Не ти е точно дополнувањето. Прво го прочитај изворот и види што мисли Хоматиан кога пишува за Илирик.
„...тогава и Климент бил издигнат на епископски престол, като бил поставен от Методиј за епископ на
целија Илирик и на б'лгарскија народ, којто владеел страната.
6. Нај-често пребивавал в илиријскија град Лихнида, којто е цент'р на околните градове и којто сега на езика на мизите се нарича Охрид, и в Кефалинија, преведено на б'лгарски език Главиница, к'дето е оставил и паметници. “
извор
Сега е 21.30 наше време, да видиме дали ќе одговориш или ќе си ја тераш по твојот терк - бришење.
Каснакоски, уште едно бедно плачипичкосување за да си ги исперите шупливите пропаганди и тек тогаш ќе осетиш како вистина можам да ја “терам“, па не би имал шанса ни “а“ да зуцнеш доколку на било кој начин сум бил загрозен од ефтини плитки интерпретации со краток рок.
Искористувате секоја можна прилика да го избегнете прашањето и поставувате прашање наместо одговор низ манипулативно прикажување на нештата.
Еве повторно, откако претходно си велиш самиот дека “
старобугарски“ го нарекувате јазикот кој е
старословенски, следува дека >
бугарски = словенски , влегуваш во уште една каллива номинација, имено, сега ни господ неможе да те извади од лајната:
„...тогава и Климент бил издигнат на епископски престол, като бил поставен от Методиј за епископ на целија Илирик и на б'лгарскија народ, којто владеел страната.
6. Нај-често пребивавал в илиријскија град Лихнида, којто е цент'р на околните градове и којто сега на езика на мизитесе нарича Охрид, и в Кефалинија, преведено на б'лгарски език Главиница, к'дето е оставил и паметници. “
Кажи ми сега, кои се Мизите, а кои Бугарите?
Очигледно два различни народа, a?
Уште едно паѓање главечки, пак имињата биле според
визaнтиcките ТЕМИ.
Ние наречени Бугари, а вие Мизи.
Ова со потенцирањето на територијата на Илирик, ништо не ти помогна, тоа е твојата пуста реалност.
Under the
Byzantine Empire, there was again a
prefecture of Illyricum (<КЛИК), which in the
7th century was overrun by the Slavic incursions and ultimately absorbed into the emerging Slavic states, the
First Bulgarian Empire, the Serb Archonty and the Croat Duchy. And later on, from the
10th century, into parts of the early
Bosnian Kingdom
Еве ти ја и мапата кои територии и народите ги зафаќал Илирик од горниов линк од вики:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Prefecture.png
Заклучок: Хрватска, Босна, Црна Гора, Албанија, Србија се дел од “бугарскиот“ народ.
Меѓутоа ВИЕ не сте дел од него, вие сте
МИЗИ.
Тоа е поентата, низ целото време, постои јасна диференцијација меѓу нашите народи, без разлика кои имиња се користат.
Она што вие се обидувате да го наметнете е шупливо, дури и за најголемите аматери и непознавачи на историјата.
Ајде сега повторно ад хоминем аргументи, ама башца ми, ама деда ми, ама ама ама...
Бугарите се првата и единствена трансцендентална нација во светот, тоа никој неможе да им го оспори, во различни периоди низ историјата се појавуваат на различни локации, побугарчуваат се живо и мртво, ја калемат дури и јаболкницата од Адам и Ева и ја наричаат болгарска.
Слоган на кампањата: Она што сеуште не е бугарско, наскоро ќе постане.
.