И 500 евра дневно да ни побараат, Солун пак ќе биде полн, не се предаваме ние така лесно....:helou:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Каква гејција идам у Бугарија за тиа пари колку бугарки се тоа знаете ли![]()
И 500 евра дневно да ни побараат, Солун пак ќе биде полн, не се предаваме ние така лесно....:helou:
Многу ви е мерак у таја пуста Грција да одите!!?
Те ви п'дјат, вие пак се бутате![]()
Като немаш пари само ке гледаш.![]()
Eh,od nostalgija kon Solun nash
Крстот да си направиме во града Солуна, аман, аман
Крстот да си направиме во града Солуна
Знаме да си развееме, знаме македонско
Во Македонија
Знаме да си развееме, знаме македонско
Во Македонија
Nekoi bolki ne moze da gi izlekuva vremeto![]()
Имам имам евтина роба се бугарките не ме сватиКато немаш пари само ке гледаш.![]()
А а ко идам на 3 дена пак 500 евра?Па и да имам незначи дека сите ке ги потрошамZa vo Italija baraat da imash 500 evra na smetka![]()
Bez razlika kolku sedish, trebalo da imash 500 evra kako osiguranje deka imash pari da se smestish i nema da sedish na ulica itnА а ко идам на 3 дена пак 500 евра?Па и да имам незначи дека сите ке ги потрошам
По 50 евра за секој ден во Грција
Македонските државјани од 19-ти декември ќе можат да влегуваат во Грција без визи, но само ако имаат биометриски пасош.
Влезните и излезните печати од грчките погранични служби наместо во пасошите ќе бидат ставани на посебен лист хартија што ќе може да се добие на границата или во дипломатско-конзуларните претставништва на Грција во Македонија.
Во соопштението на грчката канцеларија за врски во Скопје исто така се вели дека секој патник е обврзан да го чува листот за време на престојот во Грција, но и во другите шенген земји.
Освен пасошите и листот, можно е од македонските државјани да биде побарано да покажат документи со кои ќе ја оправдаат целта на нивната посета и условите под кои ќе престојуваат во Грција.
Со себе треба да имаат и здравствено осигурување, како и документи со кои ќе докажат дека се вработени, студираат или се пензионери.
Дополнително ќе треба да поседуваат и по 50 евра за секој планиран ден престој во грција, информира грчката канцеларија за врски.
Oва испадна бетер него виза, кој е сега будала нека оди во грција...