"The aspirations of Bulgaria" и "The intervention of Bulgaria"

• Креатор на темата Креатор на темата bobanmak
  • Време на започнување Време на започнување
Ова само вие и ејците го можете :D
Еден куп етникуми ама "чиста нација"

Што се однесува до Тракијците не верувам дека го преживеале етничкото чистење во 1 балкансак војна.

The Destruction of Thracian Bulgarians in 1913

"annihilation of Thracian Muslims.[1] They included ethnic cleansing, caused to the Bulgarian population in Eastern Thrace and Eastern Rhodope Mountains"

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Destruction_of_Thracian_Bulgarians_in_1913

Дури и да останало нешто од нив веќе доброволно се асимилирани како Турци.

Прво не ми покажувај wikipedia, бидејќи тоа е за слободно пишување и такви како вас пишуваат таму.

]Што се однесува до Тракијците не верувам дека го преживеале етничкото чистење во 1 балкансак војна. - Ова е веќе смешно. Не ме интересира во што веруваш и во што не. Имаш ли докази дека токму тракијците не се преживеале нешто? Некој сериозен извор ќе дадеш ли? И доаѓа еден многу интересен прашање - како точно тракијците и како ги разликуваат?

Тебе главата не ти работи не па друго. Дури и да е точна грчката пропаганда дека ние сме словени дојдени во средината на 6 век вие пак сте дошле после нас 150 г. Турците не не' асимилирале 5 века сигурно нема некои татарчиња. :D

И да Македонците се овде повеќе од 2500 години тоа го потврдуваат сите најдени артефакти. И тогаш се нарекувале Македонци и живееле на истава почва како и ние. Дали нас ни се потомци или не тоа и не е твоја работа. Колку што сме словени толку сме и антички. Ама како и да е вие сте биле турско племе и сте дошле многу покасно. Така да во секој случај разбиена ти е тезата дека имаме нешто заедничко.

Прво не ми покажувај wikipedia, бидејќи тоа е за слободно пишување и такви како вас пишуваат таму.

]Што се однесува до Тракијците не верувам дека го преживеале етничкото чистење во 1 балкансак војна. - Ова е веќе смешно. Не ме интересира во што веруваш и во што не. Имаш ли докази дека токму тракијците не се преживеале нешто? Некој сериозен извор ќе дадеш ли? И доаѓа еден многу интересен прашање - како точно тракијците и како ги разликуваат?

Ма боли ме курац за тракијците.Инаку погледни си го постот погоре што си пастирал извадок од википедиа пред да се избламираш.

Дај боже сите Бугари да се интелигентни како тебе.

Ма боли ме курац за тракијците.Инаку погледни си го постот погоре што си пастирал извадок од википедиа пред да се избламираш.

Дај боже сите Бугари да се интелигентни како тебе.

in Russian literature: The Kievan period )
...culture to be converted to Christianity, and a standardized language, the Old Church Slavonic pioneered in the 9th century by Saints Cyril (or Constantine) and Methodius, was already available. Bulgaria, which had been Christianized a century earlier and had offered a home to the Cyrillo-Methodian community, became a conduit for the transmission of Greek culture, translated into Old Church...

http://www.britannica.com/EBchecked/topic/84159/history-of-Bulgaria

Еве сменјам wikipedia со britanica и истата информации. Задоволен ли си?

Прабугарите може да били турски народ (само теориja,но не и доказана исто както има многу следи,кои покажуват совсем различен произход), а тиja прабугари дошли на празен простор тука? :uvo:
Траки, словени немало?!

100% сигурно е дека bolgar е турско племе. Прочитај дури и религијата кој ја исповеда (tengriism)

100% сигурно е дека bolgar е турско племе. Прочитај дури и религијата кој ја исповеда (tengriism)
Никакви неоспорими докази нема за турски произход на прабугарите. Това е само една теориja.

in Russian literature: The Kievan period )
...culture to be converted to Christianity, and a standardized language, the Old Church Slavonic pioneered in the 9th century by Saints Cyril (or Constantine) and Methodius, was already available. Bulgaria, which had been Christianized a century earlier and had offered a home to the Cyrillo-Methodian community, became a conduit for the transmission of Greek culture, translated into Old Church...

http://www.britannica.com/EBchecked/topic/84159/history-of-Bulgaria

Еве сменјам wikipedia со britanica и истата информации. Задоволен ли си?

Нема што да сум задоволен ФАКТ е на секој сајт што ќе го најдеш дека вие сте Турско племе дојдено на балканот 150 г после словените.Не сваќам како Македонците може да бидат блгарчиња.Ако мислите дека друг народ под окупација аутоматски станува бугарски тогаш нешто не е во ред со вас.Во тој случај повеќе сме Италијанци,Турци,Срби и секако Германци.

Никакви неоспорими докази нема за турски произход на прабугарите. Това е само една теориja.

Апсолутно сите странски извори. На мене ми е доволно. Верата е иста и местото на заминување на Бугарите.

По истиот начин на кој "Македонците" не сакаат да видат дека сме еден народ ти не сикаш да видиш дека bolgar е со турско потекло.

--- надополнето ---

Нема што да сум задоволен ФАКТ е на секој сајт што ќе го најдеш дека вие сте Турско племе дојдено на балканот 150 г после словените.Не сваќам како Македонците може да бидат блгарчиња.Ако мислите дека друг народ под окупација аутоматски станува бугарски тогаш нешто не е во ред со вас.Во тој случај повеќе сме Италијанци,Турци,Срби и секако Германци.

Да и јас тоа ти велам. Пред да дојдат bolgar тука се Словени и тракијци. Потоа трите племиња се здружија и создаваат Бугарија. Овие броеви не на мене. Прочитај 10 пати ти го реков.

Ако имаш некој сериозно прашање прашај. Не создавам spam и не бришат темата.

Најдов големата книга, која е цитирана во почетокот! Честитаме за сигурниот извор!

18206532822867244941290904745gdu4NL4gLak0g3d3bndQ.BMP

А другата книга (брошура) е од српски сојузник во Првата светска војна - бравос! :toe:

Срби ќе ви кажам дека овој пат нема да успеете. Веќе ја нема Русија да ви помага. Порано или подоцна ќе пробием. Судбина е Не можете да скриете вечно вистината.

--- надополнето ---

:) Интересно како сметаш дека днешните бугари тргнуват от онези бугари... не отчиташ факта,дека прво прабугарите не били толкова многу, не отчиташ факта,дека дошли на место полно со словени и траки, не отчиташ факта,дека создали нов народ....
Многу нешто не отчиташ.

Не пишувај глупости. Колку биле е прашање на шпекулација. Немаме податоци.

На него ми е јасно дека се bolgar + tracian + slav, но се прави на глуп.

Не пишувај глупости. Колку биле е прашање на шпекулација. Немаме податоци.

На него ми е јасно дека се bolgar + tracian + slav, но се прави на глуп.
Има податок на грчки хроники. Многу добро се кажува колко са.
Това дека имало мешане и траки+словени+прабугари-това е факт.

А третата е од српски симпатизер. :pos2:

Што уствари тропаш?Сигурен извор?Што треба да значи тоа?

Што уствари тропаш?Сигурен извор?Што треба да значи тоа?

Тропам дека за некои од србскиот извор посигурен нема и не може да има! :toe:
И токму тамо си го бараат и докажуваат Македонскиот идентитет! Браво за това! :kesa:

Не губи време во пребарување историски "сигурни извори" зошто што и да најдеш во историјата неможеш да смениш ништо.Можеме да ја смениме само иднината,на подобро или полошо зависи од нас.

Поздрав.

“Сигурен извор’’..................:pos2::pos2:

Ова го немав чуено до сега.

Но со оглед на едноумието во Бугарија кое мора да постои сходно нелогичлностите во фундаментот на нивната етногенеза, испаѓа дека е правилен термин (за нивните извори).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom