Феминизмот и семејството

nonchalant

i4 ne mi 4ue
Член од
27 ноември 2009
Мислења
64
Поени од реакции
2
Dali mislite deka feminizmot e produktiven ili kontraproduktiven za semejstvoto voopshto?

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Феминизмот е смрт за семејството и смрт за општеството. Таа погубна идеологија мора да се надмине, ако сакаме да преживееме како народ и да просперираме.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Феминизмот е (ќе биде еден ден) спас за човештвото.

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123
Феминизмот е смрт за семејството и смрт за општеството. Таа погубна идеологија мора да се надмине, ако сакаме да преживееме како народ и да просперираме.

Ко шо вели младичот.

V

VeniVidiVici

Гостин

Феминизмот е политичко,културно или економско движење кое има за цел да воспостави и обезбеди повеќе права за жените и нивна рамноправност како и нивна правна заштита.

Wow, абе брат каков шовинист си тиииии. Мислам дека не ти е ни тебе јасно колкава глупост напиша во твојот пост.
Дискриминацијата на жените е карактеристика на средниот век и не сакам ни да помислам дека сеуште постојат шовинисти.
Како прво, жената е стожер на секое семејство и таа го држи заедно.
Не знам како ќе го објасниш тоа "Феминизмот е смрт за семејството".
Не дека жената мора тоа да го прави, туку тоа е во нејзината природа.
Немој вака, срамота е во 21 век да се говори јавно за дискриминација на жените.
Ќе ни се смее светот бре ало, будали ли сте?

nonchalant

i4 ne mi 4ue
Член од
27 ноември 2009
Мислења
64
Поени од реакции
2
Феминизмот е политичко,културно или економско движење кое има за цел да воспостави и обезбеди повеќе права за жените и нивна рамноправност како и нивна правна заштита.

Wow, абе брат каков шовинист си тиииии. Мислам дека не ти е ни тебе јасно колкава глупост напиша во твојот пост.
Дискриминацијата на жените е карактеристика на средниот век и не сакам ни да помислам дека сеуште постојат шовинисти.
Како прво, жената е стожер на секое семејство и таа го држи заедно.
Не знам како ќе го објасниш тоа "Феминизмот е смрт за семејството".
Не дека жената мора тоа да го прави, туку тоа е во нејзината природа.
Немој вака, срамота е во 21 век да се говори јавно за дискриминација на жените.
Ќе ни се смее светот бре ало, будали ли сте?
ti imash crni naochari na ocite...so ne ti dozvoluvaat da gledash na idninata ...

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Зависи до кој степен е.

Зависи во некои случаи е продуктивен ако се извлече најдоброто.

Б

Бат Елохим

Гостин
Во крајната фаза , која секогаш ја има во се, феминизмот е многу лоша работа.
Не сум феминистка, не сум ни дискриминирана.

Исто така ми е малку нејасно на кого му е уште потребен феминизмот.
Жената има право на глас, да работи, да учи (наопачни ги напишав). Останатото е право на избор. Како сака да живее.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Ама имаш тука и полова дискриминација во поглед на работно место, приоритет на раѓање дете (се очекува нели машко), да не зборувам дека е навистина важно да си ги броиш партнерите на најмногу два прста, сеуште постои мажот-глава на куќата, сеуште постои ,,дечко ми не ми дава,,... Јас сум закоравен феминист, и искрено, на некои испити (студирам психологија) ми се повраќа, заради тоа што учам од книги од времето ,,тато носи мама меси,,... Односно, факт е дека природна одлика им е на жените да се грижат за семејството, ама јас не знам и не сакам да знам како да се ,,грижам,, за маж ми, да бидам вработена, готвачка, чистачка, бебиситерка.... Се што постои, не го делам на машка или женска работа!! Можеби зошто пораснав во семејство каде што татко ми најчесто готви, ако треба да си запегла нешто не очекува од мајка ми или од мене, имам мајка која фатила џогер само кога и каснела платата па немала пари за чистачка.... И на моја среќа, имам дечко кој тоа сосема добро го разбира, и мн му е јасно дека кај мене не важи традицијата - па така ако имаме деца, ќе си носат две презимиња, ако не му одговара така ќе го носат само моето. Јас сум исто што и тој, и мојата еманципација не се сведува на правото на глас. Ќе бидам директорка еден ден, и многу мажи ќе бидат под мене. Јас нема да имам претпоставен маж, зошто жените благодарение на вековното дискриминирање, станаа многу потрудољубиви и посовесни шефови и општо, работници.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Мажите го создадоа феминизмот, за да продаваат цвеќиња на 8ми март (на жените секако).
Ако мислите дека сум грешка, тапа сте.

--- надополнето ---

Феминизмот е (ќе биде еден ден) спас за човештвото.
Колку си феил...

--- надополнето ---

Зависи до кој степен е.

Зависи во некои случаи е продуктивен ако се извлече најдоброто.
На пример во кои случаји е продуктивен ?
Кој прогрес е продукт на таа горенаведена идеологија?

Дај не зезајте молим вас, америтге сеуште ве лажат :pos:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.327
Поени од реакции
15.586
Ама имаш тука и полова дискриминација во поглед на работно место, приоритет на раѓање дете (се очекува нели машко), да не зборувам дека е навистина важно да си ги броиш партнерите на најмногу два прста, сеуште постои мажот-глава на куќата, сеуште постои ,,дечко ми не ми дава,,... Јас сум закоравен феминист, и искрено, на некои испити (студирам психологија) ми се повраќа, заради тоа што учам од книги од времето ,,тато носи мама меси,,... Односно, факт е дека природна одлика им е на жените да се грижат за семејството, ама јас не знам и не сакам да знам како да се ,,грижам,, за маж ми, да бидам вработена, готвачка, чистачка, бебиситерка.... Се што постои, не го делам на машка или женска работа!! Можеби зошто пораснав во семејство каде што татко ми најчесто готви, ако треба да си запегла нешто не очекува од мајка ми или од мене, имам мајка која фатила џогер само кога и каснела платата па немала пари за чистачка.... И на моја среќа, имам дечко кој тоа сосема добро го разбира, и мн му е јасно дека кај мене не важи традицијата - па така ако имаме деца, ќе си носат две презимиња, ако не му одговара така ќе го носат само моето. Јас сум исто што и тој, и мојата еманципација не се сведува на правото на глас. Ќе бидам директорка еден ден, и многу мажи ќе бидат под мене. Јас нема да имам претпоставен маж, зошто жените благодарение на вековното дискриминирање, станаа многу потрудољубиви и посовесни шефови и општо, работници.
Алал да му е на тој што ќе те земе, мене пари да ми даваат не би те земал.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Јас сум исто што и тој,
Да да секако, само во Ирак, Македонија 2001 или денешна Фукушима ако некој те прати нема да го кажеш ова.
Гарант.

Мисљим без навреди ама ќе најдете причина зошто да не се бавите со the man's jobs, на крај краишта, така да we can't be equal.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Алал да му е на тој што ќе те земе, мене пари да ми даваат не би те земал.
Па види, јас всушност, и не очекувам некој ,,да ме земе,,. Мажите не треба да ги ,,земаат,, жените. Ако е бракот партнерски, очигледно, никој никого не ,,зема,, туку се согласува на заеднички еднаков живот. Ама секој со своето, на своја среќа, живееме во земја каде што сеуште владеат некои за мене, глупави феудални традиции.

--- надополнето ---

Јас мислам дека секој има право на избор. Во Америка и не е чудно жена да е багерист, маж бебиситер итн. Не велам само дека жените се дискриминирани. Можеби и кај нас некој маж има амбиција да биде нешто што е определено како ,,женска,, работа, ама не го прави тоа зошто ќе биде ,,педер,, , ,,лудак,, , ,,лигуш,, ... Ако кај нас е жена директорка, или било каква поодговорна функција, мора многу к*рови да прошла - никој не мисли дека морала многу да се потруди. Ако не е добра домаќинка (што е според мене, исто така, професија) значи не е добра жена.
Кај нас мажите кога се женат бараат замена за својата мајка, а не жена. Има голема разлика во тие две категории.

Kajgana Shop

На врв Bottom