Варено вино

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Локација
Некаде далеку...
Мене лично многу ми се допаѓа има некој специфичен вкус. Најубавото варено вино тука го имам пробано во Аја.

Вам ви се допаѓа ли? Каде го прават најубаво?

А за тие што повеќе се разбираат ако може да кажат, како всушност се припрема вареното вино?

Па ќе го ставиш на рингла и оставиш да зоврие, така се прави :icon_lol:.
Инаку искрено никогаш немам пробано ама од самата помисла бљак, вино се пие чисто, ако е црвено можи бамбус ако е бело можи бунарче, ама варено сепак не :nenene:.

Инаку искрено никогаш немам пробано ама од самата помисла бљак, вино се пие чисто, ако е црвено можи бамбус ако е бело можи бунарче, ама варено сепак не :nenene:.

А бе добро знам дека се става на рингла, ама можеби има некои трикови како уште поубаво да се направи, некои финеси или слично. :)

А бе добро знам дека се става на рингла, ама можеби има некои трикови како уште поубаво да се направи, некои финеси или слично. :)
Инаку како човек кој што потекнува од фамилија која секогаш имала сопствено лозје можам да ти кажам за вареното вино дека се употребува кога човек е настинат или преладен. Баба ми и дедо ми (бог да ги прости) си вареа вино јас не можев никогаш да ја поднесам таа миризба и тој напиток го разбирав како нешто заостанато. Ама ете денес е фенси менси денси па варено вино варено вино ставаат некои каранфилчиња нешто така ама пак би се повторил јас тоа не би го пиел.

Варено вино не, ама варена (топла) ракија можи од шеќерот во нејзе не се сеќава јачината нејзина можи да се здрви човек без да сети :icon_lol:.

Кило црвено вино, тенџере, штраас на тивок оган, 3 лажици шеќер, малку цимент, неколку гранчиња каранфил... едно 15 минути нека стои... и вуаља!

Ју гат греано винце фор ту !

Кило црвено вино, тенџере, штраас на тивок оган, 3 лажици шеќер, малку цимент, неколку гранчиња каранфил... едно 15 минути нека стои... и вуаља!

Ју гат греано винце фор ту !

Ова болдираното сигурно мислиш цимет, а не цимент цемент бетон :icon_lol:.

Ами ако се пие чисто, значи нема потреба да му ставаш сок минерална вода и лимони, контрадикторен си.
Значи чисто и само чисто, греота е да се меша.

Ами ако се пие чисто, значи нема потреба да му ставаш сок минерална вода и лимони, контрадикторен си.
Значи чисто и само чисто, греота е да се меша.
Зависи од расположение и друштво, мене не ми пречи и чисто ама некои не го сакаат па јас не се делам, сите од мост во вардар и јас по нив :icon_lol:.

Најубавото варено вино тука го имам пробано во Аја.

Во лезет е поубаво жими се :icon_lol:
Инаку ми прави мерак варено вино, посебно со јаболки, портокали, цимет и плус минус некои тревки...мед!

Мене и во Аја и во Лезет ми е исто:) Прекрасно е и таму и таму. Не знам дали имате пиено во Њу Ејџ ама и таму е многу вкусно.
Обожавам варено (греено) вино. Има некој шмек што го прави посебно:wub:

Ух варено вино, оргазмично!
Еве еден рецепт на сестра ми. Уствари само состојки ќе набројам зашто не знам каде е запишан, ама ако некој го интересеира ќе го побарам!

-црвено вино
-сок од портокал 100%
-малку вода
-сецкан портокал на кругови
-каранфилче
-цимет
-шеќер

Ова некој спешл сестрински рецепт, ама многу вкусен напиток излегува.
Подетално покасно!
:salut:

Ова болдираното сигурно мислиш цимет, а не цимент цемент бетон :icon_lol:.

Зависи. Личен избор е тоа:

bql%20ciment.JPG

или

16142250c78fd2ad32a9add9b0f77613a8ae2a.jpg

Се зависи од вкусот (и вилицата)

Ух варено вино, оргазмично!
Еве еден рецепт на сестра ми. Уствари само состојки ќе набројам зашто не знам каде е запишан, ама ако некој го интересеира ќе го побарам!

-црвено вино
-сок од портокал 100%
-малку вода
-сецкан портокал на кругови

-каранфилче
-цимет
-шеќер

Ова некој спешл сестрински рецепт, ама многу вкусен напиток излегува.
Подетално покасно!
:salut:

Греано вино сангриа ? Изгледа интересно...

Немам никогаш пробано варено, само чисто.. инаку да не знае некој како се викаше пијалокот пред некое време гледав Хрватска телевизија го мешаат виното со млеко и испаѓаше нешто како розова боја демек традиционален пијалок им било ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom