Реакции на Законот против пушење на јавни места

Дали законот ке влијае врз економијата и слободното право на избор

• Вкупно гласачи
    714

Дрндалче

...никад не запира...
Член од
11 јануари 2009
Мислења
837
Поени од реакции
338
Цврст поддржувач на законот.
Мрзам дим од цигари , во затворен простор не се дишеше . Сега ми е поарно , башка се враќам дома и не мирисам цел на цигари.
и сигурно и многу ти е фино, коа пола друштво ти дреме надвор на пуш пауза

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
и сигурно и многу ти е фино, коа пола друштво ти дреме надвор на пуш пауза
Пола е сеуште внатре , башка 3 минути работа :) .
Јасно ми е зашто на пушачите им смета, стварно е глупаво да искачаш секој 15 минути на цигара ама бар сега е сезоната за надвор седење , дозволено пушење.

Дрндалче

...никад не запира...
Член од
11 јануари 2009
Мислења
837
Поени од реакции
338
Јасно ми е зашто на пушачите им смета, стварно е глупаво да искачаш секој 15 минути на цигара ама бар сега е сезоната за надвор седење , дозволено пушење.
добро сега да, ама знаеш ли колку пати бев болна зимово ради тој проклет закон??? едвај чекам да се подзатопли, заборавив дискотека како изгледа.... не ми иде пивцето без цигарче бе...

Член од
31 август 2008
Мислења
1.853
Поени од реакции
815
добро сега да, ама знаеш ли колку пати бев болна зимово ради тој проклет закон??? едвај чекам да се подзатопли, заборавив дискотека како изгледа.... не ми иде пивцето без цигарче бе...
А, знаеш ние непушачите колку пати сме имале вртоглавица и чувство на повраќање од премногу дим во просторија? Па к*р ги болеше сите пушачи. Сите се правеа глупи кога ќе им кажеш дека имаш сериозни реакции од димот. Чекаат две минути и палат цигара. А, па да не ги спомнувам астматичарите....

Вака, ако си решил да пушиш иди надвор. Не мора никој да страда заради твојата навика.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204
А, знаеш ние непушачите колку пати сме имале вртоглавица и чувство на повраќање од премногу дим во просторија? Па к*р ги болеше сите пушачи. Сите се правеа глупи кога ќе им кажеш дека имаш сериозни реакции од димот. Чекаат две минути и палат цигара. А, па да не ги спомнувам астматичарите....

Вака, ако си решил да пушиш иди надвор. Не мора никој да страда заради твојата навика.
Стави се на место на пушач и пробај да го разбериш ова.И пушачите не заслужиле да седат надвор ко кучиња.Во секој случај заебан закон,толеранција само за една категорија,а за другите сечење!

Дрндалче

...никад не запира...
Член од
11 јануари 2009
Мислења
837
Поени од реакции
338

значи според тебе јас пошто сум пушач треба да чмаам надвор како мрдната??? муабетов е, доколку веќе има ваков закон, нека се среди да има локали за пушачи и непушачи, па ни ти да "страдаш" ради мојата навика, ни ја да дремам на ладно ради твојот муабет шо не држи вода

8_88

888
Член од
7 мај 2009
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.610
Стави се на место на пушач и пробај да го разбериш ова.И пушачите не заслужиле да седат надвор ко кучиња.Во секој случај заебан закон,толеранција само за една категорија,а за другите сечење!
Можеби пушачите не заслужиле да седат надвор, но за тоа сами одлучуваат, и како што викаш толеранција за едната категорија, ај еве кажи зошто треба мене да ме сечат, со што јас на тебе ти сметам

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
мислев да ти искоментирам на претходниот пост каде што кажуваш колку тоа ти е убаво дека не се пиши али се воздржав.. на овој неможев и мора да ти реплицирам на болдов... - каде беше цела зима да кажеш нешто за законов? или тогаш си седеше у кафич на топло додека надвор ти мрзнат другарчињата и заборави на законот?

--- надополнето ---

а ја викам вака. ако решил некој да воведува закон од овој тип нека направи посебни локали каде што ке биде дозволено односно забрането пушење. - шо викаш на ова?

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
мислев да ти искоментирам на претходниот пост каде што кажуваш колку тоа ти е убаво дека не се пиши али се воздржав.. на овој неможев и мора да ти реплицирам на болдов... - каде беше цела зима да кажеш нешто за законов? или тогаш си седеше у кафич на топло додека надвор ти мрзнат другарчињата и заборави на законот?

--- надополнето ---

а ја викам вака. ако решил некој да воведува закон од овој тип нека направи посебни локали каде што ке биде дозволено односно забрането пушење. - шо викаш на ова?
А кај беше ти кога јас со бронхопнеумонија морав да седам во задимени кафичи пред неколку години ? Дали тогаш на некој од 100те присутни пушачи во кафичот му беше гајле што јас имам бронхопнеумонија доволно за да се воздржи со цигарата ?
Искачате на 3 минути , големо чудо .

Дрндалче

...никад не запира...
Член од
11 јануари 2009
Мислења
837
Поени од реакции
338
А кај беше ти кога јас со бронхопнеумонија морав да седам во задимени кафичи пред неколку години ? Дали тогаш на некој од 100те присутни пушачи во кафичот му беше гајле што јас имам бронхопнеумонија доволно за да се воздржи со цигарата ?
а зашто не си седел дома?? мора да се шета ако си болен...??? се знае, кој е болен си седи дома!

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.198
Поени од реакции
23.729
ти со бронхопнеумонија шеташе по кафичи.абе од такви страдаме болен еден.и кој го лажиш дека си имал бронхопнеумонија или сакаш да те сожалиме дека ете болен си бил.е па те жалам ама не дека си бил болен од бронхопнеумонија туку од умот што го имаш. иначе за тие што не знаат од лично искуство со оваа болест која патем речено везе нема со цигарите ( јас ја фатив од мувла) се лежи во туберколозно имаш температура од некои 40 степени и прмаш еден куп инфузии и инекции се додека не оздравиш.така да тешко дека си шетал по кафичи а уште помалце цигари ти пречеле.или веке кога си кобиш дајбоже да фатиш стварно па да видиш колку глуп си испаднал со вакви постови. освем ако немаше ти од новиот тип на бронхопнеумониа таканаречена bronhopneumonia lite

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
а зашто не си седел дома?? мора да се шета ако си болен...??? се знае, кој е болен си седи дома!
ти со бронхопнеумонија шеташе по кафичи.абе од такви страдаме болен еден.и кој го лажиш дека си имал бронхопнеумонија или сакаш да те сожалиме дека ете болен си бил.е па те жалам ама не дека си бил болен од бронхопнеумонија туку од умот што го имаш. иначе за тие што не знаат од лично искуство со оваа болест која патем речено везе нема со цигарите ( јас ја фатив од мувла) се лежи во туберколозно имаш температура од некои 40 степени и прмаш еден куп инфузии и инекции се додека не оздравиш.така да тешко дека си шетал по кафичи а уште помалце цигари ти пречеле.или веке кога си кобиш дајбоже да фатиш стварно па да видиш колку глуп си испаднал со вакви постови. освем ако немаше ти од новиот тип на бронхопнеумониа таканаречена bronhopneumonia lite
Се лечев од бронхопнеумонија , искочен после лежење во болница. И сеа одма „Шо си барал надвор?“. Па сакам и јас да видам човек бе , нема да се изолирам 3 месеци од било каков контакт со луѓе бе да му ебем мајката , не глумете и вие луди.
И да мкд владе , смири си го чирот од мозок што го имаш и не коби туѓа судбина. Колку и да имам желба да те изнапцујам и да ти посакам Сида , Чума и останати смртоносни болести на тебе и на твојата фамилија и најблиски ќе се воздржам . Дискутирајте како луѓе или не дискутирајте воопшто .

Дрндалче

...никад не запира...
Член од
11 јануари 2009
Мислења
837
Поени од реакции
338
ова Misery ти е исто како ја да фатам сеа сипаници и да речам дека од тоа шо ти си искочил надвор ми се.
Прво тоа што си шетал болен е поголем проблем од тоа дали ја ќе запалам цигара у кафич или нема, а второ ако си болен седи малце дома, за недела две ќе ти пројде, па сите среќни и весели ќе шетаме кај сакате! Ти тогаш си бил трипати поопасен од димот на мојата цигара

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204
Имаш:
-Специјална болница за белодробни заболувања во Охрид
-Институт за белодробни заболувања Козле во Скопје

Не да шеташ по кафичи,ќе настиниш бе бато :nesvest:

Член од
31 август 2008
Мислења
1.853
Поени од реакции
815
ова Misery ти е исто како ја да фатам сеа сипаници и да речам дека од тоа шо ти си искочил надвор ми се.
Прво тоа што си шетал болен е поголем проблем од тоа дали ја ќе запалам цигара у кафич или нема, а второ ако си болен седи малце дома, за недела две ќе ти пројде, па сите среќни и весели ќе шетаме кај сакате! Ти тогаш си бил трипати поопасен од димот на мојата цигара
A, што е со тие како мене? Што имаат проблем со очните канали и им течат многу солзи при контакт со чад? Морам да седам дома за ти да не измрзнеш цели три минути? Малку е тоа што едвај преживувам кога треба да стигнам некаде на маглив ден или некој автобус ќе ме зачади, па морам и у кафич да “плачам“ за да може некој да ужива повеќе во своето кафе?

Колку што знам сите кафичи каде што има услови за реална поделба на непушачки и пушачки дел се поделени така, а другите се за непушачи. Тоа што само 2 кафичи у Скопје се такви е друга работа.

Kajgana Shop

На врв Bottom