Бугарија најавува блокада за Турција во ЕУ

• Креатор на темата Креатор на темата firewall
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Повеќе работите не се гледаат на христијански спрема муслимански барем на балканов.
Да беше како треба и како некој замислил дека треба, сите христијански држави ќе си соработувавме и дружевме и се ќе си беше арно.
Но еве види, ние најголеми проблеми како држава Македонија имаме од христијанските Грција, Бугарија и Србија.
И сега како да не ја сакаме Турција или Косово и Албанија, кога тие се на наша страна, а христијаниве, демек браќа не заебаваат?

Повеќе работите не се гледаат на христијански спрема муслимански барем на балканов.
Да беше како треба и како некој замислил дека треба, сите христијански држави ќе си соработувавме и дружевме и се ќе си беше арно.
Но еве види, ние најголеми проблеми како држава Македонија имаме од христијанските Грција, Бугарија и Србија.
И сега како да не ја сакаме Турција или Косово и Албанија, кога тие се на наша страна, а христијаниве, демек браќа не заебаваат?

Tucija e na vasha strana poshto e protiv Grcia, a ne zaradi crnite vi ochi. Albania i Kosovo imat interesi vo Makedonia. Odnosite i megu drzhavite i megu lugeto sa bilateralni. Nema kak ti da sakash nekoi i da si dobar so nego a on da te mrazi. I skanieto i omrazata sa kako ochi. Vo ochite na tvoia partner gledash sebe si.

Бугарија неможе да им става вето на Турција за ЕУ, Димитров е спремен да даде оставка

Јас сум спремен да давам оставка што бев причина за политичката криза,и признавам дека згрешив.Се ивнинувам што напраев диптломатска криза мегу Бугарија и Турција

Божидар Димитров готов сам да си подаде оставката

Т
http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=150326

Борисов, изнервиран заради Божидар Димитров

http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=150220

Ево нешто и од турски извори
http://www.haberturk.com/haber.asp?id=198955&cat=180&dt=2010/01/07

http://www.internetajans.com/default.asp?NID=88444

Е кога ви реков дека Бугарија нема муда да направи вакво нешто, вие не ми верувавте, Турците нема ниту 1 цент да дадат, а во едно и нема место за вето затоа што ова глупост ќе беше самоубиство за Бугарија, и од економски планови и од политички планови итн. :tapp:

Ухх добро е, си реков конекцијата ме зеза, три пати отворам свет, три пати на хумор ме пребацува - Бугарија..блокада..Турција???:vozbud::vozbud::vozbud:

Што сакате бе па сила е бе и може да ви прави што сака...Плус вашиот премиер се огради од изјавата на Димитров и рече ако направи уште еден ваков испад ке го исклучи од владата!!!!!Што е бе Татари мислевте ке се опарите од турција кога неможете од некој друг!!!!

Јас сум спремен да давам оставка што бев причина за политичката криза,и признавам дека згрешив.Се ивнинувам што напраев диптломатска криза мегу Бугарија и Турција

Божидар Димитров готов сам да си подаде оставката

Т
http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=150326

Борисов, изнервиран заради Божидар Димитров

http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=150220

Ево нешто и од турски извори
http://www.haberturk.com/haber.asp?id=198955&cat=180&dt=2010/01/07

http://www.internetajans.com/default.asp?NID=88444

Е кога ви реков дека Бугарија нема муда да направи вакво нешто, вие не ми верувавте, Турците нема ниту 1 цент да дадат, а во едно и нема место за вето затоа што ова глупост ќе беше самоубиство за Бугарија, и од економски планови и од политички планови итн. :tapp:

хахахахахахахха:pos2: па норлмално бе,Турција е сила,каде можат бугариве да играт со турците,тоа е исто како мравка да се закани на планината:toe: Ниту Грција ниту пак Бугарија неможат да играт со Турција, само Франција е проблемот на Турција,ама и за нив има чаре со гасоводот НАБУКО:toe:

христиjанските држави на Балканот си соработуват во некоjа степен. Ама не видиш ли че во споредба со Србиja, Грциjа, Бугариjа или Романиjа вие сте наj-малку христиjанска? Кои сте вие, дека ви е местото во балканското христиjанство? Помисли малко, преди да правиш от републиката ви "центар" на христиjанстото и да им судиш на сите вашисоседи. А и тоа држене за шлиферот на Турциjа, земане на неjна страна, зарем не ви ги намалува шансовите за ЕУ и симпатиите сред христиjанските народи? Слепи ли сте, дрогирани ли сте? Тоа како лирично отклонение.

По темата. - Нема логика во пишаното од вас. Преди критикувахте Бугариjа дека не ги штитила бежанците од Егеjска Македониjа од 1913 г., дека не чувала нивните интереси, не сакала достаточно компенсации за нивните имоти от Грциjа. А сега пак критикувате, во обратна посока. Не видите ли че Бугариjа во едно и исто време, през 1920-те години се бори, доколку може, за бежанците од jугот, од jужна Тракиjа и Македониjа?, и баш од тогаш се спогодбите и со Грциjа (Кафандарис-Моллов) и со Турциjа? Сега дека Турциjа одлучила ништо да не плак'а со децении, на тоа ли се радувате? Тоа ли ви е гордоста...

ти ли бе татар најде да кажуваш за шо да се радуваме и шо ни е гордоста ...
ти ли бе татар шо колевте и палевте по Македонија ...
ти ли бе селанец еден татарски шо не ни признавате народ нација идентитет религија итн итн ....

мрш да тибам татарскиот да тибам ....

Се приземји ли овој Божисрам најпосле, му ја нема повеќе онаа циничка насмевка која му беше заштитен знак, сега веднеше глава како засрамен будала кога го прашуваа...

ти ли бе татар најде да кажуваш за шо да се радуваме и шо ни е гордоста ...
ти ли бе татар шо колевте и палевте по Македонија ...
ти ли бе селанец еден татарски шо не ни признавате народ нација идентитет религија итн итн ....

мрш да тибам татарскиот да тибам ....
Кога бе тоа палење и колење, лажго еден! Инаку само луѓе кои патат од низа вредност би могле воопшто да замислат дека некоj треба официjално да им го признае идентитетот. Се разбира, доколку постои и е видлив во историjата.

Кога бе тоа палење и колење, лажго еден! Инаку само луѓе кои патат од низа вредност би могле воопшто да замислат дека некоj треба официjално да им го признае идентитетот. Се разбира, доколку постои и е видлив во историjата.

да да колење и палење татар еден ...

да но вие го негирате, значи не признавате дека постои .... и некои закани беа упатени од вашиот дебил б.димитров за спречување на влез во ЕУ (за кој искрено ме заболе) ..да не треба да ве почитуваме поради тоа?:kesa:

и не ме замарај веќе :pusk:

да да колење и палење татар еден ...

да но вие го негирате, значи не признавате дека постои .... и некои закани беа упатени од вашиот дебил б.димитров за спречување на влез во ЕУ (за кој искрено ме заболе) ..да не треба да ве почитуваме поради тоа?:kesa:

и не ме замарај веќе :pusk:
Клошар си во душа. Сиромашен. Еден човек доколку навистина има самодоверба, не се жали како пичка што мислат другите на него, како го негирале иако е од лозата на Александрос Мегалос, нели, туку тера достоинствено напред. Ама тешко оди тоа кога сам себе не можеш да се наjдеш во минатото. Аj гит сега да бркаш работа.

Клошар си во душа. Сиромашен. Еден човек доколку навистина има самодоверба, не се жали како пичка што мислат другите на него, како го негирале иако е од лозата на Александрос Мегалос, нели, туку тера достоинствено напред. Ама тешко оди тоа кога сам себе не можеш да се наjдеш во минатото. Аj гит сега да бркаш работа.

клошари и сиромашни у душа сте вие, продадени души, ти си сигурно некоја македонска продадена душа :toe:

не се жалам, те соочувам со реалноста какви ве поимаме поради вашиот однос кон Македонското прашање ... :pusk:

exlexmk, temava e za odnosite megu Bugarija i Turcija, a ne za prodadenite dushi. Gospod-Bog ima pravo da ni sadi nas lugeto i nikoi drug. Tvoita dusha nema da ya sudi nikoj osven Gospod, ama ti ya trovish so omraza. Mnogo otrova be bratche i sipuvash na dushata ti. Samo edna omraza e ostala. Kako vo geto na omrazata.

Прашањето е дали обештетјаването на бегалците од источна Тракија треба да се поставува како условиие од бугарската влада за прием на Турција во ЕУ. Турција не стави вето на Бугарија за пристапување во НАТО. Покажа пријателкса политика. Но кога станува збор за обештетјаване на бегалците одговорот е многу јасен-пријателството си е пријателство, но сиренето е со пари. Во договорот, ако дојде до договор на Турција со ЕУ, ќе пишува дека Турција се обврзува во рок од 5-10 години да обештети сите бегалци напуштиле принудно земјата, со вредноста на заграбените нивни имоти.</SPAN>

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom