Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.256
Поени од реакции
5.889

Ако е ова вистина, ова ќе биде дефинитивно најлошата формација на Јувентус изминативе 20 години.

Camoranesi--Marchisio--Melo--Sissoko

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.788
Поени од реакции
3.858
Пјерпаоло Марино, бившиот спортски директор на Наполи и одличен познавач на фудбалскиот пазар, вели дека Јувентус последниве денови направил контакти за Кјаер. Овие контакти се чекор напред за Јувентус во обидот за Кјаер, но исто така во нивна полза е и тоа што Јувентус и Палермо имаат одлична соработка.
Cпоред Марино, воопшто нема да му биде чудно доколку Амаури се врати назад на Сицилија и плус одредена сума на пари, во замена за Кјаер.

Во продолжение вели дека Јувентус е заинтересиран и за Бонучи, но дека сепак примарна цел е Кјаер.

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Какви засилувања сакаат, држ ме мајко се посрав.:toe:

WESLEY 10

В А Р Д А Р Е Ц !!!
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.925
Поени од реакции
332

Ако е ова вистина, ова ќе биде дефинитивно најлошата формација на Јувентус изминативе 20 години.

Што е со формацијава, катастрофа.:nesum:

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.242
Поени од реакции
8.142

Ако играме вака, не ни бега уште еден пораз во низата. Сепак се навикнавме да губиме па нема да ни биде ништо ново.:tapp:

А за засилувањата, немам коментар. Подобро ништо да не се каже...
Тимот ни се распаѓа, немаме лидер, не се знае уште колку години ќе гледаме сивило и на сето ова тие планираат да се засилат со Кјаер или Бонучи. Браво, што друго да се каже, освен едно големо БРАВО.

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
Сеуште е тоа шпекулација,може нема да биде конечна таа формација, во четврток ќе видиме.Мора да се игра понапаѓачки,уште еден пораз сега од Наполи и ќе биде почеток на крајот на распад системот.(мислам за шансите да се пласираме во Лига на Шампиони).

Јувентус подготвен да ги продаде фудбалерите ангажирани по сугестија на Липи.ЛИНК

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Сеуште е тоа шпекулација,може нема да биде конечна таа формација, во четврток ќе видиме.Мора да се игра понапаѓачки,уште еден пораз сега од Наполи и ќе биде почеток на крајот на распад системот.(мислам за шансите да се пласираме во Лига на Шампиони).

Јувентус подготвен да ги продаде фудбалерите ангажирани по сугестија на Липи.ЛИНК

Нормално дека треба!Конечно им текна дека ваков педер не треба да ја води трансфер политиката на Јувентус!

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
Нормално дека треба!Конечно им текна дека ваков педер не треба да ја води трансфер политиката на Јувентус!
Друже,да не ме сфатиш погрешно немам ништо против Липи јас и секако неговите успеси со Јуве :smir: .Може тие играчи да беа под диригентската палка на Липи во Јувентус ќе беа сосем поинакви,а не како сега.Ама тоа останува само на ‘‘Ако беше....‘‘.:smir:

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Друже,да не ме сфатиш погрешно немам ништо против Липи јас и секако неговите успеси со Јуве :smir: .Може тие играчи да беа под диригентската палка на Липи во Јувентус ќе беа сосем поинакви,а не како сега.Ама тоа останува само на ‘‘Ако беше....‘‘.:smir:

Играчите ти се како потрошен материјал.Неможеш да очекуваш Канаваро со своите години и Гросо да играат како што играле.Додуша Гросо има само три утакмици каде што ги има изиграно стварно како што треба.

Сите знаат дека Липи го искористи Јувентус за да си ја уигра репрезентацијата за Мундијалот 2010.

Сакаше да го вметне и Досена(алоооо Досена).

Големо копиле излезе Липи и искрено воопшто не би сакал да се врати во Јувентус!

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
Играчите ти се како потрошен материјал.Неможеш да очекуваш Канаваро со своите години и Гросо да играат како што играле.Додуша Гросо има само три утакмици каде што ги има изиграно стварно како што треба.

Сите знаат дека Липи го искористи Јувентус за да си ја уигра репрезентацијата за Мундијалот 2010.

Сакаше да го вметне и Досена(алоооо Досена).

Големо копиле излезе Липи и искрено воопшто не би сакал да се врати во Јувентус!
Секој си има свое право на размислување.:smir::toe:
Само што чудно е што истите тие играчи во репрезентациите играт далеку подобро.:raz:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.256
Поени од реакции
5.889
Па токму поради тоа Липи го постави Чиро Ферара на клупата на Јуве (кој патем му беше асистент во Италијанската Репрезентација),и Липи беше еден од малкумината што го бранеа Чиро Ферара после слабите резултати. Кога Чиро беше сменет од тренерското столче, Липи изјави дека тој не е виновен за ништо, и нема никаква врска со тоа што се случуваше со Јувентус.
Во моментов има состанок на Бордот на Директори на Јувентус, на кој состанок ќе се зборува за моменталната состојба на клубот, а и ќе се разговара и за плановите за наредната година во поглед на техничките и менаџерските работи во клубот. Веќе е сигурно дека наредната сезона Јувентус ќе има нов спонзор кој ќе се рекламира на дресовите, а на денешниот состанок на Бордот на Директори ќе биде одредено кој ќе биде новиот спонзор. ЛИНК

Се шпекулира дека само Бетега има загарантирано место во Управата за наредната сезона, додека пак веќе сигурно е дека Секо ќе биде сменет, а голема е можноста и Блан да биде тргнат од позицијата Претседател на клубот по завршување на сезоната.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Факт е дека Липи си го гледаше само своето гајле во врска со овие играчи,знаеме сите дека Јувентус можеше да ангажира подобри играчи од овие двајца.

Бев против доаѓањето на Канаваро поради тоа што го напушти Јувентус тогаш кога беше најтешко,а другата причина е и поради неговите години и формата која ја имаше кога дојде.

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
Не е целта сега да се барат виновниците,не треба за тоа да се губи време, туку што побргу да се излезе од кризата и да се сменат многу работи во клубот и управата.
Лично и јас не бев за ангажирање на Канаваро, а пак за Гросо да не праам муабет,тоа се случи и не треба да се повторат истите грешки повеќе.

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
гледам се отвора опција и Џиџи да замине за одредена сума на пари....да не дојди на крајот---едно поправи-друго расипи

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
гледам се отвора опција и Џиџи да замине за одредена сума на пари....да не дојди на крајот---едно поправи-друго расипи
Ја прочитав и таа вест,ништо ново, Џиџи имаше најавувано дека би се жртвувал за клубот да дојде до повеќе финансии со коишто би го реконструирал тимот.Али искрено не сакам тоа да се случи,бидејќи како прво омилен играч ми е,и како второ таков светски број еден голман и таква личност тешко се наоѓа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom