Центри за наркомани, педерски барови и слично нека има во населбите во кои нема фамилијарни куќи и спокоен живот.
Воопшто не ме тангира ако ги има во центар, кисела вода, аеродром или слична чкарт населба.
A која е таа населба кај што живееш која е не-чкарт?
Најверојатно и тие што даваат предлози знаат до каде да одат, единствено не знам со кој памет сакаа да има центар за зависности во Козле или педер бар во Тафталиџе.
И ние сакаме да си пиеме кафе, како и ти, само Тафталиџе (беше) поблиску за некои педери.
Како и да не треба да се пристапува на темава премногу емотивно. Бидејќи знаат педерите и нивните ментори, да го искористат секој момент на слабост и да го префрлат во нивна полза.
Wow, какви манипулатори сме, да не веруваш ...
Дали ќе е тоа палење на пешо бар или оспорување јавно на хомосексуалната определба, оружјата на педерите и загрижените се многубројни.
Очигледно не сум свесен какви се "оружја" имам на располагање, care to share?
Затоа тивкиот константен притисок е најдоброто решение. Педерите знаат дека не можат нешто да постигнат затоа и си молчат,
Притисокот не ти помага, барем не on the long run. Спиј си убаво сега, ама верувај, во мојот животен век, ќе се случат
драстични промени на тоа поле. Ќе гледам и јас да бидам дел од тие кои ќе ги пропагираат.
постои инфраструктура која овозможува постојан притисок и сечење (пак тивко, без меѓународните да имаат основа да се бунат) и така треба да се продолжи.
А што беше критиката од ЕУ пред некое време? Тапшање по рамо? Добри сте, продолжете така? Не знам на кого само му мачкаш очи, се знае ставот на Европа на прашањето за дискриминацијата.
Досега добро се справуваме.
Бидејќи уште имаме нерви, верувај, не си видел и не сакаш да видиш лута толпа педери што можат да направат.
Педерите немаат ниту една вокална организација, ниту се промовираат нивните интереси, ниту ништо.
Има време бе, не се брзаме. Јас моите цели ќе ги остварам. Со согласноста на мнозинството или не. Си имам начин.
Тие кои беа масо, граѓански центар за права, хело и слични проблематични здруженија/магазини полека се истрошија и уништија, тој е принципот кој се покажа како успешен и принцип кој ќе продолжи и понатаму.
Збориш како ти да го измисли принципот, имам идеја, пошто таквите ко тебе не се појавија на контра-протест, на следниот ќе те очекувам во прва линија, да видам што точно ќе направиш. Зошто тивкиов притисок не ти помага баш. Gay does what gay does, and we still do.
Потребно е ова интелегентно да се изигра и со тек на време од педерите кој ќе се отсели, кој ќе живее исто ко да не живее притаено тука.
Само мал дел одат во странство, повеќето се тука. А интелигенцијата не помага таму каде на "решението" за некој т.н. проблем се базира на просто размислување, и му недостасува таа, интелигенција.
Ај искористи ја таа интелигенција која ја имаш, и изнајде решение за коегзистирање, или си неспособен за тоа?
Стрпливост и добро пресметани чекори се нужни.
Македонија е мала земја, луѓето се знаат меѓусебно, работите ќе се случуваат во тајност, како и досега.
Ај баш ќе видиме колку ќе трае тоа.
Значи, уште еднаш, насилството не е решение, ако е насилство со поголеми димензии, кое може да го има и на камера и да донесе последици.
That's why God invented portable cameras and mobile telephones. :icon_mrgr
Јас си носам цело време со мене. Не знаеш кога ќе ти притреба.
Инаку дали насилство во мали или големи димензии, јас имам двајца од мојата фамилија вработени во полиција, така што изволте пропагирачи на насилство!
Од друга страна отварањето на геј бар и по геј-френдли однос на мнозинството кон педерите ќе помогне за олабавување на рестрикциите со краен резултат на самоволна идентификација на педерите.
Да не сакаш да ти се мотаат по баровите каде ти идеш? Батали Бони, излегуваме во било кој бар. Да не спомнувам каде најчесто се излегува, не сакам да ти го скратам списокот на места за излегување, и така претпоставувам е мал.
Ако во некој момент се почуствуваат дека општествените промени се пријатни, тие ќе се појават, ќе излезат од дупките и тогаш ќе бидат регистрирани.
И што? Што
ти лично ќе направиш околу тоа?
Можеби и оваа варијанта е позитивна, за откога ќе постојат на список, да се превземат (пак не јавно агресивни) акции против нив.
Какви акции имаш на ум тогаш? Кои не се јавно-агресивни?
Сега за сега работите се такви какви што се и се во полза на оние со малку памет во глава.Со тек на време можеби вторава варијанта ќе биде поупотребувана.
Кој памет? Од кога сум на кајгана таков впечаток ми немаш оставено.
На крај..Македонија не е и нема да биде подготвена за поголемо прифаќање на хомосексуалноста. Некои ќе го сметаат тоа за нешто лошо, јас ќе речам подобро за сите е да е вака како што е, бидејќи алтернативата нема да биде пријатна за никого.
Сакал-нејќел промени од поголем или помал калибар се случуваат, така општеството опстојува и се движи напред, а ваквите ставови доведуваат само до стагнација и тапкање во место. Ќе дојде на ред и прашањето за хомосексуалците во Македонија, т.е. ЛГБТ заедницата.
Не знам дали забележа, ама за 4 од 5 спомнати работи се лежи затвор. Онака, затвор.
Многу убава споредба.
Да, а за едната НЕ се лежи, бидејќи не крши никаков закон, нити се наштетува на некого посебно.
Ne bi mozela da go podnesam toa ,da mi se rasetava pederlana kaj sto ziveam:nesvest::nesvest:,a i ne veruvam deka bi se otvoril,veruvam tie bi jadele tezok kotek,ne bi se osudile da otvorat kafic cccccc:uvo:
Зошто сите заборавате дека и педерите знаат да удрат добар ќотек ако се чувствуваат загрозени? Не ви паднало на памет а?
Би фрлил 3-4 молотови коктели на барот и крај на приказната
Правиш кривично дело, за кое се лежи во затвор и се здобиваш со досие во полиција, ако го немаш, ќе го добиеш. А при лежење во затвор скро сигурни се шансите да бидеш силуван од некое машко (без разлика, педер или не).
Wow, колку интересно сценарио ...
Ти сега направи споредба и види што добиваш а што губиш во зависност од твоите акции, или недостатокот од истите, што би било попаметно, за тебе.
Со сценариото на молотови коктели се здобиваш со досие во полиција, а ја губиш слободата и ја губиш невиноста (знаеш на каква невиност мислам :helou
, боље чувај тоа задникот...
под геј бар се не се само педери туку и лезбејки?
Точно,
геј машки,
лезбејки,
транси,
бисексуални мажи и бисекауални жени.
Геј бар - Обичен бар кој е
ЛГБТ friendly место. Стриктни геј барови има само на Запад, колку што знам. Општо гледано, тоа не постои, туку бар кој е прифатлив на други сексуални ориентации.
Не само за “мужи“...(ако може така да ги наречам)
Геј бар нема шанса да се отвори тука,освен некој ако не е доволно ретардиран и глуп да го стори тоа,па следечи дан да го јаде немиен...
1- Види погоре, неинформиран еден.
2- Пробај степај се со педер па да видиме кој ќе го јаде.
и што прави тој што ќе примети дека му го шмекаат дечкото?
корне за коси?штипе? гребе?
Може треба да пробаш да истепаш некој па да видиш. Само на крај да не добиеш и нешто плус од позади.
особено тие 5 дена кога г***т им крвари и се нервозни:pos2:
Женчињата спаѓаат во 0.5% од геј популацијата. Околу третина од билдерине по теретани се геј или би. Момакот на твојот ави има големи шанси да е пешо исто така.
Нормална реакција на обид за инфилтрација на туѓ елемент во општетвеното ткиво.
Би се зачудил да е поинакво мнението.
Не можеш да ги силуваш луѓето и да не очекуваш да се спротистават.
Кој бре туѓ елемент? Хомосексуалноста постои од кога постои самото човештво. Но бидејќи си неинформиран, не очекувам да знаеше за ова.
И .... кој те силува тебе? :icon_roll
:hump:
Нормално, особено за ова прашање и општо за
обидот да се шири педерлукот низ Македонија
Од кога е хомосексуалноста заразна? Па ќе се ширела?
90% од друштвото ми се хетеросексуалци, да не ги попедерчив, а?
мора трезвено и без премногу емоции да се пристапува.
Едноставно нешто такво нема да се дозволи, а и привидно да се дозволи, на оние кои ќе го искористат тоа право ќе им се удри истото од глава.
Спиј си ти на тоа уво, додека не ти се сруши врз глава целиот план.
Да се навратам на темата, не би сакал геј бар во близина на моето место на живеење, доволно глеам такви на разни форуми, не би сакал да ги глеам и во живо..
Види, нема на барот да пишува со
огромни букви дека е геј бар. Онака, во Las Vegas стил.
Обичен бар, каде идат хетеросексуалци, на кои не им смета во истиот локал да има и хомосексуалци. Впрочем, не знам ни зошто би ти сметале тебе, ако си сигурен во својата ориентација и немаш никаков страв или омраза кон хомосексуалците. Мислам, не ти го градат барот во двор, нели?