Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
...и сезона, две уигрување на тимот. :wink:

Hего ова за Calciopoli vol.2 станува интересно! Ако испадне нешто, многу усти ќе бидат затнати. :zlo:
хехе кој високо лета ниско паѓа ќе дојде и тој ден

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Лудиот коментатор на Јуве (Zuliani) го имитира лудиот коментатор на Милан (Crudeli)

:pos:

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
давид трезеге се поблиску до олимпик лион така кажува фудбал-италија.нет

Manninger

Zebina Legrottaglie Cannavaro Grosso

Sissoko Felipe Melo

Marchisio Camoranesi Giovinco

Amauri

KLUPA: Pinsoglio, Grygera, De Ceglie, Candreva, Marchisio, Trezeguet, Paolucci, Rossi, Yago, Immobile, Del Piero
BOLNICA: Chimenti (33. kolo), Buffon (32.kolo), Caceres (33.kolo), Iaquinta (32.kolo), Salihamidzic (32.kolo), Poulsen (34.kolo), Chiellini (33.kolo), Diego (33.kolo)
SUSPENZIJA: нема :) еве нешо околу можен состав за со удинезе

Роберто Манчини признава дека е заинтересиран за кормилото на Јуве нз колку можи да се верува на еден ваков извор:smir:

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Адвокатот на Моџи изјави дека Јувентус уште сега треба да си ги бара назад титулите. исто така рече дека на оваа управа само навивачите можат да ја натераат да го направи тоа ... за жал ... сепак и тие се едни од соучесниците во Фарсополи и тргањето на Моџи од калчото ... тие ги продадоа скудетата , па тешко дека ќе ги бараат назад сега ...

Иначе потврден е дел од разговорот помеѓу Морати и Бергамо :

Морати -«Senta, ci tenevo a incontrarla»
Бергамо - «Anche io ci tenevo per farle una confidenza».

Значи Морати му вика дека треба да се најдат , а Бергамо му одговара дека и тој мисли дека треба да се најдат за да се здобијат со доверба ...

А Морати призна дека му телефонирал на Бергамо , но рече дека сакал само да се осигура дека се ќе биде коректно , не направил ништо лошо
:tv:

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Адвокатот на Моџи изјави дека Јувентус уште сега треба да си ги бара назад титулите. исто така рече дека на оваа управа само навивачите можат да ја натераат да го направи тоа ... за жал ... сепак и тие се едни од соучесниците во Фарсополи и тргањето на Моџи од калчото ... тие ги продадоа скудетата , па тешко дека ќе ги бараат назад сега ...

Иначе потврден е дел од разговорот помеѓу Морати и Бергамо :

Морати -«Senta, ci tenevo a incontrarla»
Бергамо - «Anche io ci tenevo per farle una confidenza».

Значи Морати му вика дека треба да се најдат , а Бергамо му одговара дека и тој мисли дека треба да се најдат за да се здобијат со доверба ...

А Морати призна дека му телефонирал на Бергамо , но рече дека сакал само да се осигура дека се ќе биде коректно , не направил ништо лошо
и делот после ова
Bergamo: Ci mancherebbe... io sono a Coverciano che riuniamo gli arbitri...
Moratti: Se vengo su, Lei mi dice ci troviamo qui o...

Бергамо- ја сум во Коверчано ,да ги собереме судиите
Морати-Ако идам таму,ќе ми каже да се најдеме тука или..

уште еден разговор за дуелот Интер-Сампдорија која завршила 3-2 ,зборат за судијата и асистентите

Moratti: Volevo chiamarLa io per dirle che poi ho visto anche stò ragazzo (Bertini) che si è comportato benissimo durante la partita che poteva finire in un pestaggio ben grave...
Bergamo: Era diventata la più difficile Inter-Sampdoria, hanno lavorato bene anche gli assistenti...
Moratti: L'ho detto a loro alla fine, guardate proprio bravi, perché era già due volte... bravi a beccarli, come cazzo fate voi a beccarli... mi hanno strizzato l'occhio...

Морати-сакав да ти се јавам и да ти кажам дека го видов и Бертини(судијата) и судеше одлично за време на утакмицата која можеше да заврши со тежок пораз.
Бергамо-Интер-Сампдорија беше најтешката утакмица,и асистентите судеја добро
Морати-им го кажав тоа на крајот,изгледаа добро,зошто беше веќе два пати..ова брави бекарли не знам како да го преведам,не знам што значи а на крај вика,ми се насолзија очите.

овие праеле 100 пати поише разговори од Моџи и на крај чудно ниеден од овие раз. не завршил на суд во 2006 год. хмммммммммммм,ma come e' possibile?:)))) али јебига имаш најјака врска у Телеком и ги заболе

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.757
Поени од реакции
3.794
Разговорот меѓу Факети и Бергамо :wink:

Кратко и јасно, телепатски се разбираат. Целиот разговор им завршува за 30ина секунди.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Другари што сакаат нека зборат за ''местењето'' на Јувентус,ние знаеме,а и тие знаат дека во дирекниот дуел ништо не беше наместено,а особено ова:

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95

Кратко и јасно, телепатски се разбираат. Целиот разговор им завршува за 30ина секунди.
Интересно е што Газета Дело Интер НАЈТИРАЖНИОТ италијански весник сеуште ништо не објавува :tv:

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513

добро тука нема ништо посебно,али да видиме кои им се следните разгвори

Интересно е што Газета Дело Интер НАЈТИРАЖНИОТ италијански весник сеуште ништо не објавува :tv:
овие газета се увек против јуве затоа ништо не објавува,ќе ќутат сеа

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.757
Поени од реакции
3.794
Не е вест: Кристијан Виери бара од Федерацијата на Интер да му биде одземена титулата од 2005/2006 поради прислушкување.

Вест: Виери тврди дека има докази за тоа и дека тоа е направено по наредба на Морати:pos:

Иначе пред некое време Виери излезе во јавноста тврдејќи дека 70% платата што ја добивал била од Интер, а останатите 30% ги добивал од. . . . . . . погодувате кој !?:)

Телеком Италија

Член од
27 јануари 2010
Мислења
2.430
Поени од реакции
723
Ова како тргнало интересно станува се надавем ќе заврши со нешо во наша корист :) :vozbud:

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Коа бевме најаки не бутнаа сега коа они се јаки нека ги бутнат и нека праат тим 5 години после хаха.Форца Јуве

Juve-Fan

campione d'italia 36
Член од
23 март 2010
Мислења
841
Поени од реакции
1.469
Коа бевме најаки не бутнаа сега коа они се јаки нека ги бутнат и нека праат тим 5 години после хаха.Форца Јуве
Чул те Господ.

Според распоредот кој го гледам до крајот на сезонава тешко дека ќе избориме 4то место, меѓутоа мора да се надеваме зошто наредната сезона тешко дека ќе сака да дојде некоја ѕвезда во вистинска смисла на зборот.Се надевам дека при крајот на сезона ќе почнат сите да местат и да калкулираат па да се извлечеме некако.

Инаку за оваа сезона што да се каже, никогаш послаби, неорганизирани, слабо изменаџирани,повреди, промашени трансвери и тренери.Ова пред неколку години иако бевме во Серија Б неможеше да се каже, ги следев сите натпревари и личеја на тим а ова сега е маалски фудбал.:kesa:

Одиме понатаму и се надевам во догледно време ќе видеме еден Нов Јувентус со желба за надигрување и редење само успеси.

Forza Juve!

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
На денешната прес конференција го прашаа Жаки што мисли која позиција му одговара на Џовинко најмногу. Жаки рекол дека тоа би било високо по левата страна, каде би можел да втрчува во празно и да се приклучува како додатен напаѓач. Останува да видиме дали ќе го добие тоа место против Удине.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom