Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.
F

FuckYouAll

Гостин
Баш ме интересира Моџи што ќе изјави за трансфер политиката и за моменталниот тим.

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Договорот е ДО 2013 година, а не до крајот на 2012/2013 сезона.

Типичен пример е Киелини.Киелини има договор со Јуве до 2013 година, и ако до влето не го продолжи,Киелини може од наредниот Декември да преговара со кој сака клуб без оштета за Јуве.
Грешка си брат :)

Договорот му завршува на 30-ти Јуни 2013 година, значи ја игра и цела 2012/2013 сезона до крај, која му е и последна.

Правото за преговарање се активира 6 месеци пред завршување на договорот, значи на 30-ти Декември 2012 година. А цената на играчот се намалува на почетокот на таа сезона (2012/2013).

Договорот на Красич со ЦСКА му истекуваше на 30-ти Јуни 2011 година.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.914
Поени од реакции
44.916
^ Значи во Јануари, 2013 година ке може да се преговара со Џеко за да дојде по крајот на летото ко слободен играч, ако договорот му истекува летото 2013 ...

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Наполи и Јувентус се договориле за трансфер на Кваљарела во Торино тука

Јувентус сега ќе плати 4,5 милиони евра со тоа што ќе го доведе Кваља на позајмица, со можност за 10,5 милиони евра играчот да потпише перманентен договор со Јуве наредното лето.

Што мислите, Кваљарела е добро решение, или не ?

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135

Јувентус сега ќе плати 4,5 милиони евра со тоа што ќе го доведе Кваља на позајмица, со можност за 10,5 милиони евра играчот да потпише перманентен договор со Јуве наредното лето.

Не најдобро ама во секој случај подобро од Ди Натале или не дај Боже Роси...

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Не, не е добро решение, би се задоволил само со Касано, а вака ништо не правиме подобро Пасквато да го вратиме од позајмица нека собере искуство тука кај нас, да ти ебам новата управа!!!

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238

со оглед на тоа уште колку време има до крај на трансвер периодот не е лошо навикнат е на серија А ама кога ќе е официјално вечер?Пак прво позајмица се ценкаме ама ако да не се заебеме да фрлиме пари вака нека се докаже па ќе остане за 4 милиона имаме добар напагач италијанец.

Член од
7 јули 2010
Мислења
1.695
Поени од реакции
828
Капдевиља најверојатно ке дојде во замена за Гросо.http://www.goal.com/en/news/10/italy/2010/08/26/2089069/juventus-fabio-grosso-to-be-swapped-to-villarreal-in-joan
Бурдисо не одби:pos2:http://www.goal.com/en/news/11/transfer-zone/2010/08/26/2088988/inters-nicolas-burdisso-rejects-juventus-interest-clings
За централен бек најдобро да го земеме Демикелис зашто бара нов клуб и е изоставен од составот за наредниот меч на Баерн.http://www.goal.com/en/news/15/germany/2010/08/26/2089065/martin-demichelis-left-out-of-bayern-munich-squad-for
За Диего сум разочаран и се очекува само официјално претставување во Волфзбург.
Квајарела според мене би била идеална замена и имам многу добро мислене за него.Дај боже тој да биде замената за Диего.http://www.goal.com/en/news/10/italy/2010/08/26/2089116/juventus-could-sign-fabio-quagliarella-tonight-to-replace

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Јас не знам во кој филм сме влезени со позајмициве. Толку ли Јуве нема пари "леб да купи" што постојано позајмува играчи ко некој цигански клуб. Можно ли е една Џенова да има поголем буџет од Јуве?

P

PewDiePie

Гостин
Искрено никад не ми се свиѓале играчи како Џилардињо,Ди Натале,Кваљарела таков тип на играчи,тие се добри ама за просечни тимчиња не за големи,до душа може да блесне Кваљарела никогаш не се знае ама да го замени Диего тешко ако веќе си оди бразилецов.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.976
Поени од реакции
5.590
Јас не знам во кој филм сме влезени со позајмициве. Толку ли Јуве нема пари "леб да купи" што постојано позајмува играчи ко некој цигански клуб. Можно ли е една Џенова да има поголем буџет од Јуве?
Па подобро е прво да се види способноста на играчот,па потоа да се купи.Малце е ризик да се дадат 20+ милиони за Аквилани,знаејќи ја историјата на повредите.А со оглед дека наредната сезона почнува FIFA FAIR PLAY правилото,плаќањето на рати е веќе практика на секој клуб.

Vinnetou

Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Откупни клаузули:

Пепе - 7.5 мил. (1/3 да се плати наредното лето = 2.5мил.)
Мота - 5мил.
Аквилани - 16 мил.
Кваљарела - 10.5 мил.
--------------------------------
Догодина ќе требаат 34 милиони само за да се задржи истиот тим.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.976
Поени од реакции
5.590
Откупни клаузули:

Пепе - 7.5 мил. (1/3 да се плати наредното лето = 2.5мил.)
Мота - 5мил.
Аквилани - 16 мил.
Кваљарела - 10.5 мил.
--------------------------------
34 милиони само за да се задржи истиот тим.
За Аквилани,Јуве има постигнато договор со Ливерпул да се исплаќаат тие 16 милиони на 3 рати.

Vinnetou

Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Ок, во тој случај околу 24мил, бројка што не е баш наивна со оглед на тоа што не играме ЛШ, па нема да имаме приходи од таму, а како што спомна наредното лето почнува FAIR PLAY правилото.

Ќе му требаат неколку години на овој Јувентус да застане на здрави нозе. Во многу заебана ситуација се најдовме...

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
Јувентус за претстојната сезона има потпишано нов спонзорски договор со бродска компанија за крстарење од Италија MSC Crociere.ЛИНК ТУКА.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom