Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Веќе е сигурно дека Каморанези веќе нема да биде играч на Јувентус наредната сезона. Тоа го потврди и неговиот агент кој веќе имал средба со Секо, но посочи дека ако не најде соодветен клуб, кој би одговарал на желбите на Каморанези, тој чесно ќе си го одработи договорот со Јуве до крај. ЛИНК

Пјерпаоло Марино, поранешниот спортски директор на Наполи изјави дека Бепе Марота ќе биде новиот спортски директор на Јувентус, а Марота ќе му понуди на Зампарини замена Амаури-Кјаер. ЛИНК
ова за каморанеси баш ме радува пошо веке годините си го прават своето и станува се по нервозен и по нервозен а другово пак би било одлично ке го вратиме на старото место кај шо си беше онака добар амаури а додека добиваме одличен бек и дефанзивец

A Bola: Benitez calls for Mary and Juventus ready to offer 30 million!
Juventus would offer 30 million plus Tiago tag.
05/04/2010 17:49 by Chef Fabio article read 25 times

According to the Portuguese tabloid A Bola , Juve would have ready for a big lead in Turin outside Argentine Angel Di Maria (22). The jewel of Benfica is one of the names made by Benitez for technical reconstruction of the new Juve, after a disappointing season that is about to end. According to the Portuguese magazine, the offer should be around 30 million euros plus Tiago Mendes Cardoso tag (29), which should not be redeemed by the athlete Madrid.
според некој португалски таблоид е ова :vozbud:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
ова за каморанеси баш ме радува пошо веке годините си го прават своето и станува се по нервозен и по нервозен а другово пак би било одлично ке го вратиме на старото место кај шо си беше онака добар амаури а додека добиваме одличен бек и дефанзивец
Каморанези секогаш бил нервозен, но минатите години за разлика од оваа многу повеќе трчаше и се трудеше на теренот а со самото тоа беше далеку покорисен во играта,а последнава сезона бележи голем пад во формата, а посебно во вторава полусезона, ја нема онаа брзина и експлозивност во играта.

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Каморанези секогаш бил нервозен, но минатите години за разлика од оваа многу повеќе трчаше и се трудеше на теренот а со самото тоа беше далеку покорисен во играта,а последнава сезона бележи голем пад во формата, а посебно во вторава полусезона, ја нема онаа брзина и експлозивност во играта.
епа баш поради то треба да се купи некој нов на таа позиција од прилика 24 25 години

можна размена на сисоко со алоу диара од бордо линк тука

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
од авион се гледа дека веќе Каморанези не е за во шампионски тим и време е да замине.....сепак има допринесено многу за клубот и мило ми е што настапувал токму за Јуве најголемиот дел од кариерата.....Красиќ веќе е поврзуван со Милан деновиве,така да не знам кој би го заменил за брзо време...

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Да се купат Ди Мариа и Санчез од Удинезе би имале 2 млади и перспективни крила ... сум го гледал повеќе пати Санчез сезонава и во Удинезе и во Чиле и момаков има ненормален потенцијал , а на Јувентус највеќе му требаат 2 брзи крила ..

и плус Санчез е многу поефтин од Ди Мариа

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Читав сабајлево тој дегенот Марота наводно сакал тренер италијанец ... па нека се носи у 3 пизде материнe ако ги донесе Прандели или Алегри ....

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.757
Поени од реакции
3.794
Читав сабајлево тој дегенот Марота наводно сакал тренер италијанец ... па нека се носи у 3 пизде материнe ако ги донесе Прандели или Алегри ....
Јувентус не е втор избор на никого. Денес Бенитез наводно имал изјава дека ако Ливерпул му обезбеди финансиска инекција за трансфери тој ке остане во клубот. Ако не, ке замине.

Се разбира, ова го мислам, ако е точно тоа што го пишува жутава штампа.

Edit: Сега ми текна,

Пред некој ден Марота имаше изјава дека Јувентус ке направи правилен потег ако го донесе Бенитез за нов тренер. Не знам од каде медиумиве го извадија тоа дека Марота сакал италијанец за тренер !

Link

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Многу почнавме да фантазираме, незнам кој играч би дошол кај нас кога нема да играме ЛС, ајде и да понудиме пари но доколку понуди и некој клуб кој ќе игра ЛС сигурно ќе биде во предност, летово не очекувам некои специјални засилувања (ние ќе имаме 80 милиони на располагање а Реал еден играч купува за толку), доколку и Андреа не успее да го врати ЈУВЕ онаму кај што треба да е, тогаш сме осудени на пропаст, во врска со Каморанези не ми е баш по кејф да се продава иако заслужува да биди продаден со игрите кои ги прикажува, ипак кога му беше најпотребен на клубот остана човекот, прв што треба да лета е Јудата па по него Зденката, Зебина, Мело и Амаури, е сега какви засилувања ќе бидат донесени ќе видиме летово, добро би било со трансферите да се заврши уште пред светското зш после ќе биде касно :toe:

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.757
Поени од реакции
3.794
Не е вест: Моџи ја предизвика ФИГЦ да му даде доживотна забрана за вршења на секаква дејност поврзана со фудбалот, отакако наводно се прочу дека ФИГЦ планира да направи такво нешто.

Вест: Изјавата на Моџи:

"Let them do it [place a ban], then I want to see who puts their signature on it because they will pay the consequences."
У стил, ајде нека ме банираат, па ке видиме на крај чија мајка црну вуну преде.

Не може бе, на ваква фацка цела Италија да му се плаши :pos:

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.481
Поени од реакции
5.562
Официјално е дека Марота ќе дојди во Јувентус или се само шпекулации?

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Edit: Сега ми текна,

Пред некој ден Марота имаше изјава дека Јувентус ке направи правилен потег ако го донесе Бенитез за нов тренер. Не знам од каде медиумиве го извадија тоа дека Марота сакал италијанец за тренер !

Link
Beppe Marotta од Сампдорија создаде тим кој има најмногу Италијанци во својот состав, и веројатно по таа логика новинарите си направија приказна дека Марота сака Италијански тренер:).

Марота направи чудо од Сампдорија.Сампдорија има значително помал буџет од другите екипи во Италија кои се борат за излез во Европа, но во моментов се наоѓа на 4 место, и е тим кој има најголеми шанси да биде 4 тим кој ќе ја претставува Италија во елитното Европско натпреварување. Ако дојде Марота се споменува дека во пакет ќе дојде и неговиот помошник во Сампдорија, Фабио Патирици кој се опишува кaко „десна рака“ на Марота, а се наведува дека доколку дојде Марота во Јуве, Патрици ќе биде назначен за Спортски Директор.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom