Divider
Seraphim
Епа тогаш, иако не сум пушач не го оправдувам законов. Незнам на кого по ѓаволите ќе му смета ако некој си запали чигарче надвор од локалот.
Em, na babite koi setaat vnuci!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Епа тогаш, иако не сум пушач не го оправдувам законов. Незнам на кого по ѓаволите ќе му смета ако некој си запали чигарче надвор од локалот.
Па тука е целио проблем инаку мислам дека законот ке важе и онака за у шетња јас така разбра ама мош сум грешка ако е така стварно тоа ке биде влада за у чек дис аут.
Можат да пушат само дома и на улица само доколку ја изгаснат цигарата во пепелник
Или у фишек а?пуши си и надвор само глеј во канта да ја фрлиш цигарата
Или у фишек а?
конечно ке можам после кафето со другарките да си се изгушкам со дечко ми без да корнам на пепељара.
конечно лугето ке можат да го забележат мојот парфем или шампон можеби...
конечно нема новите штосни хулахопки од 900 денари да завршат во кантата во wc со дупка од цигара во нив пола саат по првото облакање
конечно ке дишам како човек и нема да ми тече маскарата бидејки газдата на кафулето штеди на струја и не пушта вентилација.
Фала богу за законов, искрено се надевам дека ке се спроведе
Ќе дишеш нормално кога ќе се искачиш на околу 1000-2000 метри надморска висина. Си гледаш само за тебе нели? Позната работа сите така. А што е со луѓето кои немаат пари за хулахопки од 900 денари а ќе им бапнат казна од 300-400 евра.
Ма даааај молим те!
Законов за забрана за пушење го ПОЗДРАВУВАМ и одамна го посакувам, многу ми е мило што и кај нас ке има ваков закон па трујачите нема да не загадуваат а и озонот нема да се уништи така брзоКазната мислам дека е во ред но можеа и повисока да ја направат како 500 е.
луѓето кои немаат 900 за хулахопки нека си пушат дома и на отворено и нема да им бапнат казна од 300-400 евра, што е поразличен овој закон од било кој друг. Ако леташ со колата по градски улици ке пиеш казна и ке ти земат дозвола на одредено време и никој нема да те праша дали имаш за хулахопки или како ке стигнеш утре на факс/работа