Миленко Неделковски Шоу

• Креатор на темата Креатор на темата Kostic
  • Време на започнување Време на започнување
Да, Миленко Шоу....политика+гости од влада=НЛО и Мистерии.
Искрено мислам дека миленко појма нема од водење емисии, мислам еееееептен е далеку од тоа, само Македонија и се е можно...

Кога даваше мистерии и историја во емисиите беше многу поинтересно да се гледа.Од кога почна со политички теми не гледам.

Ахххххх. За Лејт најт шоу или по ново Миленко Неделковски шоу имам многу што да кажам. Ќе си земам за прво да се вбројам во еден од најголемите фанови на Лејт најт шоу. Првата емисија која ја гледав беше со тројца гости од астрономското друштво, потоа следуваа генерал Стојков, Паско Кузман, Угриновски од Титовите леви сили, немав пропуштено ни една емисија иако емисиите беа во среда спроти четврток и другиот ден требаше да станувам за на училиште.
Многу ми се допадна и втората сезона кога се префрлија емисиите во петок спроти сабота. Поради Лејт најт шоу немаше излегување во петок навечер, многу позабавно ми беше да слушам за бермутскиот триаголник, македонската историја, падот на кулите близначки, 2012, Љубиша Трговчевиќ и мнооогу други, отколку да шетам по кафичи, се чуствував посебно затоа што се запознавав со некои работи за кои не сум ни слушнал порано, после секоја емисија седнував на компјутер и си читав дополнително.
Единствена личност поврзана со политиката која гостуваше беше Каролина Ристова Астерут и бев искрено импресиониран од начинот на кој Миленко ја водеше емисијата, ги немаше оние "незгодни" прашања, туку се разговараше на еден фин начин, без навреди, со аргументи. Последнава година (иповеќе) не знам што се случува.
Не знам што се случи со тоа: терминот е тој па кој сака да гледа нека гледа, нема репризи,нема повикување на гости од политиката, ќе се прават емисии кои никој не ги прави...
Терминот се промени, скоро секоја емисија е политичка, веќе не се прават емисии за мистерии, сето сега што се снима е веќе видено, па затоа не чуствувам потрепапо 100-ти пат да го гледам кај Миленко. Не знам порано како имаше време да наоѓа време да преведува документарци, а сега да нема.
Океј, ако се чуствува како чувар на името и идентитетот нека си организира дополнителни трибини, емисии, само нека не го расипува она што го градеше со години, нека не си ги брка гледачите со бесмислени и веќе видени гости.

Многу повеќе го сакав Лејт најт шоу, кое се снимаше во студио две на две, каде имаше еден грд кауч и едно биро, каде никој не се грижеше за изгледот туку за тоа што се зборува и во крајна линија кога "никој" не го гледаше.
Не го сакам ова Миленко Неделковски шоу, кое се снима во убаво студио, со познати гости кое "сите" го "гледаат".
Го сакам старото шоу назад.

Македонското „новинарство“

Испровоциран од еден „новинар“ и водител на “реално шоу’ решив да ја започнам оваа тема.
Каде ли само оди Македонското новинарство, ако може така да се нарече.

Имено, веќе 2-3 дена на Канал 5 телевизија „чуварот“ Миленко Неделковски најавува дека конечно нашол 1 член на СДСМ кој ќе гостува во неговото таканаречено „реално шоу“.

Денеска на веб страната на www.milenko.com.mk читам и неможам да им верувам на сопствените очи, МИЛЕНКО најавува дека .... во следната емисија ГОСТУВА ГАД ОД СДСМ.....?!

Добро што е работата дали е некоја финта или човекот малце забегал. Колку и да не сакаш некоја политичка партија, колку и да ти се одбивни членовите или пак раководството на СДСМ навистина г-не Миленко немаш право така да се однесуваш.

Од новинари и водители како тебе веќе ми е преку глава...имај свое мислење но почитувај го и туѓото....

И на крајот баш ме интересира кој ќе биде „гадот“ од СДСМ кој ќе гостува на твојата „ценета емисија“....Петок 21:40 часот нели???

Испровоциран од еден „новинар“ и водител на “реално шоу’ решив да ја започнам оваа тема.

Имено, веќе 2-3 дена на Канал 5 телевизија „чуварот“ Миленко Неделковски најавува дека конечно нашол 1 член на СДСМ кој ќе гостува во неговото таканаречено „реално шоу“.

Денеска на веб страната на www.milenko.com.mk читам и неможам да им верувам на сопствените очи, МИЛЕНКО најавува дека .... во следната емисија ГОСТУВА ГАД ОД СДСМ.....?!

Добро што е работата дали е некоја финта или човекот малце забегал. Колку и да не сакаш некоја политичка партија, колку и да ти се одбивни членовите или пак раководството на СДСМ навистина г-не Миленко немаш право така да се однесуваш.

Од новинари и водители како тебе веќе ми е преку глава...имај свое мислење но почитувај го и туѓото....

И на крајот баш ме интересира кој ќе биде „гадот“ од СДСМ кој ќе гостува на твојата „ценета емисија“....Петок 21:40 часот нели???
Да не си го сфатил погрешно? Гад = Господ :kesa:
Може на тоа мисли човекот, не одма го напаѓаш овде. Ај, ќе видам шо емисија ќе е, иако не очекувам нешто посебно од него, порано коа ги имаше емисиите со мистериозна тематика беше многу поквалитетно шоуто.

Копи пејст од „Во центар“ кога Васко Ефтов го покани Црвенковски како гостин..

Копи пејст од „Во центар“ кога Васко Ефтов го покани Црвенковски како гостин..

Не сум ја глеал емисијата. А баш ме занима шо има Васко да му каже на Б.Ц.
Б.Ц. е различна раса бре. Човекот е на роба 60 години, а види го, здрав ко дрен!

Не сум ја глеал емисијата. А баш ме занима шо има Васко да му каже на Б.Ц.
Б.Ц. е различна раса бре. Човекот е на роба 60 години, а види го, здрав ко дрен!

Глеј го, му сере дека глумел на погребот на Борис Трајковски и некои такви ствари.. Али Бране не попушта :helou:

а да се почне со друга тема која е посериозна

на пример дека голем дел медиуми и новинари тераат антимакедонска пропаганда

зошто никој не реагира на тоа?

а да се почне со друга тема која е посериозна

на пример дека голем дел медиуми и новинари тераат антимакедонска пропаганда

зошто никој не реагира на тоа?

Нека си тераат антимакедонска пропаганда, али нека не ги нарекуваат „гадови“ јавно, паѓаат на нивно ниво..

Нека си тераат антимакедонска пропаганда, али нека не ги нарекуваат „гадови“ јавно, паѓаат на нивно ниво..

значи ние не сме загрижени заради тоа што кај нас поголем дел новинари се антимакедонски расположени, ама ни смета кога некој кон таквите се однесува лошо :uvo:

значи ние не сме загрижени заради тоа што кај нас поголем дел новинари се антимакедонски расположени, ама ни смета кога некој кон таквите се однесува лошо :uvo:
Чек чек.. Не се разбравме.. Или па ја не разбрав.

Муабетот ми беше новинарите да не ги нарекуваат политичарите „гадови“, да не се спуштаат на нивно ниво.. Иначе ги поддржувам.

Дефинирај АНТИМАКЕДОНСКИ........ Македонија е демократска земја, дали спрема тебе сите тие новинари, политичари и др. што не се согласуваат со политиката на сегашната Влада се антимакедонски настроени, немаат ли тие право на свое мислење???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom