Реакции на Законот против пушење на јавни места

• Креатор на темата Креатор на темата *-----*
  • Време на започнување Време на започнување

Дали законот ке влијае врз економијата и слободното право на избор

• Вкупно гласачи
    714
За брзо време законот ќе биде изменет, а вие совесни непушачи можете слободно да го :drk:-те на вашето здравје и чистиот воздух....воопшто не ни требате, и онака вие побрзо кините конци од пушачите.....:vozbud:

Не. :helou:

Да ти кажам законов ти прави услуга ама касно ќе сватиш.

Не излегувај надвор, ладно е. Ама ни под разно, не сакам да чујам причина и повод - ти надвор не смееш да излезеш. Еден ден ќе ми се заблагодариш за ова, ама касно ќе сватиш.

Него, што ако сум 27 годишен дечко, со редовни приходи, и ете, сакам да се трујам себеси? Што ако сакам да седам на бетон? ЈАС САКАМ ДА СЕДАМ НА БЕТОН. Кој мој-твој право на државата под присила да се грижи за моето здравје?
Во исто време, за да биде иронијата уште поголема, децата ни се лекуваат по туѓи држави, со пари собрани врз основ на донации, бидејќи
1. Државата не ги обучила здравствените работници да ги лекуваат тие болести (им дале на доктурките по некој мобилен со камера, да се сликаат покрај пациенти дур истите се во шок)
2. Државата не го покрива материјалниот трошок.

Отвори го подфорумот за хуманост, види колку државата се грижи за здравјето на нашите поколенија.

Не излегувај надвор, ладно е. Ама ни под разно, не сакам да чујам причина и повод - ти надвор не смееш да излезеш. Еден ден ќе ми се заблагодариш за ова, ама касно ќе сватиш.

Него, што ако сум 27 годишен дечко, со редовни приходи, и ете, сакам да се трујам себеси? Што ако сакам да седам на бетон? ЈАС САКАМ ДА СЕДАМ НА БЕТОН. Кој мој-твој право на државата под присила да се грижи за моето здравје?
Во исто време, за да биде иронијата уште поголема, децата ни се лекуваат по туѓи држави, со пари собрани врз основ на донации, бидејќи
1. Државата не ги обучила здравствените работници да ги лекуваат тие болести (им дале на доктурките по некој мобилен со камера, да се сликаат покрај пациенти дур истите се во шок)

Отвори го подфорумот за хуманост, види колку државата се грижи за здравјето на нашите поколенија.
Нелегални се сите супстанци кои лошо влијаат врз човечкото здравје. Да беше така ти како што викаш, тогаш и наркоманине ке ја користеа твојава парола.

Си играме стапот сега?
Сакаш да ми кажеш дека владата стимулира одгледување на нешто нелегално за употреба?
Activate brain cells. Even smokers have some.

Си играме стапот сега?
Сакаш да ми кажеш дека владата стимулира одгледување на нешто нелегално за употреба?
Activate brain cells. Even smokers have some.
Сакам да кажам дека владата нема да дозволи луѓето да се трујат. А и не ми е јасно како воопшто до сега издржале цигарите да не ги забранат. Зар она “пушењето е штетно по здравјето“ може да се искористи и за марихуаната, па демек кој сака да се труе, нека повели?

Нелегални се сите супстанци кои лошо влијаат врз човечкото здравје. Да беше така ти како што викаш, тогаш и наркоманине ке ја користеа твојава парола.

Како прво, цигарите не се нелегална супстанца, колку што јас знам легално си се произведуваат и продаваат.
Втора работа, алкохолот исто така има лошо влијание врз здравјето на луѓето, па слободно си се служи и продава.
Значи во ред е да се произведува и купува, лошо да се користи. Двојни аршини?

Како прво, цигарите не се нелегална супстанца, колку што јас знам легално си се произведуваат и продаваат.
Втора работа, алкохолот исто така има лошо влијание врз здравјето на луѓето, па слободно си се служи и продава.
Значи во ред е да се произведува и купува, лошо да се користи. Двојни аршини?
Не се, ама би требало да бидат....на тоа целам јас...Исто и алкохолот...

Браво за целиот пост!

Болдираниот дел: значи сите оние кои укажуваа на некаква хуманост/нехуманост, моја, твоја ... нечија не ги прочитав во темите наменети за помош на оние на кои најмногу им е потребна. Али не треба да им се замери, они просто како да имаат мисија пушачите да ги опраат па се насочени кон нивното здравје. Оние кои имаат потреба од вистинска помош нека почекаат. За нив нема ниту потрошена минута за поддршка во случај да немаш средства да донираш. Али затоа темава ја тераме, онака-мушки!

Oд самиот почеток се противев на законов. За мене, како пушач со 2 кутии дневно, беше незамисливо да излезам на кафе, чај што и да е без да запалам цигара. Меѓутоа пред некој ден, од како го донесоа законот, ми се укажа прилика да седнам на кафе. За цели 3 саати имав запалено само една цигара. Пријатно се изненадив и на тоа дека не осетив потреба да запалам. Вечерта кога дојдов дома место 2рата кутија да ја довршувам со кафе пред компијутер или телевизор, јас имав само една цигара запалено од неа. Атмосферата во кафичот беше повеќе од пријатна затоа што немаше дим, не се осети ни најмалце мирисот на цигарите. Сепак јас зборам за себе си, можеби некој и не може да помине без цигара негде на кафе. Затоа сметам дека најдобро за сите е да се направат одделни простории - една за непушачи и една за пушачи.

Добро океј пушете јас не сакам да има дискриминација ама не во мое присуство како непушач.
Јас кога ќе седам надвор на ладен бетон нема да му наштетам на никого.
Значи расчистете една работа не може да ме труе мене никој без да ме праша јас не велам да нема цигари и да не можете да пушите океј така сте се определиле ама останете засебни димот и никотинот и другите супстанции нека останат за вас.
Јас како непушач поддржувам да има посебни места за пушење е сега колку тоа ќе фунцкионира е друга работа.

Во ред сето тоа, мој став, твој став, на Спасе став... не правам проблем тука.
Ама вакви коментари
му се кажуваат на 5 годишно дете што си игра со ќибрит дур му лепиш една воспитна. Ќе ти текне еден ден мали, ќе сватиш сум ти правел услуга, иако ќе биде касно.
20-60 годишен човек не е интересно да заебаваш така :/

Во Италија е забрането да се пуши дури и на отворен простор.Исто и во мнозинство земји во ЕУ.Само по дома.Сакате ЕУ???Еве ви ЕУ.
Целосна подршка за законот.
Јас како не-пушач не му штетам на никого со моето непушење.

Во ред сето тоа, мој став, твој став, на Спасе став... не правам проблем тука.
Ама вакви коментари

му се кажуваат на 5 годишно дете што си игра со ќибрит дур му лепиш една воспитна. Ќе ти текне еден ден мали, ќе сватиш сум ти правел услуга, иако ќе биде касно.
20-60 годишен човек не е интересно да заебаваш така :/

Тоа беше соодветна реплика би рекол на (очаен) и провокативен став на пушач во однос на непушачите погледни погоре.

............и онака вие побрзо кините конци од пушачите.....

Во Италија е забрането да се пуши дури и на отворен простор.Исто и во мнозинство земји во ЕУ.Само по дома.Сакате ЕУ???Еве ви ЕУ.
Не лажи :)

Не само што легално се произведуваат и продаваат, туку и премии им се делат на производителите :)

Aj ќерата...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom