Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 февруари 2010
Мислења
570
Поени од реакции
69
Можна формација според тутојуве:

Juventus (3-4-1-2): 1 Buffon, 15 Zebina, 33 Legrottaglie, 3 Chiellini, 2 Caceres, 4 Melo, 22 Sissoko, 8 Marchisio, 28 Diego, 10 Del Piero, 11 Amauri. (13 Manninger, 29 De Ceglie, 21 Grygera, 7 Salihamidzic, 16 Camoranesi, 20 Giovinco, 27 Paolucci). All.: Zaccheroni.

Del Piero - Amauri
Diego
Marchisio - Melo - Sissoko - Caceres
Cheillini --- Numero 33 --- Zebina
Superman

Не знам колку е паметно да се игра Маркизио како крило, против Џенова јасно се виде дека позицијата класичен деструктивец му одговара повеќе.
Маркизио никако крило. Чиро неколку пати го проба како крило, а Маркизио се изгуби. Детето е створено за да игра во средина, таму е цар:smir: Лево би го играл или Де чеље или пак Салихамиџич(мислам дека на подготовките неколкупати играше како лев бек)Во оваа формација и Мело-Сисоко врскава ми е сумљива некако. Страв ми е дека тешко ќе оди протокот на топки со нив двајца заедно.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Не знам колку е паметно да се игра Маркизио како крило, против Џенова јасно се виде дека позицијата класичен деструктивец му одговара повеќе.
Се надевам дека Зак нема да ја направи истата грешка како и Чиро, и да го стави Маркизио како крило.Ако веќе е сигурно дека Јуве ќе игра 3-4-1-2 формација на Јуве би требало да биде:

Буфон

Касерес--Легро--Киелини

Салихамиџич--Маркизио--Сисоко--Де Чеље

Диего

Амаури--Дел Пиеро

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Чиро го испроба Маркизио како крило на крајот од неговото владеење кога ја врати стандардната 4-4-2 формација,во оваа 7-1-2 нема шанси лев бек да игра Маркизио кога тука ги има Гросо и Де Чегље

Nuneee

Nune
Член од
27 декември 2009
Мислења
449
Поени од реакции
29
Не го украдоа Анри туку Анчелоти не виде талент во него и затоа беше продаден ...
Како и да е,младите таленти не треба во НИКОЈ случај да се продаваат.Тие се нашата иднина.Една Барселона погреши со Фабрегас,а не ние
п.с. Се сеќавам на времето кога за Пато беа заинтересирани и Јувентус и Милан.Не ми се верува дека го испуштивме него ...

С

сашенко

Гостин
Како и да е,младите таленти не треба во НИКОЈ случај да се продаваат.Тие се нашата иднина.Една Барселона погреши со Фабрегас,а не ние
п.с. Се сеќавам на времето кога за Пато беа заинтересирани и Јувентус и Милан.Не ми се верува дека го испуштивме него ...

Абе не треба ама дали ке ги продадат?Не би ме чидело нешто вакво од нашата управа.Велат на дрво што не раѓа му се гледа крајот...Епа нашето уште раѓа и тоа е добро ама треба луѓе кои ке ги искористат талентите на овие млади луѓе и да се обидат да ги задржат во јувентус.Да го засакаат клубот како Дел Пиеро што го засака и да станат легенди тука.Неможе секој да стане легенда ма барем да се обидат да ги задржат овде и да направат играчишта од нив.Нашава управа ми делува заинтересирана само на моменталните резултати.И ми делуваат како да се ограничени во своите очекувања и планови.Не делуваат како што би требало да делуваат луѓе кои работат за јувентус.Како луѓе кои водат клуб како ЈУВЕНТУС.Се надевам дека ке им дојде на ум таа идеја дека младите играчи можат и во ЈУВЕНТУС да го направат она што би го правеле на позајмица.И дека ние имаме поголема потреба од тие млади луѓе моментално отколку оние мали клубчиња кои се би им го издркале на нашиве само да им пратат некое талент4е на позајмица на некој месец колку да останат во борба за опстанок во лигата.Срамота ке биде ако дозволите такво нешто а уште посрамота ако ГИ ПРОДАДАТ.Тогаш ке го докрајчат Јувентус стварно....тоа би било бетер од лошиве резултати што ги претрпевме до сега...:nenene::nenene::nenene:

Nuneee

Nune
Член од
27 декември 2009
Мислења
449
Поени од реакции
29
Абе не треба ама дали ке ги продадат?Не би ме чидело нешто вакво од нашата управа.Велат на дрво што не раѓа му се гледа крајот...Епа нашето уште раѓа и тоа е добро ама треба луѓе кои ке ги искористат талентите на овие млади луѓе и да се обидат да ги задржат во јувентус.Да го засакаат клубот како Дел Пиеро што го засака и да станат легенди тука.Неможе секој да стане легенда ма барем да се обидат да ги задржат овде и да направат играчишта од нив.Нашава управа ми делува заинтересирана само на моменталните резултати.И ми делуваат како да се ограничени во своите очекувања и планови.Не делуваат како што би требало да делуваат луѓе кои работат за јувентус.Како луѓе кои водат клуб како ЈУВЕНТУС.Се надевам дека ке им дојде на ум таа идеја дека младите играчи можат и во ЈУВЕНТУС да го направат она што би го правеле на позајмица.И дека ние имаме поголема потреба од тие млади луѓе моментално отколку оние мали клубчиња кои се би им го издркале на нашиве само да им пратат некое талент4е на позајмица на некој месец колку да останат во борба за опстанок во лигата.Срамота ке биде ако дозволите такво нешто а уште посрамота ако ГИ ПРОДАДАТ.Тогаш ке го докрајчат Јувентус стварно....тоа би било бетер од лошиве резултати што ги претрпевме до сега...:nenene::nenene::nenene:
Да.Моменталните лоши резултати (според мене) се јавивја како последица од големиот борој на повредени играчи.Значи,да се продадат млади таленти би било нешто слично на оваа ситуација,само што би траела со години и клубот би потонал многу длабоко.Затоа мислам дека управава не би требало да донесе непромислени одлуки кои би имале трајни последици ...

С

сашенко

Гостин
Незнам дали некој го постираше ова овде еве и јас ке пишам.
Suarezz keen on Juventus...Искрено го немам гледано и неможам да кажам за него ништо ама мислам дека овде нешо по форумов се збореше дека е интересна варијанта да се доведе кај нас.Вика Дел Пиеро му бил идол ...на колку само Дел Пиеро им е идол ...ама ако вреди зошто да не го доведеме?Само едно јас би предложил.Да го шитнеме амаури летово и да земеме некој светска класа напаѓач и другото место во нападот да се менуваат или Трезеге ,Јакинта ,Дел Пиеро а повеќе шанса да добива во нападот и Имобиле.

С

сашенко

Гостин
Да фршти утре Јувентус двојка? :)

Немој да ја играш 2ка.Играј ја на голови подобро на пример 0-2 гола јас би рекол.

Мурињо, ајде замолчи и гледај си ја својата работа!
Додека сум тренер на Јувентус, никој не смее да ми се меша во делувањето, а најмалку некоја личност како Мурињо.

Конечно некој да му каже на мурињо кај му е местото од нашите.

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Дел Пиеро ајде мајсторе сите ултраси и фанови на јуве се вечерва со тебе да го прославиш на најдобар начин тој љубилеј:vozbud:

F

FuckYouAll

Гостин
Прв пат откако навивам за Јуве не можам да кажам како ќе изигра.Дали ќе победи,изгуби или пак ќе биде нерешено.Сите карти се отворени,овај натпревар може да биде пресвртница во формата на Јуве,но само ако победи. Ако изгуби 100% со слаба игра ќе продолжат и во италијанската лига. Изгуба ќе значи дека Џенова сме ја победиле на среќа, затоа што Ајакс моментално не е во ништо подобар од Џенова освен што има побогата историја.Значи ако победи ќе можеме да се надеваме на нешто подобра завршница во Италијанската лига а можеби и во Лига Европа, а ако изгубиме....:toe:

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Eпа и јас му посакувам на Дел Пиеро вечер да ја достигне бројката од 300 голови. Секоја чест за прекрасната кариера на големиот мајстор.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Eпа и јас му посакувам на Дел Пиеро вечер да ја достигне бројката од 300 голови. Секоја чест за прекрасната кариера на големиот мајстор.
Импресивна кариера на Алесандро Дел Пиеро. Има освоено се што може да освои еден играч, и покажа верност кон клубот и во најтешките моменти.

За натпреварот против Ајакс, мислам дека Јуве нема да има никаков проблем ако влезат во натпреварот мотивирано, концентрирано и со намера да победат. Играчите на Јувентус мора да внимаваат на Суарез.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom