Меланхолија

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Ако тагата го смирува срцето, радоста го прави спротивното. Така?

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.030
Ако тагата го смирува срцето, радоста го прави спротивното. Така?
Зависи од интензитетот.
Ако е радост пропратена со обична насмевка-ондак не многу.
Ако е преголема возбуда-ондак да.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.775
Поени од реакции
5.104
A feeling or sense that something much better is possible, plausible, and definitely happening to most other people at that very moment.

Бедовини , секој 3 ден ми е ваков :toe:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Онака, чисто од мерак ти го пастирам текстов од главната страна на Кајгана и ти викам едно големо
I told you so!
:)

Ама Мег, повторно, не докажуваш ништо...
Пар еволутивни психолози напиша:
Оттаму, спротивно на Дарвиновите убедувања, депресијата е корисна и во однос на човековата еволуција затоа што не' учи како да се справуваме со животните потешкотии и да реагираме на нивните “репризи“ што не би било случај без когнитивната руминација.
Јас реков, не знам медицински како тоа делува на организмот, според тоа, можам да им верувам на овие двајца гик фраери за тоа што го тврдат, ама кога би ги прашал дали е депресијата добра, дали е “вкусна“ за човечкиот мозок, дали е пријатна, дали е убава, дали е убаво чувство, претпоставувам ко од магнумот на Клинт Иствуд ќе испукаат... NO!!! No my friend, it`s bad like no internet connection early in the morning. :)

Член од
3 март 2009
Мислења
601
Поени од реакции
178
па не знам јас кога мислам дека сум меланхолична мислам дека сум тажна..ама не тажна као да ми се плаче или нешто..него не знам.као тажна без причина...на пример кога врне дожд...а многу го сакам тоа чувство некогаш...ама некогаш прави да се чувствувам безвредна и немоќна..несреќна.

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Меланхолијата може да биде и убава тага

The Mad Doc

Алхемичар
Член од
16 март 2009
Мислења
653
Поени од реакции
46
Ууу! Напред Кајгана! Афторитет во психологијата!
Хахаха.Па како иначе да ви докаже?

Иначе ова тагата е сплет на мисла кон минатото или иднината и чуство кон себе како недоволен/на.Барем така мислам можеби грешам.

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
Obicno sum energicna i temperamentna ,retko koga sum melanholicna toa obicno koga mi se spie ili koga sum taze stanata :pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom