- Член од
- 29 март 2007
- Мислења
- 6.820
- Поени од реакции
- 238
па и тогаш не ми стигна без разликаТоа не беше сега, уште кога бевме четврта во средно
па и тогаш не ми стигна без разликаТоа не беше сега, уште кога бевме четврта во средно
Ако мислите на поканите тие не значат дека ќе ве земат во војска.
Тие се за во посебни случаи да се знае од каде да се регрутира. Секоја година откако се укина задолжителната војска ги праќаат. Јас сум од 89 генерација, имавме покани, само не запишаа во списоците за недајбоже ситуација, да има маса од каде да се регрутира.
Мене и кога бев 4 година средно ми стигна нешто како за воведување во евиденција,а еве и сега пред 2-3 месеци исто така ми дојдоа од министерство за одбрана на врата,за некаква си евиденција и пополнував некои формулари.
Ништо поубо од војска.Значи има некои гласини кои кружат, сега незнам колку некој од форумов слушнал дека повторно ке се воведува редовното служење војска.
Ова го слушнав од еден пријател кој е професионален војник и од уште еден другар кој студира одбранбени студии, овој закон би требало да појави во септември или пак нешто порано, е сега колку е ова точно.....
91 генерација си ?
Од каде ти е оваа информација?дефинитивно ќе има редовна војска за генерациите од 90/91(па натаму) најверојатно од септември.........затоа "кремчиња" спремајте се за :sekss:
1. Македонија со пристапот во НАТО ја укина својата војска и со тоа намали големи трошоци за лицата што би служеле војска. Само трошок.Значи има некои гласини кои кружат, сега незнам колку некој од форумов слушнал дека повторно ке се воведува редовното служење војска.
Ова го слушнав од еден пријател кој е професионален војник и од уште еден другар кој студира одбранбени студии, овој закон би требало да појави во септември или пак нешто порано, е сега колку е ова точно.....
Наводно ке бидат опфатени генерациите од 90 па наваму или пак од 91. Ако ви текнува имаше некои покани кои им беа праќани на сите од 91 генерацијата.
Ако има некој нешто подетално и ако знае нешто повеќе околу ова нека го сподели на темава.
1)се шпекулираше уште додека стдирав на Институт за одбрана,безбедност и мировни институции од самите професори уште пред една годинаОд каде ти е оваа информација?
3 години од такви шпекулации чекам да полагам екстерни тестови, па еве матурант стигнав и ниту Т не видов од таков тест.1)се шпекулираше уште додека стдирав на Институт за одбрана,безбедност и мировни институции од самите професори уште пред една година
2)и од одредени лица вработени во ГШ и МО
1)Но тоа не беше потребно,пред се беше предлог на НАТО да се намали редовната војска,но не и да се укине,е сега зашто и поради кои причини ја укинаа тоа треба да ги прашаш политичарите(дури и самите вработени во АРМ им беше многу чудна идејава т.е. и самите се чудеа врз која основа се укинува)1. Македонија со пристапот во НАТО ја укина својата војска и со тоа намали големи трошоци за лицата што би служеле војска. Само трошок.
2. Идејава е смешна. Држава од 2. милиони луѓе да врти војска е повеќе од смешно пред се сме мала држава која не може ниту да донесува одлуки бидејќи што и да се случи веднаш реагира НАТО ова е така на глобално ниво значи секаде се стационираат. Тоа е глобализација и сите одлуки ти ги носат тие.
не можеш да полагаш такви тестови на 14 години,мора да имаш наполнето 18 т.е. да влезеш во евиденција на подрачната единица на МО,па после да се пријавиш(како што беше последниве 4 години) или чекаш да ти стигне покана за пријавување3 години од такви шпекулации чекам да полагам екстерни тестови, па еве матурант стигнав и ниту Т не видов од таков тест.
Ако имате официјален извор кажувајте дека е сигурно пставувајќи некаков линк во темава.
Вака никој не може да ви верува, а уште помалку можете да тврдите дека сигурно ќе се воведе редовна војска.
Затоа реков, шпекулации не се веродостојни. Ти погоре спомнане можеш да полагаш такви тестови на 14 години,мора да имаш наполнето 18 т.е. да влезеш во евиденција на подрачната единица на МО,па после да се пријавиш(како што беше последниве 4 години) или чекаш да ти стигне покана за пријавување
како можеш да очекуваш линк,кога тој предлог е предложен од страна на воени лица и експерти од одбраната,на Владата,што значи самата Влада треба да го разгледа,да види дали е можно пак воспоставување на воен рок,дали тоа ќе биде ефетктивно или контрапродуктивно,дали има услови итн па да го предложи на Собранието за гласање
и поради тој збор те прашав дали имаш веродостоен извор или дефинитивно значи твоја претпоставка од шпекулациите кои кружат наоколу.дефинитивно ќе има редовна војска за генерациите од 90/91(па натаму) најверојатно од септември