- Член од
- 23 октомври 2009
- Мислења
- 78
- Поени од реакции
- 2
Немири во Турциjа
БугарчеТоа значи за Грциjа само лошите новини да минават, от Турциjа само доброто, така?
Jас на тоа му викам цензура.
И разбирам зошто много луге во Македониjа живеат со грешна представа за света. И ме боли /штом прашаш/ зоштото има манипулациjа и спремо Бугариjа, спремо ЕУ и т.н. Директно се влиjае на относите спремо земjите и лугето. Тоа ме боли. Разбра ли или нешто неjасно?
Турчин, преди неколку години имаше немири во Истанбул и сред алевитите /при нас - казалбашите/. Дали знаеш нешто повеке, за што се работеше тогава?
Турција е само позначајно пионче на светската сцена.....секоја држава што има такви внатрешни проблеми не оди на добро.....за пример ја имаш Шпанија, Индија, Филипини......и многу други.Nie pravim tova koe sekoja drzava saka da napravi no ne i stiska.Nastrana dali e demokraticno ili ne.Go Turkey
И ти да си во Диарбекир и ти ке подивееш. А Бугариа кога беше комунистичка ги помагаше Курдите, денес не.Диво племе се Курдите, ко едни кај нас, не дека чини то шо го прат турците, ама овие курдите никакво племе се.
Kurdite delat slicna prikazna kako nie-Makedoncite. Znam licni prikazni i se shto mozam da kazam e deka i tie se mnogu napaten narod. Ne znam i ne razbiram shto tolku gi degradirate.
Ne sakam nikogo da napadnam vo slucajov i iskreno veruvam deka ima mesto za site Nas pod ova nebo.