Грција, Европа и Бриџит Бардо загрижени за правата на Џукелите во Македонија

Ц ц ц, лоботомизирана маса еј, не е могуче да сте толку нечовечни, мора да е до телевизијата или слични срања што ве роботизираат и полека ве претвараат во гниди жедни за крв, ама незаинтересирани за знаење. Каде отиде критичкиот дух, истражувачката човекова природа, љубопитноста и разумот и волјата за правда и логичко расудување? Коце (или кој и да е градоначалник, шо е до мене, името, ликот и партијата му се небитни, никој не се разликува од претходниот) треба да се протера на егзил за отворената поддршка кон ваквиот третман на „џукелите“.
Меѓу 10 џукели и 10 такви како вас, повеќе ЛУЃЕ ќе најдам меѓу тие првите.

Коце е Бог, ама плукај по Бриџит Бардо, стара дроља што и поминале 5те минути, па тепа време по фондации.
Ме заболе и за Грција и за Европа и за Бриџит, тоа нема врска со ситуацијава, тоа што се случува во градов е нечовечно, нехумано, ниско, нецивилизирано, неандерталско и болно.

Глупи националистички конспирациски муабети ко тој доле болдираниот у црвено ми ствараат одбивност и само ми ја потврдуваат рудиментираноста на македонскиот мозок, а ПАК, немаат никаква врска со масакрот на кучињата.
И да фура Грција таква анти-пропаганда, не е дека си смислува прикаски, тоа е реалната ситуација, која нажалост ко шо глеам повеќето ја охрабруваат.

Ееее Човеку, кога ќе разбереш дека почвата на која стоиш не ти припаѓа само тебе и не е во твоја сопственост? Кога ќе разбереш дека се што постои постои за секое едно битие, од безрбетници па до цицачи, Ти ја имаш моќта, ама го немаш правото да одлучуваш кој ќе живее, а кој ќе изумре. Не можеш туку така да истребуваш раси и видови за да си створиш поудобна цивилизација за себеси.
Сеа џабе, превише е касно за да се откажеш од доминацијата, превише е искушувачко да си супериорниот.

Знам дека ви иде у прилог ко мрднати да повторувате како човечки живот бил поважен од кучешки, ама не разбирате дека РЕАЛНАТА СИТУАЦИЈА е дека човековиот живот НЕ е загрозен од скитниците. Па побогу, за кучиња збориме тука, не за крвожедни крокодили. Ако се десило таму негде некое разбеснето куче да му откине нога на некого, тоа не го прави општа сигурна опасност, туку го прави статистика, го прави потенцијална можност, исто каква што е можноста некој рандом гавран што има гнездо со малечки, онака да те нападне (како што се случува) и да ти го дупне черепот, па не сум видела до сеа иницијативи за масакр на гаврани.
ФАКТ е дека кучињата скитници не се толку опасни колку што се граѓаните параноични (а богами и гадливи, па не им било симпатично да гледаат шугави кученца бе пааааа, не им одговара пејзажот, не им иде уз шмизлите на плоштад, дај скинете ги кученцата за да ни се пролепша градов ако не па).

Единственото толерирачко решение (кое не е најхуманото, но е помалото од двете зла) е да се стерилизираат и да се вратат на улица.

Ама полесно е да го успиеш отколку да го чекаш само да умре.
Гнаси од луѓе, се срамам што сум човек.

Абе ти вегетаријанка беше? :devil3:

Ај не претервај сега, па дури ФАКТ со големи букви било. Мене ко мал ме има каснато куче до ден денес памтам и од тој момент па навака секаква смрдена и болна улична животиња презирам.

Па уште со мој пари (данок) да се обезбеделе „услови“ :pos2::pos2:

пффффффф Мајгада?!?! :uvo::uvo::uvo:

А вие кои искрено си ги сакате уличните животинчиња, никој не ве брани да волонтирате, да донирате и да ги згрижите. За вашите модерни “високо морални“ каприци, ќе те молам во мој џеб да не брцаш. А последен пат кога проверив моменталното прекинување на нивниот живот беше најисплатливо решение.
Тоа е проблемот брат-сето ова е и производ на траумите на некои луѓе,во ред е ти да имаш аверзија према скитниците затоа што си бил нападнат,ама не ти дава тоа право да бараш нивно истербување.

А за политичката страна на темава-престанете да цмиздрите-грците го прават тоа што треба да се прави во вакви ситуации!Односно прават се само да извлечат корист за нивната држава-време е и ние да почнеме.А не да кукаме на секоја валкана игра од нивна страна...

За мац-ја закопа брат-ѕвер си:tapp:

Ееее Човеку, кога ќе разбереш дека почвата на која стоиш не ти припаѓа само тебе и не е во твоја сопственост? Кога ќе разбереш дека се што постои постои за секое едно битие, од безрбетници па до цицачи, Ти ја имаш моќта, ама го немаш правото да одлучуваш кој ќе живее, а кој ќе изумре. Не можеш туку така да истребуваш раси и видови за да си створиш поудобна цивилизација за себеси.

да си ми поблиску и те како ке го почуствуваш правото мое да одлучувам....

значи многу просто објаснив дека за 6 месеци Грчкото лоби и кодошката машинерија тука успева во напорите да ја девалвира и дескредитира Македонија дури и за најбизарните и за нас смешни работи..ФОКУСОТ на темата е тој...

кој сака да цвика за правата на Мурџо има подфорум Животни

ФОКУСОТ на темата е тој...

кој сака да цвика за правата на Мурџо има подфорум Животни
А така, доста е за кучињата пишувано, преку глава од нив.

Ц ц ц, лоботомизирана маса еј, не е могуче да сте толку нечовечни, мора да е до телевизијата или слични срања што ве роботизираат и полека ве претвараат во гниди жедни за крв, ама незаинтересирани за знаење. Каде отиде критичкиот дух, истражувачката човекова природа, љубопитноста и разумот и волјата за правда и логичко расудување? ...
Отиде по ѓаволите и желбата за опстанок како држава. Фокусот и силите наместо кон култура и надградба, пари и стопанство, ние сме принудени да ги трошиме кон грчките муфљузи.

...се што постои постои за секое едно битие, од безрбетници па до цицачи, Ти ја имаш моќта, ама го немаш правото да одлучуваш кој ќе живее, а кој ќе изумре. Не можеш туку така да истребуваш раси и видови за да си створиш поудобна цивилизација за себеси...
PSYtisfaction тоа го знаат грците... кој (народ) треба да изумре, а кој народ заедно со кучињата да постои.

Ова нешто као Ричард Гир на Косово, публицитет на штета на одреден народ, јадници.

Тоа е проблемот брат-сето ова е и производ на траумите на некои луѓе,во ред е ти да имаш аверзија према скитниците затоа што си бил нападнат,ама не ти дава тоа право да бараш нивно истербување.

Доста бе не влегвај, трауми, не ми откина екстремитет па трауми да имам. Едноставно нејќам ни најмал дискомфорт, а камоли па болка, да ми предизвикува мене бесна животиња. Слушаш ти какви глупости предлагат, да се стелиризирале, и како то го решава проблемот со ширењето болести и најважно нападите.

Се знај прагматично решение кое е, усмртување, а вашите високо морални каприци слободно можи да си ги задоволите на друг начин, на сметка на моето здравје и комфорт НЕ!

koj ne go ceni zivotot na zivotince, nema ni da go ceni na covekot...a ne ni vredi kako covek da go tretiras:nenene:

Една смрт е трагедија, милиони смртни случаи се статистика, изрека од многу неарен чоек.
Ама пак, ако ти е дома кучето, ако го гледаш,растиш,раниш ќе ти биди жал за него,ама ако слушниш дека истребиле 1000 кучиња на телевизија,нема толку да те трогни.

Е па друже, на тој начин, цела Европа се исчисти од кучиња скитници. Ако не те мрзи да читаш, прошубаркај низ нетов, ќе си најдеш информации, место само да мрчиш без веза.

За волја на вистината, стерилизирани кучиња НЕ напаѓаат. Да објаснуем биолошки зашто и како, може? :smir: Плус тоа, сите кучиња што нападнале, секој ден се намлатувани од фините, добри и чесни македонски граѓани. Култура на нивоу. Па брате, ако ме частиш така секој ден, е има маме да ти расплачам.

А ако беше целата работа партиски мотивирана, зашто, 80% од луѓето што го организираа и присуствуваа на протестот на 27 ноември се активисти на главнокомандујуча партија? Значи луѓе што го гласаа Коце, дома им дреме лавче на телевизор, дрн дрн дрн ... САКАМ ТОЧЕН ОДГОВОР!!!

Да да така е.. откога ќе ги стерилизираат ги праќаат на курсеви. Кај да уринираат за да не прават ѓубре на јавно место, како да не претат по канти за јадење ами да седат културно пред продавниците, пожелно месарница, да вршат прегледи почесто за да не заболуваат и на крај да се однесуваат фино и културно со туристите доколку сакаат да остават добар впечаток за себе и својата земја! :tapp:

Абе ти вегетаријанка беше? :devil3:
Ко по обичај, обид да се истакнеш.
Мешаш ланец на исхрана со убивање од курташак. Прехрана и удобство се два различни поима, од кои првиот е necessity, вториот е luxury.

да си ми поблиску и те како ке го почуствуваш правото мое да одлучувам....
Ти тоа ми се закануваш?
А така, доста е за кучињата пишувано, преку глава од нив.
Темава е екшли ЗА кучињата и нивните права, за што друго очекувате да се пишува? Осврни се кон насловот.

Отиде по ѓаволите и желбата за опстанок како држава. Фокусот и силите наместо кон култура и надградба, пари и стопанство, ние сме принудени да ги трошиме кон грчките муфљузи.
Не ние, владата. Челото на државата. Јас не сум владата и владата не ги претставува моите интереси. Зошто тогаш не би мрчела против нејзиното делување?
PSYtisfaction тоа го знаат грците... кој (народ) треба да изумре, а кој народ заедно со кучињата да постои.
Lurtz, Македонцки и сви остали што сте ме цитирале: вие разбирате ли дека ме заболе долнава за вашите теории за неприкосновеното грчко зло?!
Се збори за кучињата тука, не ме интересира ни грчката политика ни вашата омраза спрема истата. Без разлика кои и се намерите на Грција, тоа не го менува фактот дека ова прашање е реално и се случува и тоа го гледаме, цивилизирана земја каква што би требало да бидеме, убила 1300 и кусур улични кучиња, од кои добар процент биле здрави. Елиминација ли е решението? Дај да зеам да го убивам секој што ми смета ако не па.
Ама пак, ако ти е дома кучето, ако го гледаш,растиш,раниш ќе ти биди жал за него,ама ако слушниш дека истребиле 1000 кучиња на телевизија,нема толку да те трогни.
Ќе те трогни, ако не си од камен. Ама џабе тука со камења дискутирам.

Мене ми е јасен вашиот револт против Грција и во никој случај не ја оспорувам вината што ја има за моменталнава ситуација во земјава.
Ама тука се говори за проблем НЕПОВРЗАН со таа проблематика, нешто што е актуелно кај нас и што се случува, независно од тоа дали Грција го пропагира или не.
Според тоа, ве замолувам, ако планирате ПАК да го вклучите тој момент во вашата реплика, не очекувајте дека ќе добиете мој одговор.

PSYtisfaction

.....„тоа не го ме
жнува фактот дека ова прашање е реално и се случува и тоа го гледаме,цивилизирана земја каква што би требало да бидеме, убила 1300 и кусур улични кучиња, од кои добар процент биле здрави“.........
Здрави, но со огромна можност да станат и тие болни. ;)
И со целосно право го прават тоа, ако не знаеш зошто, сврти една страна поназад ќе ти стане јасно веќе напишав во еден мој коментар и зошто, јас не сакам утре кога ќе се шетам по улица да бидам нападнат од некоја џукела.
Налет, оди буни се во Кина ако можеш и ти и Бардо-ВЦИ и Грција и Опра Винфри, таму уште повеќе и од кај нас убиваат кучиња ама попрво би те почастиле кучешка супа или „кучешка скара спремена на лесковачки начин“.Верувај

DogMeat-Hanoi1.jpg

Јас сум за тоа да се превземат сите мерки за да се спречи тоа, а поефикасно решение од елиминација нема.

Ќе те трогни, ако не си од камен. Ама џабе тука со камења дискутирам.

Филм ти е ама ај.

Секој ден во Македонија се убиваат кузнај колку домашни животни за производство на храна, фактички се убиваат со некоја цел. Исто и уличните кучиња треба сите да се испоубијат со цел заштита на граѓаните од болести и напади (дека истите се факт шо го игнорираш можиш да видиш страна поназад).

Значи се убиват со некоја цел, а не за “куро здравје“ или од чиста забава.

А ако ти се глуми анимална емпатија, пролеј една солза следниот пат ко ќе јадиш месо или пак оди протестирај пред ловни друштва, а не тука се фате за бесните пцишта низ градот како се третирале.

Ко по обичај, обид да се истакнеш.
Мешаш ланец на исхрана со убивање од курташак. Прехрана и удобство се два различни поима, од кои првиот е necessity, вториот е luxury.

Знаеш што?

Преку курац веќе од ванаби хуманитарки и хуманитарци.
Преку курац веќе од такви како тебе кои мислат дека се над другите.

Сакаш да ти кажам отворено?

Ти доаѓаш над темава и мислиш дека се "miss Goody two shoes", вреѓаш се живо и диво, дека ти се гади од луѓето заради вакви работи. Знаеш од кого треба да ти се гади?

Од самата себе, бидејќи ти си далеку полоша од сите овие што пишуваат по темите. Каков лицемер човече, кога ти одговара да убиваат животни - ЌУТИШ.

Кога ти е сеедно (бидејќи кучињата не ги јадеш, сеедно ти е), тогаш оддеднаш наоѓаш причина да бидеш "фраерка на форум".
Ако тебе ти је стало до животните, ќе бидеш вегетаријанка, бидејќи погоди што - НИЕ ЛУЃЕТО КАКО ЛУЃЕ, МОЖЕМЕ ДА СЕ ХРАНИМЕ КАКО ВЕГЕТАРИЈАНЦИ И ДА ПРЕЖИВЕЕМЕ = прашај го StevoMC. ;)

А види го болдот, колку си само забегана со твоите ставови = значи ти јадеш месо како ПРЕХРАНА, зашто така ти е ПОУДОБНО. Ти можеш и со зеленчук да преживееш, али не, удобно ти е и не мрдаш од месото кое го гнетеш.

Али хеј, јебига, секој сака да верува дека е подобар од другите.
А синџирот на исхрана е измислен од таквите како тебе, да се тешите дека е "природно" што се коле свињата, за после на трпеза да иаме богато месо.

Без разлика кои и се намерите на Грција, тоа не го менува фактот дека ова прашање е реално и се случува и тоа го гледаме, цивилизирана земја каква што би требало да бидеме, убила 1300 и кусур улични кучиња, од кои добар процент биле здрави. Елиминација ли е решението? Дај да зеам да го убивам секој што ми смета ако не па.

Битно ти е кучето, зашто можеш да го галиш. Да можеше свињата да ја галиш и да беше сwaтка, ќе ни збореше за свињите овде...али јебига, свињите се гадни и живеат во кал, па смееме да ги колеме. Следниот пат кога ќе пишеш 1300 кучиња, прво запрашај се колку кокошки и свињи треба за да се пополни едно Веро со дневна залиха.

Но не гледам никој од ВАС (заштитниците на животни) да се буни нешто превише околу тоа. Јебига, кокошката не можеш да ја галиш, ваљда тоа ќе да е проблемот.

Доста бе не влегвај, трауми, не ми откина екстремитет па трауми да имам. Едноставно нејќам ни најмал дискомфорт, а камоли па болка, да ми предизвикува мене бесна животиња. Слушаш ти какви глупости предлагат, да се стелиризирале, и како то го решава проблемот со ширењето болести и најважно нападите.

Се знај прагматично решение кое е, усмртување, а вашите високо морални каприци слободно можи да си ги задоволите на друг начин, на сметка на моето здравје и комфорт НЕ!
Прво сигурен сум дека ти е јасно како влијае отсекувањето на нечии мадиња врз неговата агресивност.Друго нема врска со морални каприци туку ова не е никакво решение.И сите да ги убиеме сега за година дена пак ќе има 1000-2000 кучиња.

Добро е што нема барање да влезат во преамбулата во Уставот...барем засега...ако му прати писмо на Бадентер... тешко нас...:nesvest:

Abe daj neka investira nekoja kineska firma vo makedonija, ke izvezuvame kucinja! Em ke se puni budzet, em ke bideme FREE od ovie mesojadive!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom