Реакции на Законот против пушење на јавни места

• Креатор на темата Креатор на темата *-----*
  • Време на започнување Време на започнување

Дали законот ке влијае врз економијата и слободното право на избор

• Вкупно гласачи
    714
И сум излегувала, па нигде не продефилирав со траспарент дека сум напраила отстапка и сум била фер кон непушачи. И ќе излегувам секогаш кога во моја близина има бебе/дете, трудница или човек на кого сериозно по здравјето му штети мојот дим. Ама онаму каде што ми е удобно да пијам кафе и да пушам и каде што не сум врзала никого да седи до мене и знам дека не предизвикувам штета-не правам отстапка.
Ама случано таму каде пушиш излегуваат и непушачи, значи предизвикуваш штета-труеш некој кој што не пуши!
Не си врзала никого ама ќе има некој на соседната маса, да не одиш случајно да го прашаш дали му смета?

Абе брат ова не води до нигде.Сеа знаеш како се врти ова?Некои членови викаа ако не пушиш не иди у кафич?Е сеа вие го возвраќате ударот и викате,седи си и пуши си дома не ми иди у кафич мене да ме гушиш?Сеа вака ко шо рече некој со ладна глава кажи ми дали не сум у право?
Ти не си во право бидејќи немаш осет за ситуацијава и сега дури осете како се осеќале пушачите сите овие години-ДИСКРИМИНИРАНИ:toe:

Да се разделат просториите во исто кафуле со ѕидови. Ко што требаше. Не може различни кафулиња, сите сме исти луѓе. Еден објект со ѕидови. Ако сакаш да запалиш цигара, одиш во просторијата за пушење на топло и пушиш. После се враќаш да не им усмрдуеш на стрејтериве.

Врз кој основ е обвинувањето за партизирање на дискусијата? :) Единственото друго спомнување на партии беше во функција на прекор на друг член на форумот да не го прави тоа... Можеш да побараш поназад.

Затоа во официјален disclaimer сакам да ја искористам оваа прилика да ги испљукам сите сегашни и бивши политички партии! :costumed2

Не спомнав партии...туку системи на уредување-се разбира без цел за навреда по партиски основ(па и не сум член)...

Туку ете тогаш...имало поинаква Лоботомија,на пример во комунизмот друг мислеше за тебе.
Во капитализмот Многу луѓе НЕ МИСЛАТ,Медиуми,кампањи,градење,компјутери во училишта,статуи...Сценарија на Б.Ц и конспираси...

Оваква е ЛОБОТОМИЈАТА:vozbud: во капитализмот.
Затоа во официјален disclaimer сакам да ја искористам оваа прилика да ги испљукам сите сегашни и бивши политички партии!

и јас исто.

Ама случано таму каде пушиш излегуваат и непушачи, значи предизвикуваш штета-труеш некој кој што не пуши!
Не си врзала никого ама ќе има некој на соседната маса, да не одиш случајно да го прашаш дали му смета?

А да го прашам да не сака нешто да му зготвам, омилено јадење пример, па некоја точка танцова да му изведам... Шо да не?

Ти не си во право бидејќи немаш осет за ситуацијава и сега дури осете како се осеќале пушачите сите овие години-ДИСКРИМИНИРАНИ:toe:

ОФФФФ ГЛЕДАЈ ПОДАЛЕКУ ОД ТЕБЕ БЕ.Не биди толку ќор.Јас сум крив што не бил донесен законов порано?Што ти си бил угнетуван долго време?Што не си излегол да се буниш?Или ај ќе прогураме.Не си у право џабе.Не води ова нигде,судир на интереси.Ко што неможеш да му кажеш на некој што музика да слуша така и мене неможеш да ми кажеш дека законов не е дискриминирачки.Некој горе има наведено дека се наоѓаме само после Полска во бројот на пушачи и сакаме да ја намалиме.Епа со овој податок(според него значи не според мене ја незнам) следува дека има поголем број на пушачи,отколку непушачи и со овој закон се угнетува поголемиот дел од населението.Незнам како на друг начин да ти докажам едноставно нејќеш ова да ти влезе во глава.

ОФФФФ ГЛЕДАЈ ПОДАЛЕКУ ОД ТЕБЕ БЕ.Не биди толку ќор.Јас сум крив што не бил донесен законов порано?Што ти си бил угнетуван долго време?Што не си излегол да се буниш?Или ај ќе прогураме.Не си у право џабе.Не води ова нигде,судир на интереси.Ко што неможеш да му кажеш на некој што музика да слуша така и мене неможеш да ми кажеш дека законов не е дискриминирачки.Некој горе има наведено дека се наоѓаме само после Полска во бројот на пушачи и сакаме да ја намалиме.Епа со овој податок(според него значи не според мене ја незнам) следува дека има поголем број на пушачи,отколку непушачи и со овој закон се угнетува поголемиот дел од населението.Незнам како на друг начин да ти докажам едноставно нејќеш ова да ти влезе во глава.
Па еве можност да излезете пред влада ако сте толку многу и протестирајте!

Точно е дека поголем број се пушачи, ама вие покрај тоа што се труете сами, труете и недолжни луге и затоа е законов, да ги заштитат граѓаните(и пушачи и непушачи) од штетните цигари.
Јас знам дека од гледиште на пушач сега многу те засега законов и ти е тешко да се привикнеш бидејќи досега не си бил во таква ситуација па ти си тој кој не може да свати некои работи, не јас:toe:

Тоа не зависи од диктатурата на државата, туку од сопствениците на кафиќите кои ќе си постават добра вентилација.И ти би бил задоволен и не би дишел миризба на мишки и цигари, а и пушачите би можеле да уживаат во задоволството наречено цигара :back:
Звучи ок кога би било изводливо а од искуството со поранешниот закон сите видовме дека не е изводливо... тоа сепак не ве спречи да си ги пушите цигарите. За некаква солидарност со непушачите никогаш не стана ни збор. Сеа од нас барате солидарност и разбирање за повторно труење? :)

Има една priceless работа во целата оваа новонастаната ситуација - кога сега ќе ѕирнеш во кафич и ќе видиш само какви aнтисоцијални фаци седат : ))))))))) Се очекува и наплив на гикови по дискотеките : )))

Има една priceless работа во целата оваа ситуација - кога сега ќе ѕирнеш во кафич и ќе видиш само какви фаци седат : )))))))))

Грешка си.Сеа кафичите се топ места за излагање,таму нема чад.Сеа они ќе ги пунат.

Грешка си.Сеа кафичите се топ места за излагање,таму нема чад.Сеа они ќе ги пунат.
Да, за оние кои до сега седеле по дома и не ги пуштале на врата: )))

НЕ човеку.ТИ нејќеш да сфатиш.Се бара решение,а не да се донесуваат дискриминарички закони кои ја задоволуваат само едната страна.И не планирам повеќе да се повторувам поради тоа што ти нејќеш да сфатиш.
И јас сум за решение, не велам не, ама во некои постови преовладува идиотизмот и гневот настанат од законот каде се потценуваат непушачите!

И јас сум за решение, не велам не, ама во некои постови преовладува идиотизмот и гневот настанат од законот каде се потценуваат непушачите!

Тоа е така бидејќи сите непушачи изјавувате:Ехх сеа ќе си го пијам кафето на раат без чад од цигари.Се ситите едноставно и му мавате на психа на некој.Не е секој издржлив и ладен.Поради тоа воздржете се од такви коментари.Ко сеа да се забрани непушачи да идат у кафич и ние да ви се ситиме и да го подржуваме тој закон.Не ми текнуваат повеќе примери дај сфати у пичку матер.

Тоа е така бидејќи сите непушачи изјавувате:Ехх сеа ќе си го пијам кафето на раат без чад од цигари.Се ситите едноставно и му мавате на психа на некој.Не е секој издржлив и ладен.Поради тоа воздржете се од такви коментари.Ко сеа да се забрани непушачи да идат у кафич и ние да ви се ситиме и да го подржуваме тој закон.Не ми текнуваат повеќе примери дај сфати у пичку матер.
Без нервоза младичу! Не може да им забранат на пушачите на одат во кафич зошто не трујат никого!
Гледаш дека сакам да ја спуштам топката, ти пак почнуваш со иста приказана, да ви забранат ова, да ви забранат она. Нека забранат ако е штетно, секогаш сум за тоа, ама ако не е штетно нема потреба!

Расизмус! : )))

И граматички грешки во пишување.
Се случува, немам запалено цигара, ако запалев немаше да направам граматичка грешка :tapp:

Собери ги админите и модераторите и ајде пред влада на протести!

Ауф да ја спуштиш топката?Ти брат играш на дугачки од прееска.Јас ти укажувам дека не треба да викате за законов дека не е дискриминирачки и ти наведувам ситуација во која ти би бил диксриминиран и те ставам на наше место?Едноставно ти не сфаќаш.
Со оглед дека си нервозен и тешко капираш, ќе те прашам само уште ова!

Дали беа непушачите дискриминирани што мораа да седат во зачадени простории против нивна воља?

чек малце, а со кој уствари непушачите ќе излагаат кога 60% од друштѕво им се пушачи :wink:

ај сеа да видиме колку и за вас е погоден законов...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom