Neotel интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
12 јануари 2008
Мислења
356
Поени од реакции
18
кај знае тој да ти одговори, гледаш дека сликата што ја закачил е wifi
Како прво го имаш ли ти видено уредот за WiMax за да коментираш дали е тој или не е?
Јас го имам видено и тврдам дека е тој на сликата.

Значи на форумов колку глупави коментари има, секој се прави паметен.:tapp:

Член од
10 февруари 2006
Мислења
358
Поени од реакции
8
Како прво го имаш ли ти видено уредот за WiMax за да коментираш дали е тој или не е?
Јас го имам видено и тврдам дека е тој на сликата.

Не само што го имам видено туку и користам интернет од неотел и знам какви се тие уреди (Ти тоа ни во сон не си го видел) а тоа што твојата голема "култура" дозволува такви "интелегентни коментари" е друг
проблем. Никој не ја оспори сликата туку страницата а човек што малце знае што е тоа ке разликува. Иначе од такви глупави и тенденциозни коментари кој го пунат форумот со спам ми се гади, ако имаш мака испукај се на друго место а не тука.

Член од
22 септември 2008
Мислења
185
Поени од реакции
4
hahahaha ти па што паметен си (самобендисан) од што имаш памет почна да ти тече.... тоа е секоја буда-а има тастатура и пише секакви глупости

П.С. Најлесно е преку ПЦ да се силиш

Јас сум радио аматер веќе 15 години можам да ти кажам дека ти не треба да пишеш на оваа тема за тоа што не си достоен.
Ако имаше некое познавање немаше да тропаш, само да видиш
јас колку статии имам објавено за оваат технологија на радио аматерскиот WEB сајт

Член од
14 мај 2006
Мислења
26
Поени од реакции
0
ДЕЧКИ не се замарајте со глупи деца како mickeymkd едноставно игнорирај те ги.... има и поважни работи нели.
Јас сум ја користам таа технологија и многу ја сакам и ја проучувам
Ако некој го интересира нешто нека ме праша.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
Еве ја да прашам во врска со модемите. Од кратко гуглање видов дека постојат внатрешни и надворешни модеми т.е. indoor/outdoor. Сликава што беше тука ставена од Alvarion е вероватно внатрешен модем за домашна употреба (во стан). Проблемот е шо е некако големичок за надворешна употреба па ме занима дали само овој модем се нуди кај нас од неотел, т.е постои ли некој друг (помал) модем со големина на usb stik или PCMCI картица за да може лесно да се шета со лаптоп?

Член од
29 август 2008
Мислења
5.947
Поени од реакции
4.449
ДЕЧКИ не се замарајте со глупи деца како mickeymkd едноставно игнорирај те ги.... има и поважни работи нели.
Јас сум ја користам таа технологија и многу ја сакам и ја проучувам
Ако некој го интересира нешто нека ме праша.
nese zamarajte so sekakvi KOMENTARI......se gleda koj znae A koj samo pisuva prazni muabeti tuka.....

Член од
12 јануари 2008
Мислења
356
Поени од реакции
18
Не само што го имам видено туку и користам интернет од неотел и знам какви се тие уреди
Дали тој уред што го имаш дома од неотел е ист ко овој на сликата или не е?
Никој не ја оспори сликата туку страницата а човек што малце знае што е тоа ке разликува
Што е битно од која страна е сликата во целиот муабет за WiMax?

hahahaha ти па што паметен си (самобендисан) од што имаш памет почна да ти тече.... тоа е секоја буда-а има тастатура и пише секакви глупости

П.С. Најлесно е преку ПЦ да се силиш

Јас сум радио аматер веќе 15 години можам да ти кажам дека ти не треба да пишеш на оваа тема за тоа што не си достоен.
Ако имаше некое познавање немаше да тропаш, само да видиш
јас колку статии имам објавено за оваат технологија на радио аматерскиот WEB сајт
ХаХаХа и ти мене ме изнасмеа, прво викаш дека секоја будала може да пише секакви глупости, и дека најлесно е преку пц да се силиш, а после ми викаш дека не сум достоен на оваа тема да пишувам??????

Незнам кој тука се сили преку пц.

А и што истропав кога го имам видено уредот и можам да потврдам дека е тој.

Јас сум ја користам таа технологија и многу ја сакам и ја проучувам Ако некој го интересира нешто нека ме праша.
И ако толку знаеш за WiMax до сега што не пиша нешто во темава него него чекаш некој лично да ти се обрати????

Член од
22 септември 2008
Мислења
185
Поени од реакции
4
mickeymkd гледам дека со повеке луге си спречкан, сега гледам кој не е у право
Не може еден да е салам а другите не, обратно

Член од
10 февруари 2006
Мислења
358
Поени од реакции
8
Дали тој уред што го имаш дома од неотел е ист ко овој на сликата или не е?

Што е битно од која страна е сликата во целиот муабет за WiMax?
Ne e ista antenata tuku e panel (ako znaes sto e toa)
Bitno e i toa kako, od strana specijalizirana za wifi mi davas slika za koja vikas deka e wimax, da bese stranica za hrana a da izvadese od tamo nekoja
antena poveke ke bese za veruvanje

Ne bi go trosel vremeto so tebe poveke

И ако толку знаеш за WiMax до сега што не пиша нешто во темава него него чекаш некој лично да ти се обрати????
Stvarno so site si zakrven, sto ti e kriv pa sega toj!!!??? Mislis deka vo del od sekundata treba da ti odgovori!??? Lugeto si imaat rabota, ne se kako tebe da dremat po celi denovi na forumi, koga ke se vrati i ke odgovori

Член од
22 септември 2008
Мислења
185
Поени од реакции
4
Luge aj da go ignorirame problematicniot, ke vidi nevidi i valjda ke prestani
a ako e tolku lud sto da kazam

Член од
28 мај 2006
Мислења
80
Поени од реакции
6
Bitno e i toa kako, od strana specijalizirana za wifi mi davas slika za koja vikas deka e wimax, da bese stranica za hrana a da izvadese od tamo nekoja
А, зошто би лажел!?
Ме мрзеше да го сликам и на Google images тоа беше првата достојна слика. Дури и од името, а и од логото на уредот на сликата се гледа дека се работи за BreezeMAX уред (http://www.alvarion.com/products/breezemax/).
Очигледно те мрзело да провериш, односно само си барал за нешто да промрчиш.

Таа панелка што ја имаш ти е друг тип на антена (outdoor) и Неотел обично не ја инсталира кај домашни корисници. Нив им дава точно такво CPE какво што е покажано на сликата.

И, еве како за крај како тоа фамозно CPE изгледа во функција.
https://dl.getdropbox.com/u/67172/DSC00149.JPG
https://dl.getdropbox.com/u/67172/DSC00150.JPG
https://dl.getdropbox.com/u/67172/DSC00157.JPG

Мислев дека со постирање тука ќе успеам да ви одговорам на прашањата и дилемите што ги имавте околу користењето WiMax кај нас, но очигледно тоа не наиде на добар прием.
Пријатно и се надевам дека одговорите ќе ги најдете на друг начин!

Член од
2 април 2007
Мислења
394
Поени од реакции
13
Savage, заеб.. ги его манијациве, кажи каков е интернетот на Неотел - брзина,стабилност, torrents итн. Ако може и некој screenshot да ставиш одлично би било.

Член од
12 јануари 2008
Мислења
356
Поени од реакции
18
Дали воопшто се потруди да ја отвориш страната за да видиш дали е специјализирана за wifi пред да коментираш тука?

Еве еден интересен линк за тебе специјално:
http://www.canardwifi.com/category/wimax/

ммммммммм, што ли бара тука категорија WiMax??? :pos2:

Stvarno so site si zakrven, sto ti e kriv pa sega toj!!!??? Mislis deka vo del od sekundata treba da ti odgovori!??? Lugeto si imaat rabota, ne se kako tebe da dremat po celi denovi na forumi, koga ke se vrati i ke odgovori
Па неговиот прв коментар на оваа тема е против мене, исто така без никакво образложение, а никаде во мојот пост не побарав веднаш да ми одговори. Каде па тоа го виде ич не ми е јасно???

Член од
28 декември 2005
Мислења
29
Поени од реакции
2
Откако успешно се откачив од македонски лелеком, сум веќе трети ден на Неотел и мора па признаам дека се одлични.
Интернетот е ептен стабилен а за телефонијата да не зборам прекрасна VOIP телефонија. Силно им го препорачувам на сите интернет зависници, бидејќи е едноставно со неограничен проток и одлична брзина.

Член од
12 јануари 2008
Мислења
356
Поени од реакции
18
И јас чекам да се откачам од он нет, и сега за сега како стојат работите сигурно ке земам пакет од неотел.

Kajgana Shop

На врв Bottom