Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Ако дојде само Пацини тоа е рамно на пропаст ... ја сум за купување на двајца напаѓачи (Џексон и Пацини) ...

Андреа изјави дека нема да жали пари летово за да доведе некое познато име во Јувентус ... И Покрај отсуството од лигата на шампионите Јувентус е еден од тимовите со најголем буџет летово во Европа (80 милиони + продажба на еден куп играчи меѓу кои се споменуваат и Диего и Мело за кои би се заработило минимум 45 милиони = 150 милиони евра буџет) ... Значи не мора по секоја цена да се потрошат што повеќе пари , ако треба нека се купат само 3-4 играчи али да вредат и да се вклопат во концепцијата на тимот и тренерот ...

И така не треба да очекуваме ништо спектакуларно од следната сезона , освен стварање на добар дух и атмосфера во тимот, уигравање на екипата и стварање на добра подлога на која тимот ќе се гради во следните сезони ...

Член од
3 февруари 2010
Мислења
570
Поени од реакции
69
Тоа ни треба, напаѓач што ке му падне топка пред нозе. Пацини е Трезеге тип на играч. Нема многу пимплање во 16. Еден - два додира и веднаш шут. Скок и глава - одлично. И на видеово од 2008/2009 година ги попарува Јувентус, Милан, Интер и Рома по еднаш. Значи не е само за малите екипи, знае да даде гол и на екипи што во одбрана имаат снагатори. Ни треба некој ваков што од нигде никаде ке дава голови. И јас би сакал тоа да биде Торес, али да ве потсетам дека идната година ке играме во ЛЕ, клубот е сеуште во фаза на развој, тренер е Џиџи Дел Нери, а не Капело, 80 со кои треба да се купат 6-7 играчи. Се ова води дека Пацини е најоптимално решение.

Секако ова ако Пацини посака да дојде. Моментално нема многу напаѓачи на пазарот што ке ни гарантираат 20ина гола по сезона, плус да сакат да играат во Италија/Јувентус и да не бидат прескапи. Ако ни откаже љубов Пацини, тогаш главна цел ке ни биде Флокари :wink:
Ова највеќе ми се допаѓа кај него. Нема филозофирање шо и како, прима топка еден потег и шут. Ако земеме добри крила мислам дека Пацини ќе прави попара.

С

сашенко

Гостин
Ова највеќе ми се допаѓа кај него. Нема филозофирање шо и како, прима топка еден потег и шут. Ако земеме добри крила мислам дека Пацини ќе прави попара.

Не само добри крила туку и добар парнтер во нападот ке му треба.Другиот напаѓач што ке го земеме не смее да биде чекач туку некој што сам ке си знае да си створи шанса и да се избори за гол да не му треба некој да му ја заврши 90% од работата и он само да ја стаи у мрежа.Таков еден плус Пацини со добри крила и мислам дека би имале одличен напад за следната сезона и конечно да го надминеме проблемот од оваа година со постигнувањето голови.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Тутоспорт изминатите 3 дена цела Сампдорија ја пренесе во Јуве: Пацини, Паломбо, Касано, Зиглер итн. Нормално е да има вакви шпекулации,бидејќи Јуве ги ангажираше Марота и Дел Нери од Сампдорија.Но тоа се само шпекулации,исто како случајот кога Мурињо премина во Интер, а медиумите скоро половина од играчите од Челзи веќе ги направија играчи на Интер, и на крајот ниту еден од Челзи не премина во Интер.

F

FuckYouAll

Гостин
Нема потреба да купуваме двајца напаѓачи, можеме да купиме еден Пацини/Џеко а Диего да игра зад нив како полушпиц.:toe:

С

сашенко

Гостин
Нема потреба да купуваме двајца напаѓачи, можеме да купиме еден Пацини/Џеко а Диего да игра зад нив како полушпиц.:toe:

И јас мислев така ама сепак е подобро 2ца напаѓачи да земеме.Гајле ми е дали ке игра Диего или ке си иде.ЈАс навивам за јувентус не за диего.Ако играме подобро без него тогаш нека си иде...А мислам дека 2ца напаѓачи би било подобро.

F

FuckYouAll

Гостин
И јас мислев така ама сепак е подобро 2ца напаѓачи да земеме.Гајле ми е дали ке игра Диего или ке си иде.ЈАс навивам за јувентус не за диего.Ако играме подобро без него тогаш нека си иде...А мислам дека 2ца напаѓачи би било подобро.
Не е работата дали некој навива за Диего и сака да игра туку работата е тоа што нас ни треба напаѓач, кој игра на позиција полушпиц, а Диего е таков и немора за џабе да се трошат пари на нови.:toe:

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.910
Поени од реакции
1.552
Buffon
Caceres - Kjaer - Chiellini - Kolarov
Krasic - Marchisio - Sissoko - Diego
Dzeko - Pazzini

Ова е тоа што нас ни треба. И секако Diego крило само ако се приспособи на оваа формација ако не, може да си го бара чарето во друг тим или пак ако се приспособи за да биде нешто као SS (second striker) може и да не се купува Pazzini туку некое лево крило а во нападот да бидат Diego i Dzeko. Но, се се ова наши претпоставки. А, според мене ова би бил најидеалниот состав за следната година. :)

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Агентот на Буфон изјави дека погрешно е интерпретирана изјавата на Буфон после натпреварот со Милан,и дека Буфон никогаш не рекол дека сака да замине,и повторно уверува дека Џиџи и наредната сезона ќе биде играч на Јувентус. Исто така изјави дека Дел Нери е интелегентен тренер и може да смета на Буфон. ЛИНК

--- надополнето ---

Се појавија информации дека Гросо можно е да биде изоставен од Италијанската Репрезентација, бидејќи Липи размислувал дали да поведе 27 или 30 играчи на СП. Ако Липи се одлучи на првата опција, медиумите шпекулираат дека Фабио Гросо е првиот што ќе биде отфрлен од Репрезентацијата.

Член од
27 јануари 2010
Мислења
2.430
Поени од реакции
723
Јас мислам ако веќе Дел Нери ја врати формацијата на 4-4-2 продажба на Диего би било најдобро решение и за него и за тимот ако се знае дека како лево крило тешко би се снашол, а парите од неговата продажба да се инвестираат во некое лево крило како Ди Мариа, Хазард или некој друг квалитетен :)

--- надополнето ---

Buffon
Dzeko - Pazzini
Ми се допаѓа составот само на местото на диего да се купи класично лево крило а не да се експериментира со него :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.927
Поени од реакции
44.997
Се појавија информации дека Гросо можно е да биде изоставен од Италијанската Репрезентација, бидејќи Липи размислувал дали да поведе 27 или 30 играчи на СП. Ако Липи се одлучи на првата опција, медиумите шпекулираат дека Фабио Гросо е првиот што ќе биде отфрлен од Репрезентацијата.
Мислам дека 23 можат да бидат само пријавени.

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Мислам дека 23 можат да бидат само пријавени.
Веројатно се мисли на тие пријателски натпревари што се играат пред започнувањето на СП.

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
ако јувентус ума будзет од 80 милиона + тиа со мислат да ги прдадат тогас ќе биде многу јако оти ќе се соберат најмалку 130 милиона будзет ама ако е само 80 се на се тогас незнам како ќе биде

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307

Buffon
Dzeko - Pazzini
јас овие, вака би ги поставил:

Buffon
Sissoko
Krasic - Marchisio
Diego
Dzeko-Pazzini

Секако, вака би ги играл на менаџер или на фифа, а за што ќе се определи менаџерот на јувентус, никој не би можел да знае...како и да е, мислам дека овие што се тука набројани а не се играчи на Јувентус, не би му сметале на никој тренер доколку ги има во својата екипа :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom