Адвокатот на Моџи изјави дека Јувентус уште сега треба да си ги бара назад титулите. исто така рече дека на оваа управа само навивачите можат да ја натераат да го направи тоа ... за жал ... сепак и тие се едни од соучесниците во Фарсополи и тргањето на Моџи од калчото ... тие ги продадоа скудетата , па тешко дека ќе ги бараат назад сега ...
Иначе потврден е дел од разговорот помеѓу Морати и Бергамо :
Морати -«Senta, ci tenevo a incontrarla»
Бергамо - «Anche io ci tenevo per farle una confidenza».
Значи Морати му вика дека треба да се најдат , а Бергамо му одговара дека и тој мисли дека треба да се најдат за да се здобијат со доверба ...
А Морати призна дека му телефонирал на Бергамо , но рече дека сакал само да се осигура дека се ќе биде коректно , не направил ништо лошо
:tv:
и делот после ова
Bergamo: Ci mancherebbe... io sono a Coverciano che riuniamo gli arbitri...
Moratti: Se vengo su, Lei mi dice ci troviamo qui o...
Бергамо- ја сум во Коверчано ,да ги собереме судиите
Морати-Ако идам таму,ќе ми каже да се најдеме тука или..
уште еден разговор за дуелот Интер-Сампдорија која завршила 3-2 ,зборат за судијата и асистентите
Moratti: Volevo chiamarLa io per dirle che poi ho visto anche stò ragazzo (Bertini) che si è comportato benissimo durante la partita che poteva finire in un pestaggio ben grave...
Bergamo: Era diventata la più difficile Inter-Sampdoria, hanno lavorato bene anche gli assistenti...
Moratti: L'ho detto a loro alla fine, guardate proprio bravi, perché era già due volte... bravi a beccarli, come cazzo fate voi a beccarli... mi hanno strizzato l'occhio...
Морати-сакав да ти се јавам и да ти кажам дека го видов и Бертини(судијата) и судеше одлично за време на утакмицата која можеше да заврши со тежок пораз.
Бергамо-Интер-Сампдорија беше најтешката утакмица,и асистентите судеја добро
Морати-им го кажав тоа на крајот,изгледаа добро,зошто беше веќе два пати..ова брави бекарли не знам како да го преведам,не знам што значи а на крај вика,ми се насолзија очите.
овие праеле 100 пати поише разговори од Моџи и на крај чудно ниеден од овие раз. не завршил на суд во 2006 год. хмммммммммммм,ma come e' possibile?
))) али јебига имаш најјака врска у Телеком и ги заболе