Птичја љубов...

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
Чоек аман со твојата моногамија и полигамија.... Дури и во овие теми најде таму да задираш... Што сакаш да потенцираш пак дека тука луѓево се ебеме кај стасаме??:nenene: Е не си во право.... Аман веќе од твоево мешање теории... Тука не е темата дали и кој е моногамен или полигамен, така да отвори си друга тема за тоа и слободно плукај... Поздрав:helou:!

Ок поштуем твое размишљање, ама не се согласувам...:helou: Искрено истиктивни чуства и емоции нема... Истиктивно може да е движење или некоја реакција од некое чуство или емоција која постоела или се јавила, но тоа не е инстикт... И ова јас го знам од биологоја... Истиктот е реакција на состојба... Така да и птиците се во состојба, они имаат чуство за глад, чуство за опасност, чуство за сексуална потреба, и врз основа на тоа се појавува инстиктот, моментален или пак продолжен... :salut:

Ако не биле и тие, немало овие сега да знаат како да направат софистициран начин за производство на јајца и месо или не знам што... Сепак ако гледам тој начин е цивилизациски, многу повксуен за разлика на овој напредниот каде јајцата дури не личат ни на јајцето кое сум го јадел кај бабами на село... :) Се си има техника... според некоја теорија без разлика дали е изведена на селски или градски начин... Па така и ова... Не мора испитувања и истражувања... Човекот сликовито го разкажал, неинстиктивното понашање и однос на две ластовички кое траелео повеќе од еден час... Еден час не е инстикт... :)

Од ова поголема патетика и самобендисаност не сум сретнал досега... Ако нешто не го чуствуваш и не можеш да го осетиш не мора да значи дека другите се бесчуствителни... Треба да научиш можеби да се соживуваш понекогаш со другите, но не и да го правиш тоа што го прават они... Тука е убаво во 5 слики раскажано со над 5000 сликовити замисли, кој што како каде прави и зошто... Не станува збор за патетика ако некој тука е трогнат од ваквиот настан... Но сепак има и безчуствителни привилегоирани, не можам да го негирам тоа...:smir:

Како и кај тебе, така и кај нив... да не си имала родители не дај боже, и да си била сама на себе оставена не знам колку ќе си ги разбирала и основните потреби, так и кај нив... сепак чуства се чуства... Они учат од своите родители... исто како и ти од твоите... човекот не е привилегиран од приридата, тоа е резултата на некоја позитиван муатеција, ако може да се каже... но во последно време човекот гледам дека почна да забегува, мутира во лоши форми... колку е попаметен толку и штети на природава...
ОК, ја на пример, верувам дека сите пилиња настануваат како производ на љубов меѓу петелот и кокошката...толку невини, чисти и жолти, не е можно да се производ на чисто инстинктивно ебење како основа за продолжување на видот...Ако ме прашаш, зошто баш тој петел ја клецнал баш таа кокошка, не знам, но ќе погодувам-можеби се заљубил во неа а и она во него? Сигурно ќе да е тоа, во љубовта е одговорот и во птичјите чувства...

Zodiak DJ

♥ I feel you... Anyway ♥
Член од
8 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
21
Не ме разбра...

Заедно ги хранат малите следствено на тоа мора мажјакот да и помогне на женката.

Добро барем нема кој да го нарече папучар:vozbud:
:) Е да сите му се диват кога го гледаат што прави... жениве сонуваат да им се погоди некој таков.. :)

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Како и кај тебе, така и кај нив... да не си имала родители не дај боже, и да си била сама на себе оставена не знам колку ќе си ги разбирала и основните потреби, так и кај нив... сепак чуства се чуства... Они учат од своите родители... исто како и ти од твоите... човекот не е привилегиран од приридата, тоа е резултата на некоја позитиван муатеција, ако може да се каже... но во последно време човекот гледам дека почна да забегува, мутира во лоши форми... колку е попаметен толку и штети на природава...
И како јас реков нешто различно?

Суштински, мала е разликата меѓу луѓето и животните. А, како добиваме нови сознанија, така таа разлика се повеќе се намалува.

Но, муабетот ми беше за човечките девијации, кои резултираат со луѓе кои не можат да се снајдат со друго човечко суштество, него се опкружуваат со золошка градина, кенкаат како само животните ги разбираат, а луѓето се фуј, бла, бла

Zodiak DJ

♥ I feel you... Anyway ♥
Член од
8 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
21
ОК, ја на пример, верувам дека сите пилиња настануваат како производ на љубов меѓу петелот и кокошката...толку невини, чисти и жолти, не е можно да се производ на чисто инстинктивно ебење како основа за продолжување на видот...Ако ме прашаш, зошто баш тој петел ја клецнал баш таа кокошка, не знам, но ќе погодувам-можеби се заљубил во неа а и она во него? Сигурно ќе да е тоа, во љубовта е одговорот и во птичјите чувства...
Се извинувам си чувал/чувала ( не знам со кого разговарам се извинвам) до сега птици и на кој начин си го правел/а тоа?? Ама најискрено... јас имам едно 10 години искуство со чување, кокошки, врапчиња, папагали... Па ајде да видам од што го заклучи ова... од што си видел/а како петел клецка кокошка...?? Па и кокошка му се качува на петел ако е за тоа... и сега што, сето го базираш на инстикт... а ти кажал некој дека секој инстикт е прозивод на состојба... а состојбата е емоција или чуство...?

S

smart ass

Гостин
Ма иди бегај.... хахахха ме изнасмеа... како ги поврзувате работиве хахахах... Кај ви појде паметот сега... Птициве геј... хахахах може и бисекс да се или транссекс... хахахаха... :)
Како ќе каже Г-фирерот.

:vozbud:

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
Се извинувам си чувал/чувала ( не знам со кого разговарам се извинвам) до сега птици и на кој начин си го правел/а тоа?? Ама најискрено... јас имам едно 10 години искуство со чување, кокошки, врапчиња, папагали... Па ајде да видам од што го заклучи ова... од што си видел/а како петел клецка кокошка...?? Па и кокошка му се качува на петел ако е за тоа... и сега што, сето го базираш на инстикт... а ти кажал некој дека секој инстикт е прозивод на состојба... а состојбата е емоција или чуство...?
Ама чекај, ти пошто имаш искуство во одгледување птици, набљудувајќи, си заклучил дека основата за спојување на две единки е љубовта? Едноставно, во едно јато, кога погледот на еден петел ќе застане на една кокошка (и обратно) и кога двајцата ќе станат свесни дека се взаемно привлечени и ќе осознаат дека се вљубени и дека не можат еден без друг, ќе решат да имаат потомство?

Мора да признаам, секој ден учам нешто ново...

S

smart ass

Гостин
И како јас реков нешто различно?

Суштински, мала е разликата меѓу луѓето и животните. А, како добиваме нови сознанија, така таа разлика се повеќе се намалува.

Но, муабетот ми беше за човечките девијации, кои резултираат со луѓе кои не можат да се снајдат со друго човечко суштество, него се опкружуваат со золошка градина, кенкаат како само животните ги разбираат, а луѓето се фуј, бла, бла
Епа кај животните,нема пари,мито,корупција...пазарна економија.:toe:

Ама чекај, ти пошто имаш искуство во одгледување птици, набљудувајќи, си заклучил дека основата за спојување на две единки е љубовта? Едноставно, во едно јато, кога погледот на еден петел ќе застане на една кокошка (и обратно) и кога двајцата ќе станат свесни дека се взаемно привлечени и ќе осознаат дека се вљубени и дека не можат еден без друг, ќе решат да имаат потомство?

Абе....си ја промашил поентата...кокошките затоа се казнети-петелот е виновен,иако кутрите имаат шупливи коски.....пак не можат да летааат:toe:

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Епа кај животните,нема пари,мито,корупција...пазарна економија.:toe:
Ок.

Онда нека летаат со ластовичките на југ, или нека ловат со лавови.
За поурбано искуство, може со мачки да бркаат стаорци од канализација.

Zodiak DJ

♥ I feel you... Anyway ♥
Член од
8 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
21

Па искрено, ти би се заљубил/а или би сакал/а да имаш нешто посериозно со некој кој не те привлекува..?? Сигурно не... уствари не знам.. ти си знаеш...:smir:
Така да од моето долгогдишно набљудување и дружење со птиците и тоа како сум видел нешто повеќе од некои луѓе коментираат тука колку да се рече или да се спротистават за да бидат у трка за некое место на листата најфорумџии (со исклучок на чесни исклучоци:helou:)

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
аwwwwwwwwww... љубовта која што произлегува од животните е многу поискрена од онаа нашата.

S

smart ass

Гостин
:) Е да сите му се диват кога го гледаат што прави... жениве сонуваат да им се погоди некој таков.. :)
Има такви...се погодуваат,а има неко кои жените ги Лоботомираат(програмираат)....најдобро взаемно почитување,помагање,на крај краеви во љубовта целите се комплементарни.

Zodiak DJ

♥ I feel you... Anyway ♥
Член од
8 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
21
аwwwwwwwwww... љубовта која што произлегува од животните е многу поискрена од онаа нашата.
Мислам дека не треба да се генерализира, сепак тоа е индивидулано, како кај човекот, така и кај животните... Нели другарке?:smir:

S

smart ass

Гостин
Ок.

Онда нека летаат со ластовичките на југ, или нека ловат со лавови.
За поурбано искуство, може со мачки да бркаат стаорци од канализација.

Немој така за...

Но, муабетот ми беше за човечките девијации,

Kajgana Shop

На врв Bottom