Jovannah
Smile me baby
- Член од
- 11 февруари 2008
- Мислења
- 584
- Поени од реакции
- 50
Те гледам блаботиш цело време, се трудиш и докажваш (сам не знајш шо), па си реков да ти вратам, барем на цел труд шо го имаш вложено греота е да не ти врати чоек.Точниот назив на темата гласи „Реакции на новиот Закон против пушење на јавни места„. Името заборува само за себе... темата се однесува на законот наведен во името не на законите за другите загадувачи.
Кога би сакал да одам off topic би ти кажал дека со сесрце би подржал и било кој друг закон за заштита на животната средина. Би додал и дека подршката за таквите закони не значи одобрување за прекршувањето на законот што всушност се дискутира тука.
Пред да вратам, само да кажам дека се воздржвам не знам колку време од пишење на ова тема баш ради вакви размислувања, ама ете појако е од мене и морам да пишам.
Ме интересират неколку работи.
Досега одеше по кафичи, дискотеки, кафани, прчвари и кутриот ти беше оштетен од пушачите (ужасни луѓе, јаз'к да ни е), сега откако не се пуши во такви места, кажи ми за колку проценти твоето здравје ќе се подобри.
Друго, на лето ко ќе седиш во некој кафич надвор (без разлика дали е забрането или не пушењето) како ти ќе се заштитиш од нас пушачите (убијците) ако помини некој со цигара в раце???
И последно, да имам многууууу пари некогаш, ќе одам во кафичот кај шо пиеш кафе (и вдишваш чист планински воздух) ќе седнам до тебе и ќе испушам 10 цигари, па ќе си ја платам казната. Вреди.
Тууу ко не имав пари.