Ждрепка за СП 2010

• Креатор на темата Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување Време на започнување
Системот е одлично направен само има една маана домаќинот го влечат од прв шешир во случајов слабата Јужна Африка и им се зголемуваат шансите на послабите што ќе бидат во таа група.

секогаш било така, не за џабе сите бараат да бидат домаќини :wink:
али пак нема да поминат, освен ако не наместат нешто како со Ј.Кореа и Јапан... но можно е да ги извлечат со Франција или Португалија и од 3 шешир со Уругвај, е тогаш ќе го јадат немиен :tv:

иначе ждрепката е денес за околу 3 саата и 40 минути... тоа значи во 18:00 сите пред ТВ :tv:
овие МТВ вајда предвреме ќе се вклучат да ја доволат церемонијата и сите оние привју стаф :wink:

Ех како да гледам светско,а никогаш да ја нема мојата земја:(
Па еднаш бе да не израдуваа па да има за што да се замараме во тој период,а не само со политика:(

не ме интересира ждребов како е да е ке се види после кој се паднале нека има интересен фудбал на лето да биде фер и да се извадат играчи

THE GREATEST BATTLE OF THE WORLD ! ! ! :vozbud::vozbud::vozbud:

Блатер ја заебава црнкињава нешо :pos2:

Што прават црнциве на ждрепкава кој знае што ке прават на отворањето ...:pos2::pos2::pos2:

Ме интересира кои ќе влечат директно од шеширите значи сигурно некои од ѕвездите во светот.

Ме интересира кои ќе влечат директно од шеширите значи сигурно некои од ѕвездите во светот.

Mислам Бекам ќе биде, така вика брат ми сега...:toe:

Инаку и јас да прашам кој е најголем успех на некоја африканска селекција?

Се разбира после Франција 1998 година...

Пласман на СП и трето место во групите :pos:

Немаат пласман во првите три места досега на Светските првенства... а колку што се сеќавам Гана на последниот мундијал во Германија 2006 играше во 1/4 финалето против Италија, така да тоа и + уште некое 1/4 финале, а мислам дека Алжир имаат играно 1/2 финале... :toe:

Камерун 90-та ми се чини. 4-финале.

Него, водителки, машала... :) Јас би со нив во група :)

Мислам Гана во Германија 16 најдобри

ми се свиѓа фудбалчево, јако е... али и Шарлиз е јака :excited:

Edit> Еве за што зборувам, мислам дека ова е најголемиот успех на африканска земја на сп:

Despite Cameroon's heroics earlier in the tournament, David Platt put England ahead in the 25th minute of their quarter-final fixture. At half-time, Milla was brought on, and the game was turned on its head in the space of five second half minutes. First, Cameroon were awarded a penalty, from which Emmanuel Kunde scored the equaliser. Then, in the 65th minute, Eugene Ekeke put Cameroon ahead. The African team came within eight minutes of reaching the semi-finals, but conceded a penalty, which Gary Lineker gratefully converted. Midway through extra time, England were awarded another penalty, and Lineker again scored from the spot. England were through to the semi-finals.

Значи биле со една нога во полуфинале, али на енглезите им поделиле 2 пенала - и чао за „малиот“ камерун, добредојде за „големата“ англија. Смрдежи ти се големите земји... го убиваат фудбалот.

Ама, нема да е долго дури некоја земја од африка не си го наплати долгот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom