Види, сето тоа е Бла, Бла за твојата свест, ама твојата подсвест е во блажено незнаење и нејзе и помагат вакви работи.
На пример, јас, една година немав сон, значи ќе легнам навечер на спална, ќе дремнам 15 минути, ќе идам на кауч, па на фотеља, па на земја, па дојдов дури и во кола да поседам само малку од малку да дремнам. Значи скоро цела година со ваква шема, неннаспан, физички неодморен, оти треба сон за да одмориш. Е сега како модерен човек пробав со апчиња „за спиење„, и пошто сум голем човек терав по 3-4 лексилиуми ли, демереоли и шо се не. Исто. Ај на доктор да се провериме, се у ред. Е дебел си, не јади ништо после 18,00 часот. Исто. На крај докторот вика „психичка“ е маката, нешто те маче. А баш ваа година ми оде добро у животот и не знам што може да ме „маче“.
Пред месец дена татко ми вика, да идам кај една баачка, помагала за вакви ситуации. По баала жената што побаала, ми донесија рецепт кој што буквално беше следниот:
Со бааната вода се натопив ја собрав и ја фрлив во трева. Десен чевел го наполнив со вода, пиев од него, остатокот од водата натопив една крпа, ги измив сите кваки у куќата и крпата ја фрлив во Вардар.
Е сега дали се бабини деветини не ми е гајле, веќе 3 недели спијам како заклан, не можам сабајле да станам, а и на поручук откинувам по 2-3 саата, сепак назат сум една година со спање.