Редовна војска повторно?

• Креатор на темата Креатор на темата SmokeTooMuch
  • Време на започнување Време на започнување
... супер ке биде пак ако се оди... баш сакав вакво нешто... едноставно сакам да видам како е :) :)

Војскаааааааа..........:vozbud:дај боже да е вистина.
Срамота е ако некад се зарати да не знаеме пушка да држиме,плус друженје,дисциплина и ред други работи.....
:salut:

На последните пукања на доброволците со зоља жените испаднаа попрецизни.

А во израел и жените служат војска....да ти биде страв за жена да ја земеш...може мажот ќе биде жртва на семејно насилство

Уууу да ми се погоди една како

nice_jewish_girl.jpg

човек беги не ме плаши да не налетам на некоо таква... :nesum:

:) а башка името ми го погодиле...пуцааајјјјј :tv:

Ми се оди, ама да не биде долг период...Едно 3 месеца мислам дека е ОК...Инаку е добро за секој маж да се осети малце воена дисциплина, да го изостри карактерот. Потребно е знаење од таа гранка, утре од кај да знаеме што ќе се случи, ама битно ќе не регрутираат, нели? :smir: Сите што го имаат потпишано листот од МО (министерство за Одбрана) може да бидат регрутирани ако се воведе ова (повторно). Зборувам за генерација '90 која е бааги малерозна...

Cuv za ova minatata godina deka navodno site koj se od 18-27 koj nemaat sluzeno bi sluzele vojska. Prashav lice koe raboti vo ARM mi rece deka ne e vistina, se nadevam deka e dobro informiran za toa.

Ќејф ми е феминизираниве машки да ги глам војска шо праат. Свитииии

Овакви гласини се шират од летоска и најверојатно ке има, ама генерациите од 1990 па нагоре. И баш е убаво ова. Да се научат и машкиве на ред и дисциплина. Да се знае кој е маж у куќа!!!

Срамота е ако некад се зарати да не знаеме пушка да држиме,плус друженје,дисциплина и ред други работи.....

Не е тоа проблемот....туку ќе дојдат идиоти од странство,ќе ни колат деца,ќе ни силуваат жени....мајки ќе оцрнуваат-јас тоа неќам да се случи на нашава држава...или ако барем дојде до тоа...да бидеме спремни,а за тоа сега засега имаме кадар кој има акумулирано знаење да направо од нашава младина способни војници(а имајте предвид дека тој кадар старее)...па после и да одете во војска ќе бидете само војник....а не и способен војник(има разлика).

Ако сме спремни,и ако потенцијалниот неппријател знае дека покрај 13000 регуларна Армија и 20-30000 резервисти ИМА УШТЕ + 200000 ОБУЧЕНИ ГРАЃАНИ на моваа држава кои се кадарни да се одбранат....и не само тоа,има и добра опција...агресорот да се по**е,имено покрај поразот од нас па и ние може ќе вратиме нешто назад:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom