Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
Не знам што се расправате за пеналот :toe: имало,немало,имало,немало..остајте тоа едни ќе викаат едно дуги друго важно судијата свирна пенал мање битно дали имало или немало :smir:
Така е.Ако не суди судијата тогаш не е пенал,ако суди тогаш е пенал.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Не знам што се расправате за пеналот :toe: имало,немало,имало,немало..остајте тоа едни ќе викаат едно дуги друго важно судијата свирна пенал мање битно дали имало или немало :smir:
И јас тоа викам, ај да дојдеше да напиња некој навивач на Наполи, Палермо, Сампдорија па да сватам некако. Тие се барем засегнати од пеналот на Јуве ама не ми е јасно што бара фацана од Фиорентина кога воопшто немаат допирни точки нашите тимови.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Се извади Јуве денес. Ај па се надевам дека ќе бидат поконкуренти во калчо.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Следен меч ни е со Ајакс во четврток. Искрено, не знам дали сакам да поминеме понатаму и дополнително да се оптоваруваме со мечеви од натпреварување, чиј трофеј е, како што милува да каже Син, рамен на канта за ѓубре. Мислам дека попаметно би ни било да се сконцентрираме на настапите во првенството и да си обезбедиме ЛШ.
Да не бидам погрешно разбран, нема да имам ништо против и да се пласираме понатаму, но не гледам никаква сатисфакција за нас од сето тоа.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Следен меч ни е со Ајакс во четврток. Искрено, не знам дали сакам да поминеме понатаму и дополнително да се оптоваруваме со мечеви од натпреварување, чиј трофеј е, како што милува да каже Син, рамен на канта за ѓубре. Мислам дека попаметно би ни било да се сконцентрираме на настапите во првенството и да си обезбедиме ЛШ.
Да не бидам погрешно разбран, нема да имам ништо против и да се пласираме понатаму, но не гледам никаква сатисфакција за нас од сето тоа.
Па да ти кажам и во право си :smir:Треба да се фокусирате максимално на 4 место во Италијансково

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Мурињо го нападна Јувентус за досудениот пенал,изјавувајќи дека такви работи се случуваат само во Италија, и дека добро е што Јувентус не му е конкурент на Интер.Ако беше толку реален Мурињо ваква изјава ќе дадеше и кога Адриано даде гол со рака против Милан, кога Ибра даде решавачки гол со Катанија од 3 метра офсајд, кога Ибра си запира топка во 16тик со рака итн.

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
Види сеа не мора да значи...Зборот ми беше се фатиле за тој пенал како да е крај на светот.:nesvest:
Друже мене ми беше зборот дека судијата го има последниот збор тој ако досудил и било пенал според него а не било според другите, џабе ќе ја тупиме.:wink:
А за тоа дека се фатиле за пеналот како да е крај на светот веќе имав пишано во еден од претходните постови.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Мурињо го нападна Јувентус за досудениот пенал,изјавувајќи дека такви работи се случуваат само во Италија, и дека добро е што Јувентус не му е конкурент на Интер.Ако беше толку реален Мурињо ваква изјава ќе дадеше и кога Адриано даде гол со рака против Милан, кога Ибра даде решавачки гол со Катанија од 3 метра офсајд, кога Ибра си запира топка во 16тик со рака итн.

Брат донекаде и си во ама јас сепак мислам дека овие судиски грешки се ненамерни односно сакам да кажам дека судиите се луѓе и се случува да грешат(момент секунда се е во прашање)..јас гарантирам дека кој било судија да беше денес ќе му свирнеше пенал на јувентус..бидејќи така се виде во прв момент..не се компјутерски програмирани судиите да му се сневиди....патем честито победа..и да го стуткате ајакс вчетврток..

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
Еве еден текст од ЈувеБалкан поврзан за Амаури и Буфон:

Nakon objavljene očigledne dezinformacije o svađi ova dva klupska saigrača, italijanski list se javno izvinio igračima...
Naime, problem je nastao kada se na sajtu lista pojavio članak koji govori o tome da se Amauri „nabacivao“ Buffonovoj ženi, Aleni Seredovoj, što je moglo da izazove zahlađenje odnosa između ova dva igrača, da na vrijeme nije odreagovao direktor kluba Roberto Bettega.

Međutim, oba igrača su se oglasila povodom ovih tvrdnji i napisali su pisma italijanskom listu u kome poriču da se išta od toga dogodilo.

Nakon ovih pisama italijanski list je objavio izvinjenje obojici igrača kao i gospođi Seredovoj.

пс.Може Середова му ‘‘помогнала‘‘ на Амаури па сеа тој конечно даде гол.Мала шала.:pos2:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Брат донекаде и си во ама јас сепак мислам дека овие судиски грешки се ненамерни односно сакам да кажам дека судиите се луѓе и се случува да грешат(момент секунда се е во прашање)..јас гарантирам дека кој било судија да беше денес ќе му свирнеше пенал на јувентус..бидејќи така се виде во прв момент..не се компјутерски програмирани судиите да му се сневиди....патем честито победа..и да го стуткате ајакс вчетврток..
И јас мислам дека се работи за судиска грешка. Реално, пеналот денеска што му беше досуден на Јувентус, факт е дека не постоеше, но Мурињо го напаѓа Јувентус, а притоа заборава дека тимот каде што е тренер доста профитирал од судиски грешки. Можеби на овој натпревар на Јуве му досудиле непостоечки пенал, но на минатиот со Џенова на Јуве му поништија 2 гола (еден регуларен, еден дискутабилен), факт е дека на натпреварот Јуве-Болоња, на Јуве не му беше досуден пенал кога играч од Болоња ја фати топката со рака во сопствениот 16тик,и факт е дека ако беше досуден пеналот Јуве немаше да изгуби 2 бода со примениот гол во последна минута и уште доста дискутабилни ситуации кога беше оштетен Јувентус. Кај беше тогаш Мурињо да изјави дека Јуве се оштетени, и дека тоа само во Италија го има?

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
И јас мислам дека се работи за судиска грешка. Реално, пеналот денеска што му беше досуден на Јувентус, факт е дека не постоеше, но Мурињо го напаѓа Јувентус, а притоа заборава дека тимот каде што е тренер доста профитирал од судиски грешки. Можеби на овој натпревар на Јуве му досудиле непостоечки пенал, но на минатиот со Џенова на Јуве му поништија 2 гола (еден регуларен, еден дискутабилен), факт е дека на натпреварот Јуве-Болоња, на Јуве не му беше досуден пенал кога играч од Болоња ја фати топката со рака во сопствениот 16тик,и факт е дека ако беше досуден пеналот Јуве немаше да изгуби 2 бода со примениот гол во последна минута. Кај беше тогаш Мурињо да изјави дека Јуве се оштетени?
То е Другар судиските грешки се дел од фудбалот само малце ми е што би се рекло ''глупо'' да дискутираме за судиски грешки оти ако дискутираме тие изгледаат како да биле направени намерно...имало судиски грешки на штета и од корист и за јуве и за интер..то е то нема да измислам топла вода ако кажам дека судиите имаат привилегиран став за големите екипи во домашните првенства....а и за репрезентациите исто така......Јувентус почна да губи бодови од поразот со баерн едносатавно после таа утакмица играчите почнаја да делуваат хаустрофобично......ај белким ќе стигнете 3-4 место ..и догодина поконкурентни.........и не знам зошто италјанските медиуми не коментираат за бари со тоа што му имаат свирнато не знам таму колку пенали..туку се запнуваат интер та интер...nwm спортски поздрав

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.927
Поени од реакции
44.994
И Болоња имаа ситуација по која не им беше даден пенал на тој меч, да бидеме реални, на тој меч атракциите на големото засилување во тимот Мело ги коштаа Јуве драгоцени 2 бода, никој не им беше крив што у 92ра минута дечкото подари топка на средина од терен по што Болоња израмнија, меч по кој Јувентус почнаа да тонат резултатски.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
И Болоња имаа ситуација по која не им беше даден пенал на тој меч, да бидеме реални, на тој меч атракциите на големото засилување во тимот Мело ги коштаа Јуве драгоцени 2 бода, никој не им беше крив што у 92ра минута дечкото подари топка на средина од терен по што Болоња израмнија, меч по кој Јувентус почнаа да тонат резултатски.
Безцелно е да се бараат дискутабилни ситуации кои не му се досудени на Јувентус оваа година . Факт е дека имаше ситуации во кои беше оштетен Јувентус(против Џенова, Болоња, Катанија, Палермо итн), но реално имаше и ситуации каде Јувентус профитираше од тие судиски грешки (денешниот пенал). Само Мурињо никаде го немаше со вакви изјави кога Јуве беше оштетуван, кога Ибра си ги запираше топките во 16тик со раце при што следуваше гол, туку излезе со изјава ова се случува само во Италија, кога Јуве профитира од судиска грешка.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom