект кој им пречи на патот до тоа да го освојат својот татко, затоа што таа може да стапи во сексуални односи со него, но не и тоа девојче.

За машките е обратно.

Теорија со која делумно се согласувам.
Да, и мојата теорија беше слична, и јас делумно се согласувам со Фројд. Но сепак мислам дека сé зависи од личноста и од семејството.

Он Топик:
Колку ги слушате вашите родители? - Ги слушам доволно за да знам дека сум на добар пат во животот.
Дали ги применувате нивните совети и се водите според нив? - Да, иако не толку често колку што би требало да ги применувам, но сепак добри работи излегуваат кога ги применувам.
И кој родител повеќе го слушате и зашто? - Ова секогаш е дискутабилно кај различни луѓе. Јас лично се трудам и двајцата да ги слушам колку што можам, но сепак мислам дека слушањето тежнее кон мајка ми:toe: п.с.(Нема врска со Фројд)

:salut:

Не, ја мислам дека татко му бил ко Josef Frietzl. Или не бил тепан ко мал, или па го примал у гз од сопствениот татко.
Moze i toa da e! Poverojatno duri! No ja mislam od vujko mi, dodeka
majka mu gleala, zatoa bil takov mrdnat!

Roditelite se
da
se
poslusaat...

Povremeno :)

Повремено, одвреме навреме знаат и нешто мудро да одвалат, како на пример дека надвор е 1 степен, а они специјалисти по општа медицина установуваат дека ќе ти настинат бубрезите ако не се облечеш убаво.

Каква глупост од свемирски размери; од каде е тогаш заштитничкиот однос на татко ми кон мене, од неговата затскриена желба да ме легне? :toe:
Не мора да значи. Јас воопшто не мислам така.
Секако, има родители со потскриени желби, но сепак мислам дека се во многу мал процент.

Не мора да значи. Јас воопшто не мислам така.
Секако, има родители со потскриени желби, но сепак мислам дека се во многу мал процент.

Потскриена желба или подготвеност да му се скрши вилицата на првиот дибек што ќе ми згреши нешто; границата е подебела од Боки Тринаес.

Потскриена желба или подготвеност да му се скрши вилицата на првиот дибек што ќе ми згреши нешто; границата е подебела од Боки Тринаес.
Paternal love
Така би го нарекол тој заштитнички однос

Е сега има некои родители што се позагрижени за своите деца, а други пак не толку...
Сепак, децата кои ги слушаат своите родители се "добро заштитени".

Според Фројд, девојчињата се фасцинирани од сексуалната привлечност на својот татко, па поради тоа се стремат да остварат блискост со него, а мајката ја гледаат како објект кој им пречи на патот до тоа да го освојат својот татко, затоа што таа може да стапи во сексуални односи со него, но не и тоа девојче.

За машките е обратно.

Теорија со која делумно се согласувам.

Znaci ova deka devojcinjata ja gledaat majkata kako precka, ne e tocno, i deka tie se privlecni od seksualnosta na svojot tatko, kakva glupost kazana, znaci devojcinjata se privrzani kon svojot tatko od edinstvena pricina zas se zenski, ima ljubov sekako i toa taa e samo roditelska (osven vo ekstremni slucaj kaj nenormalni luge, koi sakaat da spijat so svoi bliski, da pravat incest), inace devojcinjata mislat deka tatkoto treba da gi razbere podobro zasto e masko, oni se naklonuvaat kon nego samo poradi sovet koi ke im pomogne da osvojat nekogo istoto i maskite go pravat toa, iako sakaat da dobijat pogolema ljubov od majkite, zaso tatkovcite nikogas enma da im izrazat golema ljubov na momcinjata, zaso ednostavno se momcinja, a majkite se onie koie ke gi razgalata:vozbud:

Paternal love
Така би го нарекол тој заштитнички однос

Е сега има некои родители што се позагрижени за своите деца, а други пак не толку...
Сепак, децата кои ги слушаат своите родители се "добро заштитени".

hmmm roditelite mislam deka mn dobro naucile niz zivotot da glumat, mozda na nekoj da im e griza, ali ima roditeli koi mn dobro glumat, taka da onie sto gi slusaat svoite roditele moze stvarno da se DOBRO ZASTITENI, a i moze da se 'DOBRO ZASTITENI' ...taka da se e do karakterot na roditelot i kako toj ja pokazuva grizata za svoeto dete.........inace jas gi slusam kako-koga! zavisi ako se blisku do moite mislenja.....:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom