Реклами на портали, дали ве иритираат?

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Локација
@home
Последно време толку нападно почнаа да се рекламираат телекомуникацискиве компании што престанав да посетувам одредени сајтови токму поради тоа.
Чекањето да заврши рекламата која се појавува на секое повикување на сајтот, ако не е добро поставена и повторно чекање да заврши па тек после 10 рефреша го отвора сајтот. Тогаш почнува другата приказна, неоптимизирани реклами (флеш) кои го укочуваат цел пребарувач, па флоатинг банери кои сметаат, рол даун и рол ап и капак сега реклама која го следи поинтерот.

Незнам кој ефект сакаат да го постигнат кај посетителите, но ова стварно иритира и ги преминува сите граници. Има многу покреативни начини да се искористи веб просторот, немора да гушат со нападни банери кои искрено неверувам дека им носат посети.

уф ... само шо го осетив сето тоа баш на кајгана ..
и у право си

Иритират и те како, како вируси се........па и со потрошен лимит ...туф туф

ме фаќа нервоза и после го мразам производот од рекламата.

Иритират и те како, како вируси се........па и со потрошен лимит ...туф туф

ме фаќа нервоза и после го мразам производот од рекламата.

и ја ..
контрапродуктивно делуваат , нападно ...

Пример операторот Вип, не сум го сакал никогаш, а тие најчесто и насекаде имаат реклами. па уште толку го мразам сега........ете пример за контрапродуктивност.:helou:

Морат и порталите од нешто да живеат и опстојуват.Инаку да на живци ми идат.
:paf

Последно време толку нападно почнаа да се рекламираат телекомуникацискиве компании што престанав да посетувам одредени сајтови токму поради тоа.
Чекањето да заврши рекламата која се појавува на секое повикување на сајтот, ако не е добро поставена и повторно чекање да заврши па тек после 10 рефреша го отвора сајтот. Тогаш почнува другата приказна, неоптимизирани реклами (флеш) кои го укочуваат цел пребарувач, па флоатинг банери кои сметаат, рол даун и рол ап и капак сега реклама која го следи поинтерот.

Незнам кој ефект сакаат да го постигнат кај посетителите, но ова стварно иритира и ги преминува сите граници. Има многу покреативни начини да се искористи веб просторот, немора да гушат со нападни банери кои искрено неверувам дека им носат посети.

На порталите не, бидејќи си има принципи и МОРА да понудат копче за исклучување на истата.

Иако се бега од таа пракса, па на разни страни има секакви банери, генерално сите имаат копче за гасење. Е сега, мене конкретно ме нервираат рекламите пред некое видео, како на пример на Gamespot.com...Секогаш кога сакаш да видиш БИЛО КАКВО видео, мора прво некоја реклама од 14-30 секунди да изгледаш. Нервира ебате, плус мислам дека само помалку луѓето ќе ја посетуваат страницата. Има подобар начин од тоа.

Duuuh. T-Mobile :tapp: дефинитвно тупаџии. Ко само тие да постојат. Кај мене постигнале само контра-ефект.
На Кајг не се нервирам, директно се ставам на форум. :wink:

Hahahah prvo pocnaa na tv da preteruvaat, sega i na net. Dobro be lugje uste ne svativte deka ako imam potreba kje dojdam kaj vas. Edinstveno so cenam e barem toa sto oni go nakitiva Skopjevo. Iako e malce seljacki ( a oni mislat deka e moderno) barem lugjeto se potrudile.

Затоа јас македонски портали не посетувам :smee:. И онака се препишуваат од "странските" веб страни. Нашиве протали работат на исти начин како веснициве, односно нашиве портали гледаат од другите па во рок од 2 дена го препишуваат, а пак весниците го гледаат од нашиве веб страни па после 2 дена тие го пишуваат.

Така да, извинете ама со вакви глупави реклами само си ги губите корисниците. Администраторите на веб страните тоа највероватно го забележуваат но парите им се побитни.

Туф па дали иритираат. Не дај боже да ти е поминат лимитот додека го отвориш порталот има да се шинеш од чекање. Па и нашколо не дај боже да отвориш некоја друга страна цел час ќе помине додека ти ја отвори (како шо е брз таму нетот уште со рекламиве:nesvest:)
Јас сфаќам дека и порталите треба да живеат од нешто, ама овоа е веќе претеризам:jaj:

курчат и замараат... али па ако нив ги нема тапа ќе изгледа порталот така празен :toe:
доколку ептен ви дошле преку глава изгасете тоа кај кукис или кај и да беа и решен проблем :tv:

ме иритираат и тоа како :nerv::nerv::nerv: и денеска и вчера цел ден ми се мотаат по сите страни на нетов.

Floating или rolling банери знаат да нервираат многу, но да се соочиме со вистината. 99% од порталите не би постоеле после 6 месеци доколку не би имале спонзори кои ќе се рекламираат. Целата поента на 99% од порталите е таа - ПРОФИТ и само профит. Тука спаѓа и кајгана, но тоа стана нормално. Впрочем никој не е будала да работи без пари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom