Реакции на Законот против пушење на јавни места

Дали законот ке влијае врз економијата и слободното право на избор

• Вкупно гласачи
    714

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Абе ајде те молам ко демек ти смета? Епа повели ти напушти го местото. Што има да му кажувам јас на некого што да прави? Јас еве по твоја логика не сакам да седам со луѓе кои пијат алкохол па повели излези надвор ми смета мирисот на алкохолот!
Можеме до утре вака да збориме ама... секој има право да прави што сака, а ти немаш право да му кажуваш што да прави. Тоа се вика толеранција!!!!!
Искрено ми смета, а новиот закон (кој е феноменален) вика дека ти ќе излезеш кога ти се пуши :wink:. Кога некој друг пие алкохол нема никаков ефект врз твоето здравје, така да не гледам проблем.
Толеранција? Па еве толериравме до сега, доста беше.

п.с. Пијам само за нова година :)
п.п.с. Јас немам право да кажам кој што да прави, ама државата има, а начинот за тоа се вика "закон". Ај да толерираме силувања и убиства ако не, пошто по твојата логика никој нема право да кажува кој што ќе прави.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Абе ајде те молам ко демек ти смета? Епа повели ти напушти го местото. Што има да му кажувам јас на некого што да прави? Јас еве по твоја логика не сакам да седам со луѓе кои пијат алкохол па повели излези надвор ми смета мирисот на алкохолот!
Можеме до утре вака да збориме ама... секој има право да прави што сака, а ти немаш право да му кажуваш што да прави. Тоа се вика толеранција!!!!!
Не кога е на сметка на туѓото здравје! Нема начин да се спречи чадот да продре до сите делови на просторијата! Нема демократија кога се работи за нешто што го загрозува здравјето и животот!

H

HITCH

Гостин
Искрено ми смета, а новиот закон (кој е феноменален) вика дека ти ќе излезеш кога ти се пуши :wink:. Кога некој друг пие алкохол нема никаков ефект врз твоето здравје, така да не гледам проблем.
Толеранција? Па еве толериравме до сега, доста беше.
п.с. Пијам само за нова година :)

Епа слави на улица тогаш!!!!!!! :toe:

Да знаеш дека многу ме нервирааткога ќе почнат со муабети ми смета бе... а немаш поим зашто ти смета! Толеранција смее да има само ако е некој алергичен, тој не е виновен за неговата состојба! Сите други што трубат дека им смета си направиле некое филмче и сега си играат паметни :toe:

Не кога е на сметка на туѓото здравје! Нема начин да се спречи чадот да продре до сите делови на просторијата! Нема демократија кога се работи за нешто што го загрозува здравјето и животот!
Браво бе! Која мудрост!

Абе ми смета мирисот на алкохолот. Земи ја чашката и испиј си ја надвор!

Vinnetou

Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482

Да знаеш дека многу ме нервирааткога ќе почнат со муабети ми смета бе... а немаш поим зашто ти смета! Толеранција смее да има само ако е некој алергичен, тој не е виновен за неговата состојба! Сите други што трубат дека им смета си направиле некое филмче и сега си играат паметни :toe:
Е како бе немам поим зошто ми смета?!

- научно е докажано дека предизвикува рак на бели дробови
- го намалува стерилитетот
- предизвикува срцеви болести
- и пази најинтересното, она мене што ме засега - најголем ризик имаат пасивните пушачи т.е. ЈАС!

...и на крај најбанална работа, ми смрди облеката бе кога ќе излезам од тој локал!

Ќе ми кажеш не оди таму? ...епа законот вика нешто друго:wink:
а знаеш законот е...
...ЗАКОН! :)

Б

Бат Елохим

Гостин
А бе треба да има ресторани за пушачи, или кафичи, за пушачи зошто да не. Па кој кај сака нека иде. Да има достоинствен избор за сите. Барем за кафе саглам да се испие.

а и место да драпаат за рестораните и кафичите нек се прошетаат по школиве.. кога идам децата да ги земам труе од канцеларија до врата. Уште тоа кокошките оставаат 5 ипол годишни деца сами во училна, само за они да испушат цигарче. е кога ќе видам казна таму, значи стварно сме почнале закон да спроведуваме.

S

smart ass

Гостин
Дали јавна куќа се смета за јавно место,башка таму пушење ако забранат...многу корисници на услугите....право пред ВЛАДААА:kesa:

Vinnetou

Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Дали јавна куќа се смета за јавно место,башка таму пушење ако забранат...многу корисници на услугите....право пред ВЛАДААА:kesa:
:pos:
Таму ќе наплаќаат за пушење!

S

smart ass

Гостин
Абе наплаќаат услуга...ама дали ќе има и казна за пушењето-дупло поскапо ќе испадне.:vozbud:

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575

Браво бе! Која мудрост!

Абе ми смета мирисот на алкохолот. Земи ја чашката и испиј си ја надвор!
Јас имав леукемија. Цигарите предизвикуваат рак. Не сакам да се изложувам на чад. Знам зашто ми смета. Доволно за толеранција?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Забегувате,ова е економија.Теми за пушење има во општи.

H

HITCH

Гостин
За да се спроведе законов реков дека треба е полесно да се запрат субвенциите за тутунарите и да се забрани увоз на цигари! Наместо да пишуваат глупости доволно е ова да го спроведат. Арно ама овие сакаат три во едно ем да полнат буџет од увоз и извоз, да земаат казни и на тој начин да полнат буџет, ем сите да им се сложат. Е такво нешто има само во Nescafe 3 во 1 ама и за тоа треба цигара :helou:
Јас не сум пушач, ама вакви глупи закони ме вадат од кожа!!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom