-={K-O-R-U-N}=-
Wanna play a game?
- Член од
- 14 февруари 2007
- Мислења
- 13.045
- Поени од реакции
- 3.301
За да ти се “најдат“ треба да ја имаш потребната технологија за нив... а ја немашДевојка ми само што се врати денес (т.е. вчера) од Швајцарија каде што го гледала Аватар во 3D во супер опремено кино.
Наочарите што ги донесе не се во две бои (зелено-сино) туку MI-G100 поларизирани од MASTERIMAGE 3D:
http://masterimage3d.com/products/glasses
![]()
Мислам дека овакви би требало да има и во било кое по-ок кино во соседствово каде што го даваат филмот во 3D (Белград, Софија?)
Ќе побарам деновиве каква „домашна„ употреба би можела да се најде... :wink:

I know... ама пак добро се гледа. Се намалува ефективност во игрите, ама уживањето е поголемоНе е „чисто„ затоа што не се погодени нијансите на зелено и сино. Вообичаено за конкретен филм се прават конкретни наочари за една употреба.

Јас имам CRT 21" со 100Hz Refresh RateШтета што нема веќе нови CRT монитори... LCD-ата со висок refresh rate се ретки и изгор скапи... ако имате некој добар CRT у подрум не го фрлајте никако!![]()

Моите се оваа со овие бои (зелена - црвена)Книжара а? Ти треба вториот пар? Или ај шо, ако сликовницата е до 100-150 денари, ке си земам. За тестирање ми е.

а за подобра слика треба да се cyan - magenta, нешто како ова.

Ама и со тие чкартните, сликава ја гледам