Го читам форумот редовно скоро 2 год. и искрено неможам да сватам зошто толку периодично се гледаат работите.Голем дел од членовите ги менуваат мислењата во однос на тековните случувања.Иако голем дел мислат дека тимот без Киелини, Буфон и Дел Пиеро неможе да се замисли треба и мора да се прифати фактот дека се е минливо и тимот треба да носи трофеи без разлика кој ги носи боите.
Според мене прифатливо е и Трезеге да замине во Милан, исто така и Киелини да замине во Реал но по прифатлива цена со која би биле донесени играчи на нивна позиција со ист квалитет.Искрено немам прочитано од никој која замисла ја има за Јувентус за наредната сезона со свое размислување , секогаш се кажува состав актуелен според шпекулациите а никогаш свои мислења и побарувања.
Играчи кои јас сакам да ги гледам во тимот се сите оние кои со душа и срце би играле но мора да се прифати фактот дека денес се кружи околу парите па затоа и морам да прифатам играчи и од Интер, Милан и Рома.Долго време за Пандев се зборуваше дека е слаб за во Јуве ама сите замолкнаа кога освои се со Интер, затоа мора малку пореално и резервирано да се гледа на работите.За мене прифатливо е и да дојде играч кој има над 30 год и игра во нај големиот ривал доколку е од полза.Еве според мене кој би требало да си заминат и дојдат во клубот.
Аут:Де Чеље, Гросо, Легро, Григера, Зебина, Каморанези, Џовинко, Брацо, Амаури и Трезеге.
На овие неможе многу да се заработи но и онака не се многу од корист а играчи на кои треба да се размисли да си заминат се: Буфон, Киелини, Мело , Поулсен, Сисоко од дел од овие може да се земат добри пари и да се најде соодветна замена.
Играчи кои можат да се доведат се:Акинфеев, Карваљо(Челзи),Сања(Арсенал), Ебуе(Арс.), Барцаљи(Волв.) Боатенг(Хамбург),Дренте(Реал) Ташчи(Штутг.) Озил(Вердер),Капел(Севиља) Артета(Евертон), Џо Кол(Челзи), Рајан Бабел (Лив.) Модрич(Тот.),Мисимович(Волв.)Графите(Волв) , барем дел од овие, сепак во тимот знаат повеќе од нас и се надевам дека ќе донесат нешто слично на овие играчи.
За Дел Нери имам негативно мислење но сепак давам подршка иако знам дека нема ништо позитивно да се случи но сепак сезоната е пред нас и со среќа, тука сме за да пофалиме и дадеме подршка но и да дадеме критика и свое мислење доколку залсужат.Се гледаме наредна сезона со надеж дека нема да бидам во право и ќе ме побијат, во спротивно критиките ќе продолжат.
Форца Јуве.