Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.331
Поени од реакции
6.012
Во право си и дефинитивно за клубовите и за напумпаните цени...едноставно такви времиња дојдоа и ској клуб си бара свои права...
Во ред. Според досегашната практика дефанзивците се плаќаат многу помалку отколку напаѓачите.Никој тим на светов нема да даде 30+ милиони за дефанзивец, тоа е реалност.

Киелини во моментов за Јуве вреди далеку повеќе од 25 милиони, бидејќи Јуве се наоѓа во фаза кога треба да гради тим, а кога се гради тим прво се поставува темелот на тимот и врз основ на тоа се надоградува.Темелот на денешниот Јуве треба да бидат Киелини и Маркизио,потпомогнати од старите Буфон и Дел Пиеро и полека врз таа основа да се гради тимот. И токму поради тоа Киелини треба да биде на листата недопирливи по секоја сума,бидејќи евентуална негова продажба би била голем чекор назад, независно од тој трансфер Јуве ќе земи 25 милиони или 40 милиони.Придонесот на Киелини за Јувентус едноставно е многу поголем отколку неговата продажба,и неговото останување ќе биде далеку поповолно за Јуве, отколку со тие 50 милиони да се купи некој недокажан играч во Јуве.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.251
Поени од реакции
8.168
Во ред. Според досегашната практика дефанзивците се плаќаат многу помалку отколку напаѓачите.Никој тим на светов нема да даде 30+ милиони за дефанзивец, тоа е реалност.

Киелини во моментов за Јуве вреди далеку повеќе од 25 милиони, бидејќи Јуве се наоѓа во фаза кога треба да гради тим, а кога се гради тим прво се поставува темелот на тимот и врз основ на тоа се надоградува.Темелот на денешниот Јуве треба да бидат Киелини и Маркизио,потпомогнати од старите Буфон и Дел Пиеро и полека врз таа основа да се гради тимот. И токму поради тоа Киелини треба да биде на листата недопирливи по секоја сума,бидејќи евентуална негова продажба би била голем чекор назад, независно од тој трансфер Јуве ќе земи 25 милиони или 40 милиони.Придонесот на Киелини за Јувентус едноставно е многу поголем отколку неговата продажба,и неговото останување ќе биде далеку поповолно за Јуве, отколку со тие 50 милиони да се купи некој недокажан играч во Јуве.
Токму тоа сакам да го кажам цело време. Ниедни пари не можат да ја купат вредноста на Киело за овој тим на Јуве. Не може да се почне со изградба на нов, појак, Јувентус со продажба на моментално најдобриот поединец во нивните редови. Некои работи не се купуваат со пари, за се друго постои Мастеркард :wink:

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Нема теорија да биде продаден Џорџоне. Самиот Дел Блек кажа дека тимот му се темели на неколку луѓе меѓу кои и Киелини. Сите овие муабети се обична медиумска измислица поради тоа што не му е подобрен договорот... сеуште. Без гајле браќа, не оди никаде нумеро тре! :wink:

Ci sono cose che non si possono comprare, uno di queste sono Chiellini. :)

Член од
12 октомври 2007
Мислења
1.482
Поени од реакции
22
А шо сте запнале сите со Маркизио не ми е јасно, едноставно дечкото нема голем придонес во клубот. За него позиција е класичен CM и ништо друго, можеби баш поради тоа и не се покажа нај нај бидејќи често играше на лево крило.

И ај ако може од некој еден краток бриф шо има ново кај Јуве и шо се планира на ростер планот.

Vinnetou

Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
А шо сте запнале сите со Маркизио не ми е јасно, едноставно дечкото нема голем придонес во клубот. За него позиција е класичен CM и ништо друго, можеби баш поради тоа и не се покажа нај нај бидејќи често играше на лево крило.

И ај ако може од некој еден краток бриф шо има ново кај Јуве и шо се планира на ростер планот.

За мене ова е доволен придонес за цела сезона:

...а не беше само тоа :wink:

Ново... се поврзува Јуве со еден куп имиња меѓу кои и Кун Агуеро. Ништо официјално во моментов.

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Бепе беше у Њемачка денес , главна цел наводно било наоѓање клуб за Диего и договарање на трансферот на Џексон :)

Кој гледаше денес Германија - Босна можеше да забележи каква класа е Џеко ...

Член од
12 октомври 2007
Мислења
1.482
Поени од реакции
22
За мене ова е доволен придонес за цела сезона:

...а не беше само тоа :wink:

Ново... се поврзува Јуве со еден куп имиња меѓу кои и Кун Агуеро. Ништо конкретно во моментов.
хехе... знам го памтам овој гол , најблескав моменАт цела сезона... А кој планира да си оди од Јуве? Слушнав за Канаваро дека бега веќе, мислам дека треба да го подружи и Поулсен :) Сепак најмногу ни фали добар везен левак шо знае да тргне напред. Нешто како Недвед иако беше деснак , битно да игра на таа страна. Пак ми бегат мислите накај Ракитич ама не знам колку е остварливо...

Juve-Fan

campione d'italia 36
Член од
23 март 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.471
Го читам форумот редовно скоро 2 год. и искрено неможам да сватам зошто толку периодично се гледаат работите.Голем дел од членовите ги менуваат мислењата во однос на тековните случувања.Иако голем дел мислат дека тимот без Киелини, Буфон и Дел Пиеро неможе да се замисли треба и мора да се прифати фактот дека се е минливо и тимот треба да носи трофеи без разлика кој ги носи боите.
Според мене прифатливо е и Трезеге да замине во Милан, исто така и Киелини да замине во Реал но по прифатлива цена со која би биле донесени играчи на нивна позиција со ист квалитет.Искрено немам прочитано од никој која замисла ја има за Јувентус за наредната сезона со свое размислување , секогаш се кажува состав актуелен според шпекулациите а никогаш свои мислења и побарувања.

Играчи кои јас сакам да ги гледам во тимот се сите оние кои со душа и срце би играле но мора да се прифати фактот дека денес се кружи околу парите па затоа и морам да прифатам играчи и од Интер, Милан и Рома.Долго време за Пандев се зборуваше дека е слаб за во Јуве ама сите замолкнаа кога освои се со Интер, затоа мора малку пореално и резервирано да се гледа на работите.За мене прифатливо е и да дојде играч кој има над 30 год и игра во нај големиот ривал доколку е од полза.Еве според мене кој би требало да си заминат и дојдат во клубот.

Аут:Де Чеље, Гросо, Легро, Григера, Зебина, Каморанези, Џовинко, Брацо, Амаури и Трезеге.
На овие неможе многу да се заработи но и онака не се многу од корист а играчи на кои треба да се размисли да си заминат се: Буфон, Киелини, Мело , Поулсен, Сисоко од дел од овие може да се земат добри пари и да се најде соодветна замена.
Играчи кои можат да се доведат се:Акинфеев, Карваљо(Челзи),Сања(Арсенал), Ебуе(Арс.), Барцаљи(Волв.) Боатенг(Хамбург),Дренте(Реал) Ташчи(Штутг.) Озил(Вердер),Капел(Севиља) Артета(Евертон), Џо Кол(Челзи), Рајан Бабел (Лив.) Модрич(Тот.),Мисимович(Волв.)Графите(Волв) , барем дел од овие, сепак во тимот знаат повеќе од нас и се надевам дека ќе донесат нешто слично на овие играчи.

За Дел Нери имам негативно мислење но сепак давам подршка иако знам дека нема ништо позитивно да се случи но сепак сезоната е пред нас и со среќа, тука сме за да пофалиме и дадеме подршка но и да дадеме критика и свое мислење доколку залсужат.Се гледаме наредна сезона со надеж дека нема да бидам во право и ќе ме побијат, во спротивно критиките ќе продолжат.
Форца Јуве.

Vinnetou

Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Го читам форумот редовно скоро 2 год. и искрено неможам да сватам зошто толку периодично се гледаат работите.Голем дел од членовите ги менуваат мислењата во однос на тековните случувања.Иако голем дел мислат дека тимот без Киелини, Буфон и Дел Пиеро неможе да се замисли треба и мора да се прифати фактот дека се е минливо и тимот треба да носи трофеи без разлика кој ги носи боите.
Според мене прифатливо е и Трезеге да замине во Милан, исто така и Киелини да замине во Реал но по прифатлива цена со која би биле донесени играчи на нивна позиција со ист квалитет.Искрено немам прочитано од никој која замисла ја има за Јувентус за наредната сезона со свое размислување , секогаш се кажува состав актуелен според шпекулациите а никогаш свои мислења и побарувања.

Играчи кои јас сакам да ги гледам во тимот се сите оние кои со душа и срце би играле но мора да се прифати фактот дека денес се кружи околу парите па затоа и морам да прифатам играчи и од Интер, Милан и Рома.Долго време за Пандев се зборуваше дека е слаб за во Јуве ама сите замолкнаа кога освои се со Интер, затоа мора малку пореално и резервирано да се гледа на работите.За мене прифатливо е и да дојде играч кој има над 30 год и игра во нај големиот ривал доколку е од полза.Еве според мене кој би требало да си заминат и дојдат во клубот.

Аут:Де Чеље, Гросо, Легро, Григера, Зебина, Каморанези, Џовинко, Брацо, Амаури и Трезеге.
На овие неможе многу да се заработи но и онака не се многу од корист а играчи на кои треба да се размисли да си заминат се: Буфон, Киелини, Мело , Поулсен, Сисоко од дел од овие може да се земат добри пари и да се најде соодветна замена.
Играчи кои можат да се доведат се:Акинфеев, Карваљо(Челзи),Сања(Арсенал), Ебуе(Арс.), Барцаљи(Волв.) Боатенг(Хамбург),Дренте(Реал) Ташчи(Штутг.) Озил(Вердер),Капел(Севиља) Артета(Евертон), Џо Кол(Челзи), Рајан Бабел (Лив.) Модрич(Тот.),Мисимович(Волв.)Графите(Волв), барем дел од овие, сепак во тимот знаат повеќе од нас и се надевам дека ќе донесат нешто слично на овие играчи.

За Дел Нери имам негативно мислење но сепак давам подршка иако знам дека нема ништо позитивно да се случи но сепак сезоната е пред нас и со среќа, тука сме за да пофалиме и дадеме подршка но и да дадеме критика и свое мислење доколку залсужат.Се гледаме наредна сезона со надеж дека нема да бидам во право и ќе ме побијат, во спротивно критиките ќе продолжат.
Форца Јуве.

Играчите кои се со зголемен фонт беа меѓу ретките кои цела сезона ја изиграа со душа и срце. И не, не можам да го замислам шампионски Јуве без најдобриот голман и најдобриот дефанзивец, луѓе кои веќе ги имаме во екипа. Нема пари што можат да ги заменат тие двајца. Зборуваме за лидери на тимот кои и кога не играат на утакмица, имаат огромен придонес.
Џиџи на една утакмица кога беше повреден, се симна од ложата на терен за да може да им вика и да ги бодри другарите. Тоа не се плаќа со пари, тоа е чиста безусловна љубов кон клубот!
Киелни е млад и е во цутот на кариерата и има уште многу сезони под нозе, било кој 30+годишник нема да биде долгорочно решение. Тие 30ина милиони што би ги земале за него се смешни...

За тимот да носи титули ти требаат најдобрите, а Џиџи и Киелини во моментов се токму тоа - НАЈДОБРИ!
:smir:

п.с. не е проблем кога купуваш играчи од ривалот, проблемот е кога ги продаваш на ривалот... :)

п.п.с. : видете го коментарот за играчот за кој наводно се интересираме - Пепе. :kesa:

Juve-Fan

campione d'italia 36
Член од
23 март 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.471
Играчите кои се со зголемен фонт беа меѓу ретките кои цела сезона ја изиграа со душа и срце. И не, не можам да го замислам шампионски Јуве без најдобриот голман и најдобриот дефанзивец, луѓе кои веќе ги имаме во екипа. Нема пари што можат да ги заменат тие двајца. Зборуваме за лидери на тимот кои и кога не играат на утакмица, имаат огромен придонес.
Џиџи на една утакмица кога беше повреден, се симна од ложата на терен за да може да им вика и да ги бодри другарите. Тоа не се плаќа со пари, тоа е чиста безусловна љубов кон клубот!
Киелни е млад и е во цутот на кариерата и има уште многу сезони под нозе, било кој 30+годишник нема да биде долгорочно решение. Тие 30ина милиони што би ги земале за него се смешни...

За тимот да носи титули ти требаат најдобрите, а Џиџи и Киелини се токму тоа - НАЈДОБРИ!
:smir:
Се сложувам и така е, но не се незаменливи, доколку сакаат да си одат и управата мисли дека може да ги замени нека одат, тоа сакав да кажам, поентата ми е дека се може без секој само и ако само ЈУВЕНТУС ДОНЕСЕ ТИТУЛИ.И јас несакам да си заминат но доколку мора би прифатил само за доборто на клубот, никако за профит и богатење на газдите.Буфон ми е омилен голман не само што е најдобар туку и за тоа што ти го напомена и како спомен секогаш ќе го чувам неговиот дрес што го имам.Киелини исто така е Цар но доколку може да се добијат двајца слични по квалитет како него(млади или искусни, недокажани или ветерани сеедно) исто би прифатил, само и само ако е за доброто на тимот и освојување на титули иако се може и без нив но целта и достигнувањата на Јувентус се токму тоа.

Vinnetou

Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Се сложувам и така е, но не се незаменливи, доколку сакаат да си одат и управата мисли дека може да ги замени нека одат, тоа сакав да кажам, поентата ми е дека се може без секој само и ако само ЈУВЕНТУС ДОНЕСЕ ТИТУЛИ.И јас несакам да си заминат но доколку мора би прифатил само за доборто на клубот, никако за профит и богатење на газдите.Буфон ми е омилен голман не само што е најдобар туку и за тоа што ти го напомена и како спомен секогаш ќе го чувам неговиот дрес што го имам.Киелини исто така е Цар но доколку може да се добијат двајца слични по квалитет како него(млади или искусни, недокажани или ветерани сеедно) исто би прифатил, само и само ако е за доброто на тимот и освојување на титули иако се може и без нив но целта и достигнувањата на Јувентус се токму тоа.

Во моментов се незаменливи од проста причина што нема други кои се приближно квалитетни како нив двајца и не постојат играчи за купување што ќе играат од срце за тимот како нив двајца.. Парите со кои би било компензирано нивното заминување не се ни приближно доволни за закрпување на дупките во тимот кои ќе останат. Значи правиме муабет за лидери на тимот. Кој друг играч што би го купил би излегол со изјава "ќе плукаат крв од напорна работа сите што ќе дојдат "? Тоа е тоа, и кога не се во форма, и кога не играат - влијаат позитивно тие двајца врз другите играчи.
Не постојат милиони што може да компензираат.
За Дел Пиеро се сложувам, факт е дека за кратко време ќе мора да оди во пензија, а токму таквите како Џиџи, Киелини и Маркизио се неговите наследници. Тие се духот и харизмата на Јувентус.

Идиотски потег би била нивната продажба во овој момент кога се прави основа на тим кој треба да стрела високо.

-Џиџи дефинитивно останува.
-Шпекулациите за Киелини (спомнав и погоре) се базирани на фактот дека не му е обновен договорот, а веројатно е трик пуштен од неговиот агент со цел да извлече поголема цифра од раководството на Јуве. 200% сум сигурен дека ќе му биде понуден добар договор и дека Киелини останува!

Juve-Fan

campione d'italia 36
Член од
23 март 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.471
Во моментов се незаменливи од проста причина што нема други кои се приближно квалитетни како нив двајца. Парите со кои би било компензирано нивното заминување не се ни приближно доволни за закрпување на дупките во тимот кои ќе останат. Значи правиме муабет за лидери на тимот. Кој друг играч што би го купил би излегол со изјава "ќе плукаат крв од напорна работа сите што ќе дојдат "? Тоа е тоа, и кога не се во форма, и кога не играат - влијаат позитивно тие двајца врз другите играчи.
Не постојат милиони што може да компензираат.
За Дел Пиеро се сложувам, факт е дека за кратко време ќе мора да оди во пензија, а токму таквите како Џиџи, Киелини и Маркизио се неговите наследници. Тие се духот и харизмата на Јувентус.

Идиотски потег би била нивната продажба во овој момент кога се прави основа на тим кој треба да стрела високо.
Јас не реков дека треба да замина туку дека може да се размисли доколку е тоа од полза, впрочем управата знае подобро од нас и го пишав заради шпекулациите не заради моја желба, ако јас се прашувам не би ги дал.
Поздрав:smir:

Цитат:

"На овие неможе многу да се заработи но и онака не се многу од корист а играчи на кои треба да се размисли да си заминат се: Буфон, Киелини, Мело , Поулсен, Сисоко дел од овие може да се земат добри пари и да се најде соодветна замена."

Vinnetou

Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Јас не реков дека треба да замина туку дека може да се размисли доколку е тоа од полза, впрочем управата знае подобро од нас и го пишав заради шпекулациите не заради моја желба, ако јас се прашувам не би ги дал.
Поздрав:smir:

Цитат:

"На овие неможе многу да се заработи но и онака не се многу од корист а играчи на кои треба да се размисли да си заминат се: Буфон, Киелини, Мело , Поулсен, Сисоко дел од овие може да се земат добри пари и да се најде соодветна замена."

Во тој случај, штом тие двајца се на таа листа - тогаш сите треба да бидат :)

Поздрав и до тебе :smir:

Добра ноќ! (ова разденило надвор упм :pos:)

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Juve-Fan одприлика знам што сакаш да кажиш и донекаде си во право,меѓутоа тимот е пред целосна реконструкција,а ако Буфон и Киело би заминале на тимот ќе му треба многу подолг период за заздравување по дебаклот годинава,одприлика тие се играчите на кои ќе се гради тимот барем за наредната сезона

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Реално гледано, продавањето на Буфон ќе биде добар „дил“ за Јуве. Буфон веќе не е тоа што беше, а и лани прими речиси шеесет голови. Е сеа, Џиџи е легенда на клубот и нормално е сите да сакаме да остане.Буфон не е ни половина од тоа што некогаш беше, но не е се во парите, играчи како Буфон и Дел Пиеро еднаш се раѓаат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom