Реакции на Законот против пушење на јавни места

Дали законот ке влијае врз економијата и слободното право на избор

• Вкупно гласачи
    714

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Добар е законот само колку ќе се почитува останува да видиме :)

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Цигариве се перење мозок.
Додека не се уништат тутунските комбинати кои ги држат најголемите масони во светот преку кои профитираат ништо не се прави.
А за законов тука има да профункционира па што сака нека биде кој сака да пуши може дома никој не може да му забрани ама не е привилегиран да пуши во јавна просторија.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Цигариве се перење мозок.
Додека не се уништат тутунските комбинати кои ги држат најголемите масони во светот преку кои профитираат ништо не се прави.
А за законов тука има да профункционира па што сака нека биде кој сака да пуши може дома никој не може да му забрани ама не е привилегиран да пуши во јавна просторија.
hahahaha- STO FUNKCIONIRA vo drzavava - pa i ovoj ochekuvash ili SE nadevash deka ke projde- hehehehee- SE LAZESH milo-
ako ne ti se pushi- ne pushi-ama so koe pravo ti mi kazuvash kade da zapalam, zoshto TI da mozesh da sedish po kafichi i diskoteki , a jas NE- samo zaradi toa shto sum pushash - I ZOSHTO PA BASH TI DA BIDESH PRIVILIGIRANIOT - SO KOE PRAVO:jaj:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
hahahaha- STO FUNKCIONIRA vo drzavava - pa i ovoj ochekuvash ili SE nadevash deka ke projde- hehehehee- SE LAZESH milo-
ako ne ti se pushi- ne pushi-ama so koe pravo ti mi kazuvash kade da zapalam, zoshto TI da mozesh da sedish po kafichi i diskoteki , a jas NE- samo zaradi toa shto sum pushash - I ZOSHTO PA BASH TI DA BIDESH PRIVILIGIRANIOT - SO KOE PRAVO:jaj:
Привилегиран сум и јас и ти да влеземе во просторијата да седнам да се напијам сок/кафе/пиво како нормален човек, значи се она нормално што се прави бидејќи кога пијам и кога зборувам НЕ ТИ НАШТЕТУВАМ за разлика од отровот што го дишам. Кој сака да се труе тоа може дома да си го тера.
И на крај Владата си го кажа своето законот ќе стапи во сила на 01. Јануари според теркот на Европа и јас лично го поддржувам 100%

Член од
29 ноември 2008
Мислења
238
Поени од реакции
4
Тотално го поддржувам новиот Закон на Владата =) Едвај чекам да стапи во сила.

Нејќем отров да дишем де... Сам се труеш незнаеш за тоа ?

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.564
Поени од реакции
4.537
Во 1920 година во САД беше донесен Законот за прохибиција со која се забранува производството и продажба на алкохол. Бидејќи поголем дел од Американците производство, продажба и употребата на алкохолни пијалаци не го сметале за прекршок, спроведувањето на законите станало многу тешко и затоа бил укинат во 1930 година. Многу од сегашните американски моќни и богати семејства, парите ги направиле со кршење на овој закон.

Не сакам да звучам глупо, но еве на пример законот ќе стапи во сила ама ќе го укинат за кратко време...Како со алкохолот, така и со цигарите :)

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.435
Поени од реакции
5.128
Законот мислам дека е добар, ама ќе има штета врз економијата, во Македонија пола од населението се пушачи.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ај ние пушачите што сме дискриминирани,ај.Што ќе влијае врз економија,ај.Ама овие што кликнале за првата опција каде нема да се одрази врз економија да не го згрешиле подфорумот?

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Ај ние пушачите што сме дискриминирани,ај.Што ќе влијае врз економија,ај.Ама овие што кликнале за првата опција каде нема да се одрази врз економија да не го згрешиле подфорумот?
Секаде се бунеа првите неколку месеци.Првите неколку месеци да имаа пад на прометот,а после тоа се си се врати во нормала како што било претходно.

Член од
21 март 2009
Мислења
5
Поени од реакции
0
h

da ,togas treba da zabranat da se proizveduva i nafta i nafteni proizvodi ,,,da se zabrani greenje na kumur i drva i mnogu drugi raboti sto se daleku poopasni za zdravjeto...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Секаде се бунеа првите неколку месеци.Првите неколку месеци да имаа пад на прометот,а после тоа се си се врати во нормала како што било претходно.
Значи има ли влијание врз економијата?:)

Член од
21 март 2009
Мислења
5
Поени од реакции
0
хаха ,,,се е за пари ..ова е пробен балон од Владата па на крај ај да се договориме со угостителите,,,,лиценци по еден куп пари ,полнење на буџетот ,,,

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363

Се врати во нормала зашо веке престанаа да казнуваат!:toe:

Ке има ногу проблеми со овој закон и во тоа сум 100% уверен!

Член од
28 март 2006
Мислења
17.806
Поени од реакции
12.295
Значи има ли влијание врз економијата?:)
За мене има Леандра. Ако ми бранат ми смета и не се концентрирам на она што го работам... верувам дека има влијание и врз другите пушачи работници, нивниот "стимул" би рекол за работа (како да не јадеш цел ден). Опијат :)

А башка за индустријата, трговијата, сето она поврзано со производство и промет на цигари, како и угостителски објекти...доколку повеќето од пушачите навистина се испооткажат.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
За мене има Леандра. Ако ми бранат ми смета и не се концентрирам на она што го работам... верувам дека има влијание и врз другите пушачи работници, нивниот "стимул" би рекол за работа (како да не јадеш цел ден). Опијат :)

А башка за индустријата, трговијата, сето она поврзано со производство и промет на цигари, како и угостителски објекти...доколку повеќето од пушачите навистина се испооткажат.

Не си единствениот!:toe:

Само шо другите не го свакаат тоа така, туку вака trt

Kajgana Shop

На врв Bottom