Убиени пет руски војници во Чеченија

• Креатор на темата Креатор на темата Polaris
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
05.02.2010 10:26
cecenia.jpg

Пет руски војници се убиени, а шест се ранети во синоќешните судири со чеченските бунтовници.
Војниците биле убиени при престрелка со 15 бунтовници доцна синоќа во областа Урус-мартан во Чеченија, јавуваат руските агенции, кои информираат дека борбите продолжуваат.
Претставници на министерството за внатрешни работи на Чеченија не ја потврдија информацијата, а раководителот на Федералната служба за безбедност нема информации за вооружени судири во регионот.
Портпаролот на чеченскиот лидер Рамзан Кадиров, Алви Камиров, исто така, не ја потврдил информацијата за вооружените судири.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=119543

Ne znam sto im e problemot na cecencive.

Kako prvo nemaat apsolutno nikakva osnova za da sozdadat svoja sopstvena drzava.Nitu kulturalna,nitu tradicionalna nitu istoriska....apsolutno nikakva osnova.

Nivnata istorija zapocna koga rusite zapocnaa da se mrckaat so niv.

Ехх да сум на висока функција таму, какво бомбардирање би им дал на тие Чеченците, има мајката да си ја видат. Иначе во врска со темата можам да кажам жално за војниците, а Чеченија и на Чеченците им е јасно дека колку и да се бунтоваат нема да добијат независност додека сака Русија ама ова е лошо луѓе гинат и мислам дека Русија треба една добра акција таму и за секогаш да ги замолчи тие таму и да ги стави во ред, има капацитет за тоа.

Kako prvo nemaat apsolutno nikakva osnova za da sozdadat svoja sopstvena drzava.Nitu kulturalna,nitu tradicionalna nitu istoriska....apsolutno nikakva osnova.

Мислам дека државата не му е приоритет, туку сакаат да преовладува исламската вера, т.е. целта им е борба против православна Русија.

Ехх да сум на висока функција таму, какво бомбардирање би им дал на тие Чеченците, има мајката да си ја видат. Иначе во врска со темата можам да кажам жално за војниците, а Чеченија и на Чеченците им е јасно дека колку и да се бунтоваат нема да добијат независност додека сака Русија ама ова е лошо луѓе гинат и мислам дека Русија треба една добра акција таму и за секогаш да ги замолчи тие таму и да ги стави во ред, има капацитет за тоа.

Треба и тоа како бомбардирање, не само во Чеченија...

Sudirite tamu nemaat vrska so drzhavnost. Vo pochetokot imaa, za vreme na prvata vojna, no podocna Arapite ja prevzemaa igrata, i vtorata vojna beshe iskluchivo na religiozna osnova. Chechija e instrument protiv Rusija, a mozhno e nekoj da gi igra glupite islamisti vo svoja korist.

Sudirite tamu nemaat vrska so drzhavnost. Vo pochetokot imaa, za vreme na prvata vojna, no podocna Arapite ja prevzemaa igrata, i vtorata vojna beshe iskluchivo na religiozna osnova. Chechija e instrument protiv Rusija, a mozhno e nekoj da gi igra glupite islamisti vo svoja korist.

Да да, баш така, основањето на држава нема врска...

Мислам дека државата не му е приоритет, туку сакаат да преовладува исламската вера, т.е. целта им е борба против православна Русија.

Треба и тоа како бомбардирање, не само во Чеченија...

4.jpg

chechnya_01.jpg

Grozny-2000.jpg

316922260_afe1a9ac44.jpg

ani_pic1.jpg

grozny3.jpg

30grozny2.190.jpg

А ти мислиш дека фрлаа колачи до сега Русите во Чеченија?
И замисли по зградиве да ти живееле луѓе...па и цивили биле дури...ццц

Колатерална штета,а и слабо бомбардирањето обично ништо не останува по руско бомбардирање.

Има , ко лебарки се ако не ги сотреш сите пак ќе се размножат.

Чеченците имаат право на сопствена или самостојна држава точно толку, колку и Македонците.

Чеченците имаат право на сопствена или самостојна држава точно толку, колку и Македонците.

Ne nemaat.:nenene:

Cecencite se prosto separatisti koi sakaat da se otcepat od pravoslavna Rusija.

Ponatamu nemaat nikakva osnova za gradenje na drzava(za razlika od Makedoncite,koi vo izobilstvo ja imaat taa osnova za ureduvanje na drzavnosta)

Ako veke pravime komparacija,sto spored mene e i sosema nesovpadliva,Makedonija se otcepi od Jugoslavija,zatoa sto SFRJ beshe vo faza na celosno raspaganje,sto Makedonija so polno pravo se osamostoi kako oddelna drzava,kako oddelna nacija,i so polnoto prirodno pravo,bidejki Makedonija prirodno ne moze i ne smee da bide provincija na nekoja si drzava.

Za razlika od nas,cecencite:se priroden del od Rusija(t.e.nivnata teritorija),Rusija od druga strana ne e slaba federacija pa da se raspadne,Cecenija nema nikakvi prirodni osnovi da se osamostoi,cecencite nemaat na sto da se baziraat istoriski i nacionalno...t.e. nemaat istoriski kontinuitet.

A,i voopsto ne znam kakva vrska imaat Makedoncite so cecencite ta da ne spomnesh niz muabet.

pa ako ima pravo kosovo da e nezaviisno ne gledam zosto drugive nemaat. i so ja kurcete tolku rusija koga ko pi*ki se si igra SAD so niv. osven vo cecenija i gruzija kade ubiva civili nigde drugo ne ima pokazano sila. sega mi izigruva vo krizava neso kao kolku sme jaki

Makedonija se otcepi od Jugoslavija,zatoa sto SFRJ beshe vo faza na celosno raspaganje,sto Makedonija so polno pravo se osamostoi kako oddelna drzava,kako oddelna nacija,i so polnoto prirodno pravo,bidejki Makedonija prirodno ne moze i ne smee da bide provincija na nekoja si drzava.

Za razlika od nas,cecencite:se priroden del od Rusija(t.e.nivnata teritorija),Rusija od druga strana ne e slaba federacija pa da se raspadne,Cecenija nema nikakvi prirodni osnovi da se osamostoi,cecencite nemaat na sto da se baziraat istoriski i nacionalno...t.e. nemaat istoriski kontinuitet.

demmian ти ме утепа. Што значи природен дел? Такво животно нема. И тоа целосна или делумна дезинтеграција, правото на отцепување е едно и исто.

:ne:
Немаат право. Македонците некогаш имале држава, па ја поробувале, влегувала во федерации и сл.
Чеченците никогаш немале држава, единствено што имаат е исламскиот фундаментализам (има многу вахабисти), и се подбуцнати отстрана.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom