Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
11 јули 2008
Мислења
4.757
Поени од реакции
3.794
Според италијанските медиуми трансферот на Пепе нема врска со можниот трансфер на Красич*.

Меѓу другото,
Трансферот на Пепе денес го направил лично и персонално Андреа Ањели во друштво на Бриамонте - првиот адвокат на клубот. Особено ми падна во очи сумата што најверојатно ке ја платиме за Пепе - 12 милиони. На Андреа не смеат да му дадат небулозна сума од преку 20ина милиони како пред една година кога на претходните експерти им побараа 25 за Дагостино. Андреа е човек што ги разбира работите, па затоа околу и не сум засегнат многу околу трансферов.
Плус, многу веројатно е дека останува и Кандрева за сума од 7 милиони, односно ја добиваме половината од него што е во сопственост на Удинезе. Ова го сметам за паметен потег, поради тоа што Кандрева е играч што може да игра на неколку позиции во средината.
Марко Мота е исто така предмет на силен интерес од наша страна. Наводно и тој ке биде донесен, но откако ке се договорат Рома и Удинезе. Тука не би требало да има никакви проблеми со оглед на фактот дека на Раниери не му е баш омилен играч.

Во исто време Марота и Паратичи прават Deutschland Trip и се во потрага по „некои“ играчи. Тие „некои“ играчи се Џеко. Цената на Џеко е некаде околу 30 и 40 милиони евра. Јувентус таа сума би ја платил ако продаде еден од своите повредни играчи или ако тој играч го вметне во трансферот. Мамката се вика Диего.
Оваа трансфер трампа е тешка операција али Марота и Паратичи имаат капацитет :icon_lol:.

Кога ке се вратат во Италија би требало да го стокмат договорот за Бонучи. На Џенова ке им бидат оставени Паладино и Кришито, а на Бари - Алмирон и најверојатно ке им се фрли некое евро.

* - Бајаги битен сегмент!

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Според италијанските медиуми трансферот на Пепе нема врска со можниот трансфер на Красич*.

Меѓу другото,
Трансферот на Пепе денес го направил лично и персонално Андреа Ањели во друштво на Бриамонте - првиот адвокат на клубот. Особено ми падна во очи сумата што најверојатно ке ја платиме за Пепе - 12 милиони. На Андреа не смеат да му дадат небулозна сума од преку 20ина милиони како пред една година кога на претходните експерти им побараа 25 за Дагостино. Андреа е човек што ги разбира работите, па затоа околу и не сум засегнат многу околу трансферов.
Плус, многу веројатно е дека останува и Кандрева за сума од 7 милиони, односно ја добиваме половината од него што е во сопственост на Удинезе. Ова го сметам за паметен потег, поради тоа што Кандрева е играч што може да игра на неколку позиции во средината.
Марко Мота е исто така предмет на силен интерес од наша страна. Наводно и тој ке биде донесен, но откако ке се договорат Рома и Удинезе. Тука не би требало да има никакви проблеми со оглед на фактот дека на Раниери не му е баш омилен играч.

Во исто време Марота и Паратичи прават Deutschland Trip и се во потрага по „некои“ играчи. Тие „некои“ играчи се Џеко. Цената на Џеко е некаде околу 30 и 40 милиони евра. Јувентус таа сума би ја платил ако продаде еден од своите повредни играчи или ако тој играч го вметне во трансферот. Мамката се вика Диего.
Оваа трансфер трампа е тешка операција али Марота и Паратичи имаат капацитет :icon_lol:.

Кога ке се вратат во Италија би требало да го стокмат договорот за Бонучи. На Џенова ке им бидат оставени Паладино и Кришито, а на Бари - Алмирон и најверојатно ке им се фрли некое евро.

* - Бајаги битен сегмент!
Се ова ми се допаѓа особено ако навистина нема врска трансферот на Пепе со Красич но не ми се допаѓа цената со која евентуално Бонучи би дошол во Јувентус, едноставно се откажуваме од 3 играчи, а особено не ми се дава Кришито кој е навистина добар по левата страна не кажувам дека е подобар од Бонучи кого сум го гледал два пати и не ми оставил некој поголем впечаток како што на пример тоа го направил Кјаер.

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Во наредниве 2 дена би требало да биде и официјализиран трансферот на Красич во Јувентус ...

и да , трансферот на Красич нема никаква врска со тој на Пепе , бидејќи Пепе во Удинезе во поголемиот дел од минатата сезона играше како лево крило (Санчез беше десно) ... проблемот е што јас во Пепе не гледам ништо посебно освен играч со исти карактеристики како Маркиони (брз и глуп) ... но ете ако го купат Џеко ќе го премижам некако доведувањето на Пепе :)

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.757
Поени од реакции
3.794
Ако ништо друго барем сумата му е 12 милиони. Со временска разлика во вредност на парите од пред некоја година и денес тоа е ко да сме го платиле некои 7 милиони.
Ефтино, па ако не го бидуе барем печатов нема да ни/му/им се качи на глава.

Плус ако го донесе со него успехот од Удинезе тогаш на коњ сме
25 натпревари, плус 7 од клупа, 7 гола и 4 асистенции.

@Lbaneso

Лаеш НЕ касаш !
Член од
19 ноември 2009
Мислења
2.425
Поени од реакции
798
Остајте го Пепе да изигра некој натпревар па ке видиме, Амаури и Мело ги величивме ПРЕДВРЕМЕ и КАНТИ излегоа :jaj:

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Дечки пазете го составот ако се реализираат трансферите :

-------------Џеко-------Агуеро--------------

Пепе-------Диего------Маркизио----Красич

ххххх-------Киелини---Кјаер---------Бонучи

-------------------Буфон-----------------------

П.с ми фали лев бек во составот ... Предлог ? :vozbud:

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Дечки пазете го составот ако се реализираат трансферите :

-------------Џеко-------Агуеро--------------

Пепе-------Диего------Маркизио----Красич

ххххх-------Киелини---Кјаер---------Бонучи

-------------------Буфон-----------------------

П.с ми фали лев бек во составот ... Предлог ? :vozbud:
овој? :)

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
не ти штима нешто-ако го имаш Агуеро-заборави на Диего,нема ни траг ни глас од Кјаер,а до Маркизио слободно стави ја Кантата да го грди тимот за в година....не може СЕ да е совршено за жал

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
не не не ,овој ни треба

:)

Добар си е Кики у Немачка, рине таму по терените! :)

Иначе да, заборави ги Диего и Агуеро заедно во состав...

Не ми се верува дека ќе платат 12мил само за Пепе... Позицијата на Себа му ја зема брз 30-годишен идиот од Удинезе...
(дај боже да ме демантира, па да морам да си ги повлекувам зборовиве)

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Иначе и Миланезите биле заинтересирани за Џеко и Красич ... Освен нив и за Ван дер Вил, Фернандо Гаго ... Ја мислам Гаго ќе го земат али овој Берлускони мн им го кочи тимот ...

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Иначе и Миланезите биле заинтересирани за Џеко и Красич ... Освен нив и за Ван дер Вил, Фернандо Гаго ... Ја мислам Гаго ќе го земат али овој Берлускони мн им го кочи тимот ...
Они само Гаго ака лејди Гага можат да го земат:)

Ф

ФорцаМилан

Гостин
Милан е 50 години заинтересиран за нив...само проблем е високата клаузула на Џеко тие наркоманите од Волфс нз што се замислуваат јес да е јак играч али 40 мил на куров.
За Красиќ ништо не се знае може да забега и у Бундес/Премиер лига..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom