SD card на телевизор

• Креатор на темата Креатор на темата toteto
  • Време на започнување Време на започнување
Мало објаснување што е то MKV, DTS, AC3... односно сите горенаведени формати?

MKV ти е Matroska Video File, а исто имаш и MKA - Matroska Audio File, и MKS - Matroska Subtitle File, но ако некое двд или рисивер или било што не чита MKV има решение и за тоа само другпат ќе ти објаснам како пошо сега немам време. Потоа, DTS ти е Digital Theatre System или на нашки кажано Дигитален театарски систем. А за AC3 зависи за што прашуваш односно имаш AC3 Filter и AC3File. Малку збунуваат сите овие формати филтери и други курци палци али :toe::toe:....

Нека го праша Џои комшијата од каде го симнал firmware update-от, да видиме дали ќе поддржува таков формат или не.

http://lgusb.wikispaces.com/

eve link kade ima firmware za LG,
ima i kako na LH3000 USB-to da go napravis da cita filmovi, sliki i muzika.

iskreno jas ne go updejtuvav softverot nitu ja probav fintata za usb-to. strav mi e na ne go e..m tv to :)

Оди чекор по чекор и нема што да се грижиш. И мене ми беше страв да го апдерјирам dvd плејерот ама извршив добро истражување и знаев како се апдејтова (за жал сега заборавив како одеше).

Ај ова со ресиверот ќе почека тро, барем дур не дојди оптиката Битола, дотогаш ќе си гледам на двд.

А овие MKV, MKA, DTS... кај можам да ги видам на филмот? Со програма нешто или...

najgolem problem e sto firmware-ot ne e od oficijalna strana na LG, drigoto e ok.

Хехе, не сакам конвертер :). Сакам да слушам DTS :)

Ако имаш дома уред за тоа мислам дека ќе може дека на плејерот има оптички излез наводно дека е за таа работа...
Немам споредено меѓу АС3 и ДТС, има голема разлика?

Ако имаш дома уред за тоа мислам дека ќе може дека на плејерот има оптички излез наводно дека е за таа работа...
Немам споредено меѓу АС3 и ДТС, има голема разлика?

AC3 оди со 600-700 кбита, додека ДТС оди со 1.5мбита.

http://lgusb.wikispaces.com/

eve link kade ima firmware za LG,
ima i kako na LH3000 USB-to da go napravis da cita filmovi, sliki i muzika.

iskreno jas ne go updejtuvav softverot nitu ja probav fintata za usb-to. strav mi e na ne go e..m tv to :)

Jas imam vakov LG televizor pa pred da go haknam me interesira dali cita subtitli kako .txt ili .sub ili go cita samo video fajlot?

Jas imam vakov LG televizor pa pred da go haknam me interesira dali cita subtitli kako .txt ili .sub ili go cita samo video fajlot?

ne znam ova, samo znam deka na boom tv koi bea free do pred nekoj den, na kanalite imase da si odberes subtitle ili audio. e sega dali ova vazi i za video koe go gledas od usb ne znam. ako go haknes tv to, pisi ovde da znaeme sto si napravi

Jas imam vakov LG televizor

so koja verzija na software go zema tv to ?

ne znam ova, samo znam deka na boom tv koi bea free do pred nekoj den, na kanalite imase da si odberes subtitle ili audio. e sega dali ova vazi i za video koe go gledas od usb ne znam. ako go haknes tv to, pisi ovde da znaeme sto si napravi

so koja verzija na software go zema tv to ?

Не знам, сеуште сум на работа. Кога ќе се вратам дома ќе проверам.

AC3 оди со 600-700 кбита, додека ДТС оди со 1.5мбита.

Да знам тоа само работата е што е на папир така, мислев дали имаш осетено на слух како е, дали има некоја драстична разлика или јок? :)

Да знам тоа само работата е што е на папир така, мислев дали имаш осетено на слух како е, дали има некоја драстична разлика или јок? :)

kako sto procitav na nekoi forumi, razlikata ne moze da se primeti

Како што ми кажуваше, има разлика според него и тоа голема.

Али ја не му бев летото на гости, ќе се самоубијам, пропуштив играње на PS3 и Xbox360, глуп сум.
И ај не биди офтопик. :@

Како што ми кажуваше, има разлика според него и тоа голема.

Али ја не му бев летото на гости, ќе се самоубијам, пропуштив играње на PS3 и Xbox360, глуп сум.
И ај не биди офтопик. :@

Ова го пишуваш за пак да те викне знам јас : )))))))))
Ок ок не идеме веќе офтопик : )))

Хехе, има разлика да. Мене сега ме интересира каков е ХД звукот :), кој што иде со 24.5мбита (Dolby TrueHD и DTS-MA).

Ај мац за да не се лутиш ова е последен оф топик, бујрум дома! :kesa:

Back
На врв Bottom