Натпреварот помеѓу Македонија и Канада НАМЕСТЕН?

• Креатор на темата Креатор на темата SANCTIMONIOUS
  • Време на започнување Време на започнување
А бе те читам и еве одговори ми реално на прашањево:

Сега не е тешко на нашиов фудбал?

Одамна е тешко пријателеееее... не ми кажувај дека е борба за власт, знам. Ја знам приказната за Курто и Мурто. Ама немој на секој е*ан текст да му трчаш во одбрана на Хари.

И на крајот, колку сме реални и објективни и колку имаме мозок ценат другите, а не ние сами. Не можеш да кажеш: ова е вака и што ве ебам сите други кои мислите поинаку немате грам мозок и не сте објективни а јас сум цар и се знам...

Многу арогантно звучиш... спушти ја топката малку. Остави ги луѓето да си кажат Хари педер, па макар и не биле во право.

прво! во милион мои постови пишувам дека хари треба да се смени АМА... да дојдат луѓе кои правилно ќе го водат нашиот фудбал, а не овие кои сега притискаат за да дојдат на власт!!! зато шо се лешпери и криминалци!!!
преку ку**в ми дојде од постови во кои се критикува работата на мак-фудбалот и барем 90% од нив се без везе и без ниту еден грам вистина!!!
мак-фудбалот не може глава да дигне од монтирани афери и платени статии и тв емисии во кои се критикува работата на хари...
во овие 3-4 постови јас пишувам за афери и сл. и ниту ти, па ни АСАВ ни никој не ми напиша нешо да ме демантира, туку само пишува оти сум се бламирал!!! па вие појче се бламирате со то шо тресите глупости!!! 99,99% од сите овие постови се произлезени од написите на Македонски Спорт (отворен противник на хари) или од А1 тв, која јавно застана против хари...
ЕВЕ ОВДЕ ПИШИ МИ ТИ КОЈА АФЕРА произлезена од овие медиуми се докажала како вистина??? АЈДЕ???
аферата со дресовите??? е па мвр јавно призна дека ффм нема никаква врска со тоа, аферата со победа?? камо одлука од жалбата??? ако се е толку чисто досега и лозана ќе произлезеше со одлука, а таа веќе касни повеќе од 1 месец шо значи дека и не е се така како прикажува спорт (дел од цитат....кога не победа ќе и биде потврдена казната). нека се потврди, па ќе видиме шо ќе биди. а шо ако победа излезе невина??? кој че го папа! ако излези виновна ја че ти кажам...АЦУЛЕ И ТО УБО... оти го лажеше цел прилеп...
слушам насекаде како победа го усрамила мак-фудбалот. само победа ли е??? а каде е вардар, слога, милано...е то е то шо мене ме фаќа лутина... за се шо сакаш јас можам со тебе да правам муабет нема проблем!!! јас сум во фудбалот долго време и многу убаво знам како стојат некои работи!!!
едно треба да ни биде јасно на сите!!! фудбалот не е наш национален спорт!!! то е факт!!! ние немаме играчи од светска класа како некои други земји. го имаме само пандев, кој според мене игра само за интер соп полна сила... останатите се (пот)просечни...
наши спортови се кошарката и ракометот, а кога таму губиме од мнооооооогу послаби земји никој (ни македонски спорт, ни а1 и сл.) не пишува толку и никој не го плука димески (мкф) или михајлоски (рфм), туку се најдуваат некои безвезни оправдувања (надморска висина:pos2: и такви ср**а). кажи ми зошто е то така!!!
поздрав за сега!!!

:pos2:

Како да не плукам бе море,гледаш ти каква е ситуацијата кај нас или јок ???
Изгледа не гледаш,па Хари ја почна целата таа работа со закопувањето на мак-фудбалот во гомна,уште на првиот мандат.Афери со карти,афери со стадиони,со столчиња и што ти уште не,ти мене ке ми кажуваш немам појма.
Читај што ти пишуваат сите,НЕМА значи НЕМА ПОДОЛУ ОД ОВА ШТО ГО НАПРАВИ ХАРИ !!!
КОЈ И ДА ДОЈДЕ НА НЕГОВО МЕСТО НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ ПОЛОШО...

ситуацијата е таква каква шо сака фудбалската опозиција, оти тие ја прават таква!!! кажи ми која афера (ако грешката со картите ја рачунаш за афера) се докажала или сето останувало само на чкрабаници!!!

Брат. Незнам што сте дискутирале за Хари пошто одамна не дискутирам за тоа. Престани да зборуваш во множина.

Од мене лично:

имаш лига што ќе се распадне бе секој момент, алооооооооооооооооо!!! :tapp:

имаш лиги во кои се е на-ти-го-дај-ми-го. Едни продаваат за да опстанат, други купуваат за да излезат во Европа и да продадат.

Сега, наградно прашање за тебе:

Кој е претседател на ЛФМ? Јас? Ти? Или Хари? Пред чиј нос се случуваат овие работи и кој е неспособен да ги среди? Јас? Ти? Или Хари?

И не ми продавај муда за бубрези како си ти објективен и реален а другите се од Марс паднати, кога се палиш на Хари како во ист кревет да спиете.

П.С.
Која грешка со картите бе? Под маса ги шиткаа, чукни ја глават малку. Грешка...

никој не мора да менува мислење за нешто особено ако тоа му е наметнато од некој надворешен фактор (платени весници и тв), ако нема ДОВОЛНО мозок да свати што е правилно, а што не е!!! или ако пишува нешто во корист на некоја друга страна (платено или симпатизерски)!

јас само реално согледувам што е правилно, а што не е и ВООПШТО НЕ СЕ БЛАМИРАМ затоа што јас реално ги согледувам работите и не потпаѓам под влијание на некои медиуми... како некои други личности!!!
не ме читаш изгеда ко шо треба... не велам дека хари е цвеќе за мирисање, само велам дека фудбалската опозиција во овој момент е поголема мафија и тешко на овој наш фудбал ако дојдат на власт тие морони!

Олаф, велиш Да ти си против Хари, ама и против опозицијата.......е сега да ја оставиме опозицијата, да се концентрираме само на Хари и компанија.

Велш факти за неговите скандали.... еве дел од нив

1.На пред почетокот на собранието кога за последен пат го реизбраа Хари, тој делеше, пакетчиња внатре со пликови од по 100 евра, каде тие 100 евра никој никогаш не кажа и не разбра за што се тие пари.

2. Картите за со Шпанија, не беа како шѓо велиш една грешка туку почеток на невиден скандал кој за срека или несрека Хари го прекина на време, за да не биде откриен. Тој во знаење дека стадионот ке биде максимално полн се обиде да со влезниците да кари шо е можно повеке, со тоа што ке дистрибуира карти кои се неквалитетни и кои реално правењето за една карта кошта негде околу 10 денари по карта.
Правењето на новите јас колку шо дознав, оние со жиговите и нумерирани карти кои се прават според некои стандарди коштаат некаде околу 3 евра по карта.
Гледаш сега каква да ти била “малата грешка“ на Дон Хари со која тој ке кркаше огромна сума на пари доколку никој не се побунеше за тие карти.

3. Кога ги суспендираа клубовите Македонија ГП и Слога Ј, заедно со нив беше суспендиран и Блашко.
Знаеш дека ова е можеби еден од најголемните скандали кои ја не видов па и баш некој да објави за ова.
Блашко е казнет по некоја си Дон Хари основа која само тој и неговата компанија задолжена за тоа ја знаат, а тоа е да се закутат противниците кои во продолжение ке му ја кочат неговата “работа“ во ФФМ.
Мене стварно не ми е јасно како ФФМ може да си дозволи такво бисер, да Блашко го казнуваат заради цитирам “подпомагање на штрајкувачите“, тоа ти е исто како МВР сега да го уапсил него за помагање во обид за убиство, арно ама тука МВР истражува, е сега изглеа Дон Хари ангажирал своит детективи кои ја истражиле целата работа. СМЕШНО изгледа ама делува!

Зарем не се доволни овие 3 скандали кои и те како ни ја срамат фудбалска Македонија........?

Треба уште да набројувам скандали кои според тебе ни се сервирани преку медиумска пропаганда порачана од опозицијата а прифатени од нас како вистина?

Според тебе цела Македонија е затруена од тие медиумски пропагнади платени од фудбалската опозиција, ама по некоја случајност не се фатени само оние кои се директно инволвирани во Дон Хариевската Мафија и некои фудбалски фанатици од Прилеп.

Не дното, нема збор со што ќе се опише нашиот фудбал, нема збор.Па и го бранат овој идиотот кој милиониер стана, срамно, срамно .... :nesvest:

Брат. Незнам што сте дискутирале за Хари пошто одамна не дискутирам за тоа. Престани да зборуваш во множина.

Од мене лично:

имаш лига што ќе се распадне бе секој момент, алооооооооооооооооо!!! :tapp:

имаш лиги во кои се е на-ти-го-дај-ми-го. Едни продаваат за да опстанат, други купуваат за да излезат во Европа и да продадат.

Сега, наградно прашање за тебе:

Кој е претседател на ЛФМ? Јас? Ти? Или Хари? Пред чиј нос се случуваат овие работи и кој е неспособен да ги среди? Јас? Ти? Или Хари?

И не ми продавај муда за бубрези како си ти објективен и реален а другите се од Марс паднати, кога се палиш на Хари како во ист кревет да спиете.

П.С.
Која грешка со картите бе? Под маса ги шиткаа, чукни ја глават малку. Грешка...

ти си продолжуваш по исто!
прво за лигата... и во кошарка лигата секоја сезона е пред распад, федерацијата банкнотира, се распаѓаат клубови секоја сезона, па ништо... во ракометот губиме од 10 пати послаби од нас, се форсира само една екипа, па пак никој не превзема ништо...на што личи то??? вака испаќа дека се е средено, само фудбалот не ни чини!

кажи ми ти дали само во мак се даваат 3 за 3 бодови, дали само кај нас се продаваат натпревари и дали само кај нас се мести??? па ене ти на блогерите секој ден читаме дека имаат и по 1000000 % сигурни дојави од проверени избори надвор од мак... немој мене да ми пишуваш за нешо шо знајме дека нема врска... се мести секаде па и кај нас...пример ти е јуве и марсеј, па шо??? ене ги пак играат во европа и поминаа лесно, а победа, иако сеуште не е докажано дека мести, го опапа за сите и то за милион пати помала пара (ако местела)... а кој беше главен сведок против победа??? еден пропаднат менаџер (христовски), пропаднат тренер (џиџи), затвореник (миленко)... и после немало монтирани афери... па кај нас е прво каде се нашле сведоци да сведочат против своите... и то за што... за ПАРИ И ВЛАСТ!!!

на крај ЈАС СУМ ОБЈЕКТИВЕН И НЕ ПОТПАЃАМ ПОД ТУГИ ВЛИЈАНИЈА... па ти шо сакаш пишувај!

ти си продолжуваш по исто!
прво за лигата... и во кошарка лигата секоја сезона е пред распад, федерацијата банкнотира, се распаѓаат клубови секоја сезона, па ништо... во ракометот губиме од 10 пати послаби од нас, се форсира само една екипа, па пак никој не превзема ништо...на што личи то??? вака испаќа дека се е средено, само фудбалот не ни чини!

кажи ми ти дали само во мак се даваат 3 за 3 бодови, дали само кај нас се продаваат натпревари и дали само кај нас се мести??? па ене ти на блогерите секој ден читаме дека имаат и по 1000000 % сигурни дојави од проверени избори надвор од мак... немој мене да ми пишуваш за нешо шо знајме дека нема врска... се мести секаде па и кај нас...пример ти е јуве и марсеј, па шо??? ене ги пак играат во европа и поминаа лесно, а победа, иако сеуште не е докажано дека мести, го опапа за сите и то за милион пати помала пара (ако местела)... а кој беше главен сведок против победа??? еден пропаднат менаџер (христовски), пропаднат тренер (џиџи), затвореник (миленко)... и после немало монтирани афери... па кај нас е прво каде се нашле сведоци да сведочат против своите... и то за што... за ПАРИ И ВЛАСТ!!!

на крај ЈАС СУМ ОБЈЕКТИВЕН И НЕ ПОТПАЃАМ ПОД ТУГИ ВЛИЈАНИЈА... па ти шо сакаш пишувај!

За Кошарката и Ракометот никој не пишува затоа што ако пишува ке пишува во тој форум, затоа не мешај баби и жаби!

Не треба да споредувам со некој други лиги затоа што ако споредувам тогаш има и обратни примери. Затоа не споредувај со други туку да ги согледам работите тука.

Со Победа сакаме нејкеме и без разлика како ке мислиме таа мора да биде казнета. Не ме свакај погрешно и јас го нејкам тоа заради тоа што Ацуле и Хари играле Не Лути се Човече со клубот, ама тоа е според сите правила и прописи.

За тоа кој што и како сведочел не ме интересира, затоа што ако ги бараме така кривците, тогаш не треба да се лутите ако ние ги пцуеме или нешто слично Ацуле, Хари и Победа.

Нема потреба да се бараат кривците за тој случај, затоа што веке се знаат а тоа се Ацуле и Дон Хари и ама баш никој ДРУГ.

Е сеа да се вратиме на муабетот за Дон Хари!

За Кошарката и Ракометот никој не пишува затоа што ако пишува ке пишува во тој форум, затоа не мешај баби и жаби!

Не треба да споредувам со некој други лиги затоа што ако споредувам тогаш има и обратни примери. Затоа не споредувај со други туку да ги согледам работите тука.

Со Победа сакаме нејкеме и без разлика како ке мислиме таа мора да биде казнета. Не ме свакај погрешно и јас го нејкам тоа заради тоа што Ацуле и Хари играле Не Лути се Човече со клубот, ама тоа е според сите правила и прописи.

За тоа кој што и како сведочел не ме интересира, затоа што ако ги бараме така кривците, тогаш не треба да се лутите ако ние ги пцуеме или нешто слично Ацуле, Хари и Победа.

Нема потреба да се бараат кривците за тој случај, затоа што веке се знаат а тоа се Ацуле и Дон Хари и ама баш никој ДРУГ.

Е сеа да се вратиме на муабетот за Дон Хари!

јас кажувам за тоа што ПЛАТЕНИТЕ ВЕСНИЦИ НЕ ги плукаат претседателите на мкф и рфм и покрај то шо и таму имаме дури и поголеми дебакли од фудбалот! не кажувам ништо за овој форум!!! и кажувам дека голем дел од луѓето под влијание на тие весници формираат свое мислење, а реалната ситуација е сосема подруга.

јас кажувам за тоа што ПЛАТЕНИТЕ ВЕСНИЦИ НЕ ги плукаат претседателите на мкф и рфм и покрај то шо и таму имаме дури и поголеми дебакли од фудбалот! не кажувам ништо за овој форум!!! и кажувам дека голем дел од луѓето под влијание на тие весници формираат свое мислење, а реалната ситуација е сосема подруга.

Мислам дека се знае што значи Фудбалот во светот! Нели.....

Кошарката и Ракометот не се застапени толку како Фудбалот.
Ете на пример Кометалки од коа станаа шампиони, после таа еуфорија се се врати на норамала и си остана истата гледаност како и пред тоа.

Значи сакам да ти кажам дека ако од 100 луге во Македонија гледаат спорт, тоа ке биде 70% фудбал, 10% кошарка, 10% ракомет, 10% останато.
И сега за што да пишува највеке во Медиумите..........? Сигурно нема за Ватерполо да се ангажираат повеке одклоку за Фудбалот!.

Мислам дека бев јасен!:toe:

Мислам дека се знае што значи Фудбалот во светот! Нели.....

Кошарката и Ракометот не се застапени толку како Фудбалот.
Ете на пример Кометалки од коа станаа шампиони, после таа еуфорија се се врати на норамала и си остана истата гледаност како и пред тоа.

Значи сакам да ти кажам дека ако од 100 луге во Македонија гледаат спорт, тоа ке биде 70% фудбал, 10% кошарка, 10% ракомет, 10% останато.
И сега за што да пишува највеке во Медиумите..........? Сигурно нема за Ватерполо да се ангажираат повеке одклоку за Фудбалот!.

Мислам дека бев јасен!:toe:

е ај и јас да ти разјаснам... фудбалот не е наш национален спорт...ФАКТ!!! ние немаме ниту економија, ниту пари, ниту моќни спонзори за да се натпреваруваме на било кој план со моќните земји... и то е факт!!! остави ја прикаската дека 90 % го сакаат фудбалот...
најголемите успеси ние ги имаме во ракометот и во кошарката!!!
МИЛИОН ПАТИ ПИШАВ дека според играчите, во овие 2 спорта сме горе-долу рамноправни со сите и можиме овде да очекуваме успеси!
е сега...класичен примери... весникот македонски спорт (треба да ги застапува сите спортови и настапи на мак екипи и репрезентации на било кое спортско поле, така???) после дебаклот на мак со андора почна со дрва и камења да фрла по хари. во ракометот имаме 10 пати повеќе такви дебакли (естонија, австрија, местена шампионска титула на вардар про лани, дебалки на младинските репрезентации и по 20 разлика од нижоразредни екипи...сакаш уште, ај кошаркарската репрезентација банкнотира, лигата секоја година ни е пред колапс, секоја година се менуваат по 4-5 нови екипи...). какви написи прочитавме после сето ова за михајлоски и димески??? НИКАКВИ!!!
ТРЕБА СИТЕ ДА СВАТИТЕ ДЕКА ХАРИ им е трн во око на сите кои не се од пп, а доколку спорт напише нешто против михајлоски има да го нема!!! а и нема причина за то оти тој е нивен човек!!! јасно ти е сега!!!
колку и да е катастрофална ситуацијата во фудбалот и 5 години по падот на хари, никој нема за то да пишува и нема да се вадат афери, доколку на власт е човек кој плаќа за да се пишува добро за него!!! мислам дека бев јасен и со овој пост јас прекинувам пишување на ова тема оти гхледам дека нема фајде зато шо некој сака поинаку да верува, некој верува во то шо го пишуваат мнозината, а пак, некој можеби е платен да пишува така!!!
поздрав!

е ај и јас да ти разјаснам... фудбалот не е наш национален спорт...ФАКТ!!! ние немаме ниту економија, ниту пари, ниту моќни спонзори за да се натпреваруваме на било кој план со моќните земји... и то е факт!!! остави ја прикаската дека 90 % го сакаат фудбалот...
најголемите успеси ние ги имаме во ракометот и во кошарката!!!
МИЛИОН ПАТИ ПИШАВ дека според играчите, во овие 2 спорта сме горе-долу рамноправни со сите и можиме овде да очекуваме успеси!
е сега...класичен примери... весникот македонски спорт (треба да ги застапува сите спортови и настапи на мак екипи и репрезентации на било кое спортско поле, така???) после дебаклот на мак со андора почна со дрва и камења да фрла по хари. во ракометот имаме 10 пати повеќе такви дебакли (естонија, австрија, местена шампионска титула на вардар про лани, дебалки на младинските репрезентации и по 20 разлика од нижоразредни екипи...сакаш уште, ај кошаркарската репрезентација банкнотира, лигата секоја година ни е пред колапс, секоја година се менуваат по 4-5 нови екипи...). какви написи прочитавме после сето ова за михајлоски и димески??? НИКАКВИ!!!
ТРЕБА СИТЕ ДА СВАТИТЕ ДЕКА ХАРИ им е трн во око на сите кои не се од пп, а доколку спорт напише нешто против михајлоски има да го нема!!! а и нема причина за то оти тој е нивен човек!!! јасно ти е сега!!!
колку и да е катастрофална ситуацијата во фудбалот и 5 години по падот на хари, никој нема за то да пишува и нема да се вадат афери, доколку на власт е човек кој плаќа за да се пишува добро за него!!! мислам дека бев јасен и со овој пост јас прекинувам пишување на ова тема оти гхледам дека нема фајде зато шо некој сака поинаку да верува, некој верува во то шо го пишуваат мнозината, а пак, некој можеби е платен да пишува така!!!
поздрав!

Олаф изглеа ти мене не ме свакаш шо сакам да ти кажам!

Не ти зборувам за светот, туку ти зборувам за кај нас.
70%фудбал
10%кошарка
10%ракомет
10%останато

Така одприлика се застапен спортот во Македонија, значи не во светот туку во Македонија.

Значи доколку во Медиумите пишуваат повеке за Ватерполо или за било кој друг спорт што не е фудбал, тогаш јас тоа не го ни читам, затоа што не сум заинтерсиран за тој спорт, затоа што ме интересира само Фудбалот во Македонија.

Така да доколку главните теми кога веке сега го спомнуваме Мак.Спорт се за ватерполо, кошарка и ракомет тогаш јас не го ни купувам тој Весник.

Сега ме свакаш.

Јас стварно не ми е јасно што споредуваш Фудбал со останатите спортови на темава!:toe:

Олаф изглеа ти мене не ме свакаш шо сакам да ти кажам!

Не ти зборувам за светот, туку ти зборувам за кај нас.
70%фудбал
10%кошарка
10%ракомет
10%останато

Така одприлика се застапен спортот во Македонија, значи не во светот туку во Македонија.

Значи доколку во Медиумите пишуваат повеке за Ватерполо или за било кој друг спорт што не е фудбал, тогаш јас тоа не го ни читам, затоа што не сум заинтерсиран за тој спорт, затоа што ме интересира само Фудбалот во Македонија.

Така да доколку главните теми кога веке сега го спомнуваме Мак.Спорт се за ватерполо, кошарка и ракомет тогаш јас не го ни купувам тој Весник.

Сега ме свакаш.

Јас стварно не ми е јасно што споредуваш Фудбал со останатите спортови на темава!:toe:

не го споредувам фудбалот, туку третманот од медиумите кој го добиваат претседателите на спортските сојузи.

не го споредувам фудбалот, туку третманот од медиумите кој го добиваат претседателите на спортските сојузи.

И сега сакаш да кажеш дека медиумите се премногу груби кон Дон Хари!:kesa:

Оној нов спортски весник (не ми текнува на името) ти е весник направен од Хари, таму се плука по луѓето што се против Хари...

Или пак тоа не е платен весник!?

Отворете уште од сеа тема „Натпреварот Македонија-Црна Гора наместен?“ за да се развие дискусија за тоа како мислите дека ќе се намести голови или пак ќе им ја пуштиме за следните квалификации да си бидеме у ист шешир за инат на србиве! :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom