Живот после раѓање

• Креатор на темата Креатор на темата демнач
  • Време на започнување Време на започнување
Инаку ти обично ги прашуеш оние шо незнаат нишо...?
Не, ги прашувам оние со кои може да се дискутира.

Убаво текстче(или диалогче).Како и да е ова пак го потврдува тоа што јас го велам.Не постои смрт.Човекот се породува,тој не умира.Ние само влегуваме од еден во друг живот не умираме.

Како и да е тоа што сакав да го кажам е следното.Ако мајката ја споредиме со бог ќе ја увидиме вистината.Едниот фетус не веруваше во мајката.Тој може да ја пцуе,да се плаши од нејзе,да пропагира против нејзе.На нејзе не и е гајле за тоа таа покрај све ќе го породи фетусот и ќе го сака безусловно и вечно,а тој кога тогаш ќе ја увиди грешката.

Поука:Атеисти и сатанисти не се плашете.Вие засекогаш сте сакани и никогаш нема да горите во пеколот.:pos2:
Но, кога некој има докази, факти и аргументи за да потврди нешто и згора на тоа извлекол и поука, нема простор за дискусија.

Не сум настроен за кавга и ја гледам поентава во ова што си го пишал, али ако Бог е мајката, кој е таткото?

Живот после раѓање
Жена очекува пораѓање,се ближи пораѓање а два фетуса разговараат

-Дали ти стварно веруваш во живот после породување?

-Па да...мора да постои нешто после раѓање.Можеби сме овде баш затоа да се припремиме на работите што не чекаат.

-Глупости непостои живот после раѓање.Како би изгледал тој живот?

-Не знам ама сигурно ќе биде поубаво од тука.Можеби ќе можеме да го видиме големиот и широк свет и ќе можеме да трчаме...

-Глупости.Не постои таков свет зашто и никој не го ни видол до сеа ама и да го видел ќе не можеме да трчаме глеј иаме врзано папучни врвци на нас со нив се храниме

-Ма во надворешниот свет нема да ни бидат потребни тие врвци.Таму ќе јадеме.

-Што би било тоа?Ние одма ќе се изгубиме

-Па можеби таму ќе можеме да видиме кај сме,полесно да се снаоѓаме

-Што значи да гледаш?Као сега не гледаме?

-Па зашто е мрак,надвор ќе биде светло

-Не постои светло.А и јас не би сакал да живеам во таков свет,нема сигурност,ништо нема да знаеме не би се снашле...

-Па ќе ја имаме мама она ќе се грижи за нас

-Мама глупости и во тоа веруваш?Па кај е таа да ја видам мама?

-Мама е насекаде околу нас,Во неа сме и во неа живееме.Она нас не створила,без неа немаше ни да постоиме.

Во тоа не верувам.Никогаш не сум ја видел,тоа е јасно дека ништо слично не постои.Не постои живот после раѓање и тоа е тоа.

-Вистина никој од таму не се вратил да ни раскаже ама сепак јас верувам дека после раѓањето почнува вистинскиот живот

-Само ти се надевај

Ova kako da sum go slusnal na kajgana mnogu pati... dobro de malku poinakva verzija...:pos2:

Интересна ми е темата со прашањето дали овие 2 фетуса откако ке станат човечки животини дали има шанси да ги сменат ставовите и шо би било тоа шо ке и го смене мислењето и би изгледало ногу интересно паралелно со физичкио развој колку се само менат ставови почнуваш како фетус со едно мислење завршуваш како леш за атеисти или како нешто шо ке продуже натаму за верници со друг став.
Sto posle raganje... veke se e zavrseno, ke se vidi koj bil vo pavo. Drugiot ke mora da se sooci samo so vistinata i MAMA da ja priznae za MAMA, iako pred raganjeto i ne veruvase vo nea.

Мислиш ги пронајде луѓето во приказнава:)
ako sakate ke vi dadam i citati... :)

Е добро бе, атеисти веруваат дека нема ништо, теистите веруваат дека има нешто, јас би бил третиот хипотетички фетус, ќе видиме, ако има супер, ако нема добро ...

Е добро бе, атеисти веруваат дека нема ништо, теистите веруваат дека има нешто, јас би бил третиот хипотетички фетус, ќе видиме, ако има супер, ако нема добро ...

неможиш да седиш на две столици.... или си за или против. Воздржаните само можат за ништо да си го однесат

И мене тоа ме интересира.
Ако ја гледаш ти во темава мајката како мајка ондак не си сватил ништо

ЧАМЕЦ​

Некојси атеист решил да ги предизвика научниците во неговата земја,а пак овие го избрале најпаметниот од нив и закажале термин за дебата.

Кога дошло времето да се појави научникот,сите нестрпливо го чекале но од него ниту трага ниту глас.
Атеистот победоносно се насмеал и има се обратил нa сите "Каде ви е вашиот научник?Се исплаши а?Знае дека нема бог па сега не смее да дојде да се соочи со мене.
Но, додека атеистот уште зборувал, исламскиот научник пристигнал и се извинил за доцнењето, па им рекол на насобраните "Не можев никако да дојдам,немав чамец.Седев тажен на брегот и пред мене излегоа во реката неколку штици и почнаа прецизно да се вклопуваат и за некое чудо формираа еден убав чамец.Чамецот сам ме донесе овдека.

Атеистот зачудено рекол "Ма овој човек е луд па како може да се спојат штиците сами од себе и да направат чамец и без никој да го управува да дошол до тука?Незамисливо.

На тоа научникот се насмевнал и рекол ''Па што мислиш ти со тоа кога викаш дека оваа наша совршена и огромна вселена нема Создател Кој ја создал и Кој управува со неа.

Ако ја гледаш ти во темава мајката како мајка ондак не си сватил ништо

Еј да? Викаш? Патем, комапрацијата на мајката ( во случајов) со Бог ти е тотално неиздржана. Зошто? Затоа што фетус нема развиена свест, нема развиен говор, нема развиен вид и сите други сетила за да би можел да перцепира се околу него и да критички размислува за се околу него, што е спротивно кај човекот нели? Е сеа ако имплицираш дека и ние сме исти како двата фетуса во случајов, со тоа што ќе ми кажеш дека Бог постои ама ние сеуште не сме толку развиени како битија за да се увериме, затоа МОРА да веруваме, ондак не ја продолжувам дискусијава зашо бесмислено би било.

Патем, верник сум.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom