Стар македонски рап [1995-2003]

u druiot kompjuter gi imam, a imam premnogu pesni ko so sakas ti.
a za prasanjeto
vo edna sobicka bevme sobrani
temnata strana i caldisani

toa e stara pesna od Dzaka

Не е од Џака, од Аго е колку што помнам... ќе ја најдам до после.

Ќе пробам и некои "неиздадени" т.е. нечуени од Чиста, Мозаик и Коска да ги преснимам и да ги ставам.

Можам да побарам и др ретки и нечуени песни битни за историјата на рапот во струмица ама артистот е починат одамна и незгодно е да барам снимки од фамилијата.

Не е од Џака, од Аго е колку што помнам... ќе ја најдам до после.

Ќе пробам и некои "неиздадени" т.е. нечуени од Чиста, Мозаик и Коска да ги преснимам и да ги ставам.

Можам да побарам и др ретки и нечуени песни битни за историјата на рапот во струмица ама артистот е починат одамна и незгодно е да барам снимки од фамилијата.

brat ... kacuvaj se so e staro i taka retko ... retko ... kako na primer str8 squad ... samo sto oni se od 2003 .. ako moze i nesto po staro ;) ..i kaci gi i izvesti za linkovi kade moze da najdeme .... pozdrav :) i bas bi sakal da cuam koska sto muzika ima ... ja imam samo onaa sto e za isus pesnata ... drugo ne :S .. a od mozaik samo albumot ... za cista veke se znae deka e klasika i ne e svatlivo da ne sum ja preslusal ja ili bilo koj self called raper ....

a inace toa so slikite ne znaci deka e zadolzitelno .. prosto onaka ako se ima pod raka ;)

Ej .... znaci nemam zborovi.Denes vidov deka "Smierniot" prodolzuva napred so svojot vtor album.Ova nesto ke mora da go cuete zatoa sto prvo ova e covekot od "Luge u Belo" a vo isto vreme e i stipskata gordost.Prosto ne mozam da si poveruvam kolku dobar zvuk i kolku dobar stil ima Smireniot.
Edvaj cekam da go cuam albumot.

Ete slusnete sto vsusnost e stip i kakvi raperi odgleda stip :) se raduvam :)

Smireniot - Rap Platforma

Smireniot - Rap Manifest

Smireniot - Eden na Eden

Smireniot - Licna Drama

Smireniot - Kratka Zivotna Istorija

Нејќам да ви се убацувам во темава бидејќи не сум толку компетентен, но сепак бидејќи веќе го сторив тоа ќе ве замолам за една услуга:). Доколку некој има песни од Саф би му бил благодарен доколку ми прати линк по ПП од истите. Мислам дека се пред 2003 (или грешам:)).

ej mora da se trakite pred 2oo3 ili ne kazete oti iam baagi za stavajne '
:toe:

Ne be brat ne mora.Poentata e da bidat so onaj old school shmek.Me osekas ???
Znaes, onie tvrdi bitovi ... Se sto e dobro, se sto e ok go stavi.Kaci sve vo nekolku rar arhivi na megaupload, jas ke preslusam i potoa ke napravam ubavo post4e tuka vo imeto na stariot makedonski rap :) epten ubavo ke naparvam ;) ... veruvaj ...

gledaj neka ima tvrdi ritmovi i basovi linii ... no nemoj da ima sintetika .Svireni bitovi togas bea retkost.Denes recisi se e svireno, nema sempluvanje, nitu vestina na sempluvanje... taka se izgubi magijata na rap produkcijata.

Taka da , kacuvaj sve sto e ok.I znaes neli :) neka gi ima trakite koi ti gi kazav za gerog i filiposki i starite od djaka.Jas imam recisi se od dzaka staro so bese od izdavanjeto na negoviot prv album pa navaka recisi se.Mozebi i pred toa nesto.No ona sto e vo edna sobicka, e takvo nesto staro mi treba.Od 1997, 1996, 1998 godina. ;) ... i takvi slicni gledaj da stavis.

Se sekavam na eden remix od edna nogu jaka pesna, go cuv na kaseta, bese nogu silen ritam, skromen bit so nekoj string vo pozadina odese ... raperite vikaa na trakata.mislam deka bese nekoj remix na traka od saf.Nesto mnogu dobro bese ....

peace do skoro :)

ti prativ na meil edna nasa traka nez dali vide iam uste nekoja kazi ako si za ke klam taja e 2005 snimena iam uste nekoj od toj period i plus demo ali nakaseta se

da brat ja cuv ...
Najprvo ne mi se dopadna bidejki ne e sempluvana a e svirena (toa ne znaci deka svireno ne moze da bide ok).Potoa nekako textot malku e , kako da kazam , ima nekoja sekojdnevno cuena poraka, a i veshtinata na recitiranje ne e bas na nivo .. Nemoj da me svatis gresno, ne sakam da izgledam na nekoj hejter, prosto ti kazuvam ja kako mislam.Nekomu drug sigurno go iskefila oti sepak trakata e 10 pati po dobra od mnogu drugi sranja niz MK .. Inace pocit za vas, i ke treba da mi pratis i drugi da cujam , oti od edna traka ne mozam da generaliziram.

Bidi pozdraven i ako ti se saka, postni gi i drugite traki .
Pozzz ...

Stara skolaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!

Go obozavam stariot makedonski rap ... nisto novo ne slusam, oti 90% od toa sto e izdadeno denes, nema nikakvi dopirni tocki so toa so koe sto ISTITE TIE KOI DENES IZDAVAT nema nisto dopirno so toa so koe sto nekogas ucevme i jas i SKIT i KACAR i TONI ZEN i TONYO SAN i STR2 i dr ....

Hahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa koja trakaaaa :) :) :)

Lele u picku mater, mi se plaka ... c c c c lele .... koe vreme bese, koe vreme stana.Sto bevme sto stanavme .. AGO BRATTT !!!!ETE OVA E KLASIKATA SO KOJA RASTEA SITE VASI MAKEDONSKI IDOLI a denes nikade toa ne go spomnuvaat !!! AGO BRAT ZASLUZUVAS VECNA POCIT OTI SO TEBE IZRASTNAVME a denes pickite ne sakat nikakva pocit da oddadat !

Ete gi i facite so nivnoto naj dobro ZA MENE i SPORED MENE!! Denes nemat nikakva under i nikakva hard harizma ... iscezna toa staro dobro vo niv ...

Ete gi tuka site, vo nivnite golden age period.Ejjj kolku gi sakav ... vremeto pokaza kako povekjeto od niv ne bile sushtina, vsusnost bile prashina ... ali jebia, sepak ostanuvaat del od naseto minato.

Ete nesto epten stara skola mrsnocha.

I stvarno ne znam za koj kur im dal kur bog na tie sto ne vredat za kur denes u rapot dur propaga u mrakot ....

A OVA E LEGENDARNATA KOLABORACIJA NA SITE VREMINJA VO MAKEDONIJA !!!
AAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!

Gledajte mali, gledajte kako nie rastevme so kaseti...

TE SAKAM STAR MAKEDONSKI RAPU !!! SO TEBE IZRASTNAV I SO TEBE KJE UMRAM !!! POCIT DO GROB !!!SAMO JAS I TI ZNAEME STO ZBORIME ...

I ZA KRAJ SO TRAKAVA SAKAM DA JA POZDRAVAM CELATA STARA MAKEDONSKA RAP SCENA !!! Ej stara rap sceno, nikogas nema da bides zaboravena, vo srceto kje ostane na onie koi znaat so sto rastnea, i vecno lojalni na starata kultura kje ostaneme .... duri sakam film da snimam za starata makedonska rap scena iako ja fativ kon sredinata ... no eden den, navistina kje napravam film za makedonskata stara rap kultura ... navistina e magicna i mokjna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

POZDRAV i slusajte star makedonski rap, navistina bevme edna od naj kvalitetnite skoli vo evropa !!!

:) za tebe veruvam deka e sekojdnevie :) no za rodenite vo 1995 ili 1998 ne veruvam deka im e bilo sekojdnevie ete da receme trakava koja ja kaciv sega na internet, vidov deka nikade ja nema.Ete pozdrav so dosta skromen stil na covekot koj ne e MC tuku eden mozebi megu prvite luge koi pravea sukanici :) :) :) nema koj ne go znae KOSKA koga stanuva zbor za sukanici :) ... a ova e negovata pesna za ISUS koja mi e licno mene nogu "slatka" pesna, koga kje se zeme predvid faktot deka koska ne e nekoj seriozen MC/artist...prosto go iskoristi rapot i ja napravi pesnata kako pocit kon boga vo rap stil.Koj znae kolku e stara pesnava .... otvoriv doma cedinjata i najdov nogu rap i vikam cekaj da kacam nesto staro za ovaa sveza makedonska krv :p :p ...

Ili onaa so deteto od skopje :) hahahahah

Dojde od zapad i vednas stana slaven
vo naseto maalo sega toj e glaven.. .HAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA sekjavate li se na taa pesna ???? Ako ne, kje ja najdam i kje ja kacam ... steta so ja nema na tubata, ovie malite da vidat nesto od vremeto :) :) :)No idejata mi e mene deka sepak ova si e star makedonski rap.Faktot deka e izdaden godini nanazad nekoi i nad 10/12/15 godini ... ete na primer od AGO - Sonuvam e 1997ma godina mislam ... dosta star i kvaliteten rap za nasta teritorija..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom