- Член од
- 2 април 2006
- Мислења
- 14.363
- Поени од реакции
- 3.069
Ц ц ц, лоботомизирана маса еј, не е могуче да сте толку нечовечни, мора да е до телевизијата или слични срања што ве роботизираат и полека ве претвараат во гниди жедни за крв, ама незаинтересирани за знаење. Каде отиде критичкиот дух, истражувачката човекова природа, љубопитноста и разумот и волјата за правда и логичко расудување? Коце (или кој и да е градоначалник, шо е до мене, името, ликот и партијата му се небитни, никој не се разликува од претходниот) треба да се протера на егзил за отворената поддршка кон ваквиот третман на „џукелите“.
Меѓу 10 џукели и 10 такви како вас, повеќе ЛУЃЕ ќе најдам меѓу тие првите.
Коце е Бог, ама плукај по Бриџит Бардо, стара дроља што и поминале 5те минути, па тепа време по фондации.
Ме заболе и за Грција и за Европа и за Бриџит, тоа нема врска со ситуацијава, тоа што се случува во градов е нечовечно, нехумано, ниско, нецивилизирано, неандерталско и болно.
Глупи националистички конспирациски муабети ко тој доле болдираниот у црвено ми ствараат одбивност и само ми ја потврдуваат рудиментираноста на македонскиот мозок, а ПАК, немаат никаква врска со масакрот на кучињата.
И да фура Грција таква анти-пропаганда, не е дека си смислува прикаски, тоа е реалната ситуација, која нажалост ко шо глеам повеќето ја охрабруваат.
Ееее Човеку, кога ќе разбереш дека почвата на која стоиш не ти припаѓа само тебе и не е во твоја сопственост? Кога ќе разбереш дека се што постои постои за секое едно битие, од безрбетници па до цицачи, Ти ја имаш моќта, ама го немаш правото да одлучуваш кој ќе живее, а кој ќе изумре. Не можеш туку така да истребуваш раси и видови за да си створиш поудобна цивилизација за себеси.
Сеа џабе, превише е касно за да се откажеш од доминацијата, превише е искушувачко да си супериорниот.
Знам дека ви иде у прилог ко мрднати да повторувате како човечки живот бил поважен од кучешки, ама не разбирате дека РЕАЛНАТА СИТУАЦИЈА е дека човековиот живот НЕ е загрозен од скитниците. Па побогу, за кучиња збориме тука, не за крвожедни крокодили. Ако се десило таму негде некое разбеснето куче да му откине нога на некого, тоа не го прави општа сигурна опасност, туку го прави статистика, го прави потенцијална можност, исто каква што е можноста некој рандом гавран што има гнездо со малечки, онака да те нападне (како што се случува) и да ти го дупне черепот, па не сум видела до сеа иницијативи за масакр на гаврани.
ФАКТ е дека кучињата скитници не се толку опасни колку што се граѓаните параноични (а богами и гадливи, па не им било симпатично да гледаат шугави кученца бе пааааа, не им одговара пејзажот, не им иде уз шмизлите на плоштад, дај скинете ги кученцата за да ни се пролепша градов ако не па).
Единственото толерирачко решение (кое не е најхуманото, но е помалото од двете зла) е да се стерилизираат и да се вратат на улица.
Ама полесно е да го успиеш отколку да го чекаш само да умре.
Гнаси од луѓе, се срамам што сум човек.
Абе ти вегетаријанка беше? :devil3: