Реакции на Законот против пушење на јавни места

Дали законот ке влијае врз економијата и слободното право на избор

• Вкупно гласачи
    714

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Епа тогаш, иако не сум пушач не го оправдувам законов. Незнам на кого по ѓаволите ќе му смета ако некој си запали чигарче надвор од локалот.
Em, na babite koi setaat vnuci!

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Епа тогаш, иако не сум пушач не го оправдувам законов. Незнам на кого по ѓаволите ќе му смета ако некој си запали чигарче надвор од локалот.
Па тука е целио проблем инаку мислам дека законот ке важе и онака за у шетња јас така разбра ама мош сум грешка ако е така стварно тоа ке биде влада за у чек дис аут.

Член од
6 мај 2006
Мислења
611
Поени од реакции
50
конечно ке можам после кафето со другарките да си се изгушкам со дечко ми без да корнам на пепељара.
конечно лугето ке можат да го забележат мојот парфем или шампон можеби...
конечно нема новите штосни хулахопки од 900 денари да завршат во кантата во wc со дупка од цигара во нив пола саат по првото облакање
конечно ке дишам како човек и нема да ми тече маскарата бидејки газдата на кафулето штеди на струја и не пушта вентилација.
Фала богу за законов, искрено се надевам дека ке се спроведе

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
Па тука е целио проблем инаку мислам дека законот ке важе и онака за у шетња јас така разбра ама мош сум грешка ако е така стварно тоа ке биде влада за у чек дис аут.
Можат да пушат само дома и на улица само доколку ја изгаснат цигарата во пепелник

пуши си и надвор само глеј во канта да ја фрлиш цигарата

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.927
Поени од реакции
12.499
конечно ке можам после кафето со другарките да си се изгушкам со дечко ми без да корнам на пепељара.
конечно лугето ке можат да го забележат мојот парфем или шампон можеби...
конечно нема новите штосни хулахопки од 900 денари да завршат во кантата во wc со дупка од цигара во нив пола саат по првото облакање
конечно ке дишам како човек и нема да ми тече маскарата бидејки газдата на кафулето штеди на струја и не пушта вентилација.
Фала богу за законов, искрено се надевам дека ке се спроведе
Ќе дишеш нормално кога ќе се искачиш на околу 1000-2000 метри надморска висина. Си гледаш само за тебе нели? Позната работа сите така. А што е со луѓето кои немаат пари за хулахопки од 900 денари а ќе им бапнат казна од 300-400 евра.
Ма даааај молим те!

Член од
14 мај 2006
Мислења
26
Поени од реакции
0
Законов за забрана за пушење го ПОЗДРАВУВАМ и одамна го посакувам, многу ми е мило што и кај нас ке има ваков закон па трујачите нема да не загадуваат а и озонот нема да се уништи така брзо :) Казната мислам дека е во ред но можеа и повисока да ја направат како 500 е.

KIFFLA

не ме викај друже
Член од
5 ноември 2008
Мислења
548
Поени од реакции
180
Mojot zakon gasi vaka:
Posle 00:00 casot da se nema seks u nikakva smisla.
Zbrc.!.

A site vie so go podrzuvate zakonov podrzete go i mojov...zakon

Se izvinjaam za latinicava poso od telefom pisvam,zbrc.!.

Член од
6 мај 2006
Мислења
611
Поени од реакции
50
Ќе дишеш нормално кога ќе се искачиш на околу 1000-2000 метри надморска висина. Си гледаш само за тебе нели? Позната работа сите така. А што е со луѓето кои немаат пари за хулахопки од 900 денари а ќе им бапнат казна од 300-400 евра.
Ма даааај молим те!
луѓето кои немаат 900 за хулахопки нека си пушат дома и на отворено и нема да им бапнат казна од 300-400 евра или нека престанат со пушење па нека си ги инвестираат парите што им иделе за цигари во нешто покорисно, што е поразличен овој закон од било кој друг. Ако леташ со колата по градски улици ке пиеш казна и ке ти земат дозвола на одредено време и никој нема да те праша дали имаш за хулахопки или како ке стигнеш утре на факс/работа

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.927
Поени од реакции
12.499
Законов за забрана за пушење го ПОЗДРАВУВАМ и одамна го посакувам, многу ми е мило што и кај нас ке има ваков закон па трујачите нема да не загадуваат а и озонот нема да се уништи така брзо :) Казната мислам дека е во ред но можеа и повисока да ја направат како 500 е.
Озонот? Од цигарите? Молам Што? Како?
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
Рековме да нема дискриминација ни за вас не пушачите ни за нас пушачите...така да, и никако поинаку!

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Што му фали на едно место да е smokers/nonsmokers? :(

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.927
Поени од реакции
12.499
луѓето кои немаат 900 за хулахопки нека си пушат дома и на отворено и нема да им бапнат казна од 300-400 евра, што е поразличен овој закон од било кој друг. Ако леташ со колата по градски улици ке пиеш казна и ке ти земат дозвола на одредено време и никој нема да те праша дали имаш за хулахопки или како ке стигнеш утре на факс/работа
Колата и летањето по улица е друга приказна. Јас не сум против законите туку против дискриминацијата од секаков вид. Нека најдат решение кое ќе му одговара на двете страни како тој австриски модел кој го кажав неколку поста наназад.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Законов е...доџе ми да вриснем :je:

Поглуп закон немам видено од овој,а на дело според мене нема шанса да се спроведе,мада подобра опција би било smokers/nonsmokers...:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom