Јас незнам што си гледал ти ама головите ги примаме како што кажав поради "преголемата брзина" на јудата, на гросо, на зденко и на легро, јас не видов еден дуел овие тројца да добијат како што тоа го прави Џорџо, не може да имаш ист скор со 49-49 и да го кривиш средниот ред, едноставно освен Џорџо и Касерес кој еве дури сеа се враќа а требаше пред 1 месец немаме други квалитетни играчи, најголема вина според мене за ситуацијава имаат "газдите" којшто доведоа толку искусен тренер толку добар што тимот ни цвета сеа :tv:а што може да стори одбраната кога средниот ред е анемичен и влегува од грешка во грешка па овие од одбраната трчаат ко улави да поправат?! цел притисок е изразен на одбраната,нема одбрана која ќе издржи со ваква игра
Па толку одигра, првата со Киево и толку беше од него :wink:добро ај грешам за канаваро да му дадам поклон дека изиграл една добра утакмица наспроти 10 лоши
Фабио Канаваро беше вториот играч на Јувентус после Дел Пиеро што изјави дека останува во клубот и покрај тоа што е префрлен во Сериа Б. Тоа го изјави и пред тоа да го изјават Недвед, Трезеге и Каморанези, а Каморанези неколку пати тогаш изјави дека размислува да го напушти клубот. Подоцна стигна понуда од 18 милиони евра,а понуда од толку пари за тогаш 33 годишен дефанзивец и во нормални услови ќе беше прифатена,а камоли како во случајов кога клубот губи огромни финансии.А јас пак колку што знам типот неможел да одолее да игра за реал така тој изјави дека неможел да ја одбие понудата, а за жртвените јагниња иди прашај го чико елкан зошто не го бранеше клубот во 2006, да го бранеше немаше да има жртвени јагниња :wink:
Знаеме клубот од кој причини изгуби толку финансии еве сега се потврдува сето тоа, доволен доказ ми е дека 1 месец немаат изјавено ништо околу Фарсополи, е сеа сакал да остане ама неможел да го одбие реал :pos2::pos2::pos2:, значи кога Јуве испадна и кога си отидоа сите а останаа Камо, Трезе, Буфон, Недвед и Дел Пиеро ти го кривиш Камо а го браниш јудата, незнам уште што нема да прочитам веќе, значи јудата не сакаше да си оди од Јуве но кога стигна понуда од реал за 5 минути летна за мадрид, таков како него, да бев јас немаше да го пуштам да припари до торино а пак камоли да игра за Јуве, се знае кој остана да игра во втора лига а кој замина, само играчите кој го имаа Јуве во срцето останаа, меѓу кој сигурно не е јудата :wink:Фабио Канаваро беше вториот играч на Јувентус после Дел Пиеро што изјави дека останува во клубот и покрај тоа што е префрлен во Сериа Б. Тоа го изјави и пред тоа да го изјават Недвед, Трезеге и Каморанези, а Каморанези неколку пати тогаш изјави дека размислува да го напушти клубот. Подоцна стигна понуда од 18 милиони евра,а понуда од толку пари за тогаш 33 годишен дефанзивец и во нормални услови ќе беше прифатена,а камоли како во случајов кога клубот губи огромни финансии.
1.Темата беше за Канаваро,и зошто беше продаден на Реал Мадрид, а тоа поради кого Јуве изгуби финансии е сосема друга тема.Знаеме клубот од кој причини изгуби толку финансии еве сега се потврдува сето тоа, доволен доказ ми е дека 1 месец немаат изјавено ништо околу Фарсополи, е сеа сакал да остане ама неможел да го одбие реал ,значи кога Јуве испадна и кога си отидоа сите а останаа Камо, Трезе, Буфон, Недвед и Дел Пиеро ти го кривиш Камо а го браниш јудата, незнам уште што нема да прочитам веќе, значи јудата не сакаше да си оди од Јуве но кога стигна понуда од реал за 5 минути летна за мадрид, таков како него, да бев јас немаше да го пуштам да припари до торино а пак камоли да игра за Јуве, се знае кој остана да игра во втора лига а кој замина, само играчите кој го имаа Јуве во срцето останаа, меѓу кој сигурно не е јудата :wink:
Па ти спомна за огромно губење на финансии не спомнав јас и како што реков знаеме од кој причини Јуве загуби толку пари, прво ја прифатил Јувентус понудата ама ако тој беше одлучен да остане ќе останеше а немаше да замине, секој што сакаше да остане остана, и за Трезе имаше понуди па остана човекот, и за Камо имаше понуди па остана и тој, викаш дека изразил желба да го напушти клубот, според тебе излегува дека сите што сакаа да го напуштат клубот останаа а јудата кој го сакаше клубот си отиде, самиот се негираш :wink:, ништо од ова немаше да се случи да се спротивставеше ЈУВЕ во 2006 али тоа е, ние трпиме за туѓи грешки :wink:1.Темата беше за Канаваро,и зошто беше продаден на Реал Мадрид, а тоа поради кого Јуве изгуби финансии е сосема друга тема.
2.Јас не го напаѓам Каморанези, и никаде не реков дека Каморанези не го сакал Јувентус.Каморанези секогаш ми бил еден од најомилените играчи во Јувентус.
3. Понудата на Реал за Канаваро, прво ја прифати Јувентус, а потоа ја прифати Канаваро. Кој и да беше играч, ако клубот прифаќа понуда за него тоа значи дека клубот не смета на неговите услуги повеќе.
6. Јувентус
Слично како и Манчестер Јунајтед во Англија, Јувентус има свои минуси во Италија. Како и Јунајтед, кој најмалку навивачи има во самиот град Манчестер, Јувентус во Торино нема ни третина подршка од своите сограѓани, бидејќи грото од жителите на градот Торино навиваат за фудбалскиот клуб Торино. Јуве се смета за супер-среќна екипа, која поголемиот дел од својте клучни победи ги остварува со winner-гол во последните секунди од натпреварот. Освен тоа, името на Јувентус се наоѓа често во контекст со криминал и наместени натпревари, што секако не им оди во прилог на популарноста. Меѓутоа, по Калчополи, и откако Јуве беше префрлен во понизок ранг, многумина во Италија сметаат дека Јуве го доби заслуженото, па омразата полека како да спласнува, а дотогашното место на најомразен клуб во Италија сега го превзема милански Интер.
1.Jaс го спомнав, ама тоа го спомнав во контекст на темата за Канаваро, а не во контекст кој е виновен за губењето финансии.Па ти спомна за огромно губење на финансии не спомнав јас и како што реков знаеме од кој причини Јуве загуби толку пари, прво ја прифатил Јувентус понудата ама ако тој беше одлучен да остане ќе останеше а немаше да замине, секој што сакаше да остане остана, и за Трезе имаше понуди па остана човекот, и за Камо имаше понуди па остана и тој, викаш дека изразил желба да го напушти клубот, според тебе излегува дека сите што сакаа да го напуштат клубот останаа а јудата кој го сакаше клубот си отиде, самиот се негираш :wink:, ништо од ова немаше да се случи да се спротивставеше ЈУВЕ во 2006 али тоа е, ние трпиме за туѓи грешки :wink:
WTF?? значи само средниот ред е виновен за овие 49 гола што ги примија?се читаш ли??одбраната е највиновна за ова ама да го обвинуваш само средниот ред а да ја фалиш одбраната као да немаат примено 49 гола мора да си луд не знам друго што да ти кажам.не туку ја куди одбраната,можеби најсолидниот дел во сезоната....гледај го средниот ред кој не е способен да креира шанса,да изврши притисок,да го издржи притисокот,нема две точни додавања....тимот се брани цела сезона не тактички туку не можејки да ја задржи топката и поседот
Манчестер Јунајтед цела прва полусезона ја изизгра со стоперски пар Еванс и Браун па погледни им ги резултатите ... сигурно таа одбрана на Манчестер не е подобра од оваа на Јувентус ...WTF?? значи само средниот ред е виновен за овие 49 гола што ги примија?се читаш ли??одбраната е највиновна за ова ама да го обвинуваш само средниот ред а да ја фалиш одбраната као да немаат примено 49 гола мора да си луд не знам друго што да ти кажам.
Така е брате. Викај да те слушнат сите.За 10 до 20 години Реал пропаѓа 100000% слушајте ми зборот дека така ќе биде. Неможе секоја сезона да дават по 100-200 М и да имат секогаш пари кога и да е 1 ден ќе пропаднат бидејќи не добиваат ништо од вложеното а потрошените пари се кредити Како и да е потешко ќе пазариме оваа лето негоди претходното
Точно е тоа дека Сисоко и Мело имаат 0 техника, но и во одбраната не се ништо подобри, погледни ги само канаваро, Легро, Гросо и Григера и се ќе ти стане јасно, во Јувентус во моментот далеку се проблемите од теренот, проблемите се некаде на друго место и доколку не се интервенира незнам што да очекувам за наредниве сезони, единствена надеж ми дава ова со Моџи за да има некои промени во врвот клубот во спротивно полека но сигурно стануваме просечна екипаМанчестер Јунајтед цела прва полусезона ја изизгра со стоперски пар Еванс и Браун па погледни им ги резултатите ... сигурно таа одбрана на Манчестер не е подобра од оваа на Јувентус ...
Средниот ред кој не постои, на чело со Сисоко и Мело кои не знаат да дадат еден основен пас на 2 метра е најголем проблем на Јувентус ...
Се сложувам дека одбраната на Јувентус е лоша , но тоа не е клучен проблем во играта на клубот и големиот број на примени голови ... ако одиме по таа твоја логика испаѓа дека Киелини е лош стопер , а Буфон катастрофа голман ...
Немам намера да дискутирам повеќе околу ова прашање бидејќи оди во недоглед, секој си има свој ставови :wink:1.Jaс го спомнав, ама тоа го спомнав во контекст на темата за Канаваро, а не во контекст кој е виновен за губењето финансии.
2.Убеден сум дека Јуве и да не немаше финансиска криза, повторно ќе ги прифатеше 18 милиони евра понудени за Канаваро од страна Реал Мадрид.
3.Ако клубот прифатеше понуда за Трезеге, Каморанези итн. и тие ќе си одеа. Со самото тоа што клубот се сложува да ги продаде играчите за одредена сума, тогаш е веќе јасно дека клубот не ги смета во плановите за иднина.
4. Каморанези во текот на летото на фарсополи неколку пати изјави дека сериозно ги разгледува понудите од другите клубови, и до последно не се знаеше дали ќе замини или ќе остани.
Мислам дека ова е најголемиот проблем на Јуве. Освен Диего, Дел Пиеро и Маркизио (Кандрева и Каморанези за жал не добиваат доволно шанса) нема играч што знае да изигра со топка. За пример ќе ја земам Барса. Таму сите знаат да одиграат со топка. Од Пике, Пујол, Јаја, Кеита. Ама баш сите.Манчестер Јунајтед цела прва полусезона ја изизгра со стоперски пар Еванс и Браун па погледни им ги резултатите ... сигурно таа одбрана на Манчестер не е подобра од оваа на Јувентус ...
Средниот ред кој не постои, на чело со Сисоко и Мело кои не знаат да дадат еден основен пас на 2 метра е најголем проблем на Јувентус ...
Се сложувам дека одбраната на Јувентус е лоша , но тоа не е клучен проблем во играта на клубот и големиот број на примени голови ... ако одиме по таа твоја логика испаѓа дека Киелини е лош стопер , а Буфон катастрофа голман ...
Типичен пример за игра со повеќе деструктивци ти е интер во кој освен снајдер нема друг креативец, но можам да кажам дека е физички најспремна екипа во калчото и тоа им носи резултати, да имавме тренер како Мурињо ќе видевме како ќе ораат по теренот и Момо и Мело, немаше да има припар до гол, но кога сите 11 играат само колку да излезат на терен и кога играат балет наместо фудбал тогаш нема резулати а нема ни да има, грешката на Јувентус е во тренерот оваа година, а најголемата грешка е што имаме овакви газди, не е вината само во играчите, кога имаш мекушани од газди, управа и тренер вака ќе е :wink:Мислам дека ова е најголемиот проблем на Јуве. Освен Диего, Дел Пиеро и Маркизио (Кандрева и Каморанези за жал не добиваат доволно шанса) нема играч што знае да изигра со топка. За пример ќе ја земам Барса. Таму сите знаат да одиграат со топка. Од Пике, Пујол, Јаја, Кеита. Ама баш сите.
Нашиве како инвалиди да се. Во дефанзива се одлични ама сето тоа џабе кога не можат да подадат на 3 метри од нив. Сезонава имавме мал милион ситуации, услови за контра, каде што некој од средишњаците требаше да пушти топка напред во чист простор и сите ситуации ги испосраа :kesa: Многу фалат ни фалат крила. Освен Каморанези кој пола сезона е повреден немаме друго крило.
Фитнесот на екипата е катастрофа. Да се собереме 11 души од кајгана мислам дека повеќе ќе истрчамеТипичен пример за игра со повеќе деструктивци ти е интер во кој освен снајдер нема друг креативец, но можам да кажам дека е физички најспремна екипа во калчото и тоа им носи резултати, да имавме тренер како Мурињо ќе видевме како ќе ораат по теренот и Момо и Мело, немаше да има припар до гол, но кога сите 11 играат само колку да излезат на терен и кога играат балет наместо фудбал тогаш нема резулати а нема ни да има, грешката на Јувентус е во тренерот оваа година, а најголемата грешка е што имаме овакви газди, не е вината само во играчите, кога имаш мекушани од газди, управа и тренер вака ќе е :wink: