Стефус-Рефус
Jesus Loves Macedonia
- Член од
- 30 август 2009
- Мислења
- 3.452
- Поени од реакции
- 1.210
Да, уште едне доказ за Бугарската ксенофобија, дискриминација ,шовинизам и негативизам кон етничките Македонци.:kesa:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Преди Сител да пишува е убаво да провери колко вистини пише. :wink:
ВМРО не е представено во Собранието на БГ!
И како второ да може уште еднаж да прочита што пишува на билборда?! Никаде нема закани,а просто на некои не им честитат падането на визниот режим и между нив е господин Латас.
Не би мирно седjaло,не би чуво видjaло.
Както вели господин Груевски-мора да има свобода на словото.
Каква врска имаат сега "новините на турски език" во блгарија со билбордот? Или се зачлени само да можеш да напишеш уште некој блгарски резил?:pos2::pos2::pos2::pos2:Zatoa vikam ne bidete licemerni.Gledam na temata za novinite na turski ezik site zagrizeni za covecki prava,Istite tia naj zagrizenite vo temi za albancite gi narekuvat "Albanci" i "gnasna komora".Toa licemeria.Zaradi istoto toa licemerie sobstvenata vi vlada se podigrava so vas i sekoja godina vi meni ja ustav, zname, ime, grb , crkva.Ama vie na toa ne se palite.Ste se zagrizili za novinite na turski ezik vo Bugarija
Билборда не ставен от бугарскте власти и не изразува официална државна позициja и второ на билборда никаде не пишува да се забранjaва пристап на некакви лица на териториjaта на БГ.Ха пак го прочитаj! Латас се држи како дете на което са му взели шоколада.Просто не му честитат падането на визниот режим и тоj се држи како децата.Тебе те чекав да искоментираш на темата, за нели јасно да ни кажеш што и како пишува на билбордот. Е сега да ти објаснам јас како ја сфаќам оваа ПРОПАГАНДНА ПОРАКА! Без разлика дали вмро-то на Каракачанов е во вашиот согазен парламент овој билборд е поставен токму од него и неговите злопамтила. Никогаш во ниедна земја неможе на границата со некоја нејзина соседна држава да се постави билборд со кој јасно порачуваат дека има одредени личности кои ги посочуваат дури и со име што неможат да пристојуваат во вашата блгарија. А не верувам дека и на Латас му паднало многу тешко што не е посакуван да ви дојде во блгарија и да ви се шета. Визи не ни требаат скоро за цела Европа не само за блгарија, така да не ни е ни потребно да доаѓаме кај вас. Може слободно вие и цел граничен премин ако сакате да го изнаредите со вакви билборди, ама со тоа покажувате дека не сте доволно зрели како "демократска" држава членка на ЕУ. Затоа што ова не е само ваш резил, туку и на ЕУ курвата. Ај сега шетајте и вие и вашите европски партнери.
П.С: На Латас може за К*Р да му се фатите!
П.П.С: Исто и на сите МАКЕДОНЦИ!
Ima be brat.Sve ima vrska.Zivotot e takov - poredica ot vzaimovrzki.Ke porasnes edin den, ke zavrshish uciliste, ke si imash svoj dom i familija i ke razberesh sto ti zboruvam:smir:
Билборда не ставен от бугарскте власти и не изразува официална државна позициja и второ на билборда никаде не пишува да се забранjaва пристап на некакви лица на териториjaта на БГ.Ха пак го прочитаj! Латас се држи како дете на което са му взели шоколада.Просто не му честитат падането на визниот режим и тоj се држи како децата.
Уште повеке дека само граничната полициja има право да забранува пристап на лица от други држави.
Znaes li moze i sam da e platil da se stavi bilbordor.Vo vecer citam lugeto veni secat za nego.Naj mnogo kjar bas Latas ima.:smir:
Кои сме НИЕ? Това е став на една партиja,а не на држава!Уште покеве Латас со своите медиуми лаже дека била тази партиja и представено во собранието!На билбордот не пишува дека им е забранет влезот, но пишува дека не се посакувани и не се добредојдени во блгарија. Што значи дека ако тој човек дојде кај вас може сешто да му се случи, бидејќи не е посакуван и вие го мразите. ( сега немој да ми кажеш дека никаде не пишува дека го мразите, бидејќи штом не е добредојден значи не го сакате, го мразите )
Зашто тогава вдигна шум до Бога?Нали му е през К*Р? Та чак до канцелариjaта на ЕУ отиде да се жали,кадето убаво му отговориха.Епа тоа викам и јас де, на Латас К*Р го боли вие што пишувате за него, така само му ја дигате цената, не му правите ништо лошо.![]()
Abe imate li vie nekoj zakon кој кажува кој, како, каде, кога и какви билборди смее да поставува..... или сте дива лига?Билборда не ставен от бугарскте власти и не изразува официална државна позициja и второ на билборда никаде не пишува да се забранjaва пристап на некакви лица на териториjaта на БГ.Ха пак го прочитаj! Латас се држи како дете на което са му взели шоколада.Просто не му честитат падането на визниот режим и тоj се држи како децата.
.
Кои сме НИЕ? Това е став на една партиja,а не на држава!
И след като не е добре дошал не значи дека ке му се случи нешто или мора да му се случи нешто....?!?!
Точно като малинте деца се држи Латас.
Зашто тогава вдигна шум до Бога?Нали му е през К*Р? Та чак до канцелариjaта на ЕУ отиде да се жали,кадето убаво му отговориха.
Билбордите во 99% са приватни. Фирмата Х или приватно лице оди во фирмата У и плакja за да си сложи билборд.Имало е билбордове со предложение за сватба,имало е секакви билборди.Доколкото знам jaс има само 2 билборда свалени до сега во БГ от официалните власти.Abe imate li vie nekoj zakon кој кажува кој, како, каде, кога и какви билборди смее да поставува..... или сте дива лига?
......ако билбордот е без дозвола тогаш бугарските власти требало одма да го отстранат......... туку ај сега без да се лажеме ..многу добро знаеме позади кого се крие официјалната политика и кој ги работи нејзините прљави работи.
Билбордите во 99% са приватни. Фирмата Х или приватно лице оди во фирмата У и плакja за да си сложи билборд.Имало е билбордове со предложение за сватба,имало е секакви билборди.Доколкото знам jaс има само 2 билборда свалени до сега во БГ от официалните власти.
Jас лично се сомневам да има хора които ви мразат,но штом велиш ...ВИЕ, сите оние кои не мразат нас Македонците а можат само за стапот да ни се фатат.
Јас не дигнав шум затоа што ме боли што Латас е озборуван и не е посакуван во блгарија, јас едноставно си коментирам што и како е ситуацијата. А мене Латас не ми е татко за јас да го бранам, а и нема потреба да го бранам, доволно години си има и може сам да си се брани.