nonchalant
i4 ne mi 4ue
- Член од
- 27 ноември 2009
- Мислења
- 64
- Поени од реакции
- 2
Dali mislite deka feminizmot e produktiven ili kontraproduktiven za semejstvoto voopshto?
Мислам дека е и двете во разни случаеви...Dali mislite deka feminizmot e produktiven ili kontraproduktiven za semejstvoto voopshto?
Феминизмот е смрт за семејството и смрт за општеството. Таа погубна идеологија мора да се надмине, ако сакаме да преживееме како народ и да просперираме.
Феминизмот е смрт за семејството и смрт за општеството. Таа погубна идеологија мора да се надмине, ако сакаме да преживееме како народ и да просперираме.
ti imash crni naochari na ocite...so ne ti dozvoluvaat da gledash na idninata ...Феминизмот е политичко,културно или економско движење кое има за цел да воспостави и обезбеди повеќе права за жените и нивна рамноправност како и нивна правна заштита.
Wow, абе брат каков шовинист си тиииии. Мислам дека не ти е ни тебе јасно колкава глупост напиша во твојот пост.
Дискриминацијата на жените е карактеристика на средниот век и не сакам ни да помислам дека сеуште постојат шовинисти.
Како прво, жената е стожер на секое семејство и таа го држи заедно.
Не знам како ќе го објасниш тоа "Феминизмот е смрт за семејството".
Не дека жената мора тоа да го прави, туку тоа е во нејзината природа.
Немој вака, срамота е во 21 век да се говори јавно за дискриминација на жените.
Ќе ни се смее светот бре ало, будали ли сте?
Колку си феил...Феминизмот е (ќе биде еден ден) спас за човештвото.
На пример во кои случаји е продуктивен ?Зависи до кој степен е.
Зависи во некои случаи е продуктивен ако се извлече најдоброто.
Алал да му е на тој што ќе те земе, мене пари да ми даваат не би те земал.Ама имаш тука и полова дискриминација во поглед на работно место, приоритет на раѓање дете (се очекува нели машко), да не зборувам дека е навистина важно да си ги броиш партнерите на најмногу два прста, сеуште постои мажот-глава на куќата, сеуште постои ,,дечко ми не ми дава,,... Јас сум закоравен феминист, и искрено, на некои испити (студирам психологија) ми се повраќа, заради тоа што учам од книги од времето ,,тато носи мама меси,,... Односно, факт е дека природна одлика им е на жените да се грижат за семејството, ама јас не знам и не сакам да знам како да се ,,грижам,, за маж ми, да бидам вработена, готвачка, чистачка, бебиситерка.... Се што постои, не го делам на машка или женска работа!! Можеби зошто пораснав во семејство каде што татко ми најчесто готви, ако треба да си запегла нешто не очекува од мајка ми или од мене, имам мајка која фатила џогер само кога и каснела платата па немала пари за чистачка.... И на моја среќа, имам дечко кој тоа сосема добро го разбира, и мн му е јасно дека кај мене не важи традицијата - па така ако имаме деца, ќе си носат две презимиња, ако не му одговара така ќе го носат само моето. Јас сум исто што и тој, и мојата еманципација не се сведува на правото на глас. Ќе бидам директорка еден ден, и многу мажи ќе бидат под мене. Јас нема да имам претпоставен маж, зошто жените благодарение на вековното дискриминирање, станаа многу потрудољубиви и посовесни шефови и општо, работници.
Да да секако, само во Ирак, Македонија 2001 или денешна Фукушима ако некој те прати нема да го кажеш ова.Јас сум исто што и тој,
Па види, јас всушност, и не очекувам некој ,,да ме земе,,. Мажите не треба да ги ,,земаат,, жените. Ако е бракот партнерски, очигледно, никој никого не ,,зема,, туку се согласува на заеднички еднаков живот. Ама секој со своето, на своја среќа, живееме во земја каде што сеуште владеат некои за мене, глупави феудални традиции.Алал да му е на тој што ќе те земе, мене пари да ми даваат не би те земал.