Зошто атеистите немаат одговор на следниве прашања.

• Креатор на темата Креатор на темата smart ass
  • Време на започнување Време на започнување
Еве јас како Атеист отварам тема во религија која многумина би ја сватиле како контра атеистичка или САМ СЕБЕ УБИЈАЛ ТЕМА:pos2:

но не е така,всушност целта е да развиеме дискусија,дали има одговор на овие прашања,дали религијата го нуди одговорот,филозофијата...
дали е полошо да кажеш научен доказ кој потоа ќе биде побиен,отколку да признаеш дека не знаеш-туку веруваш???

1. What was in the beginning?
2. How will life on earth end?
3. What happens after death?
4. What is the purpose of existence?
5. Why there is order in all of creation?
6. Why there is morality in every civilization?
7. Why does every civilization believe in a Creator?
8. Why does every sane person have a conscience, even when it is not dictated by society?
9. How did nothing create everything?
10. Which came first--the chicken or the egg?

Јас сум сретнал луѓе кои се декларираат како Атеисти ама не се
зашто ако велиш дека не постои Бог тогаш се поставува едно прашање кое им го поставувам на сите Атеисти
-ајде докажи дека не пости Бог.

Ај дефинирај Бог. Па потоа контај си ја логиката на кажаното.

Интересно е, успат да речам, окарактеризирањето на Бог од страна на христијаните. Не е тоа против одно од божјите правила: „Не замислувај што има горе на небото или долу под земјата. Не им прави идоли, и не им служи.“ Не е неверство самото тоа да пробаш да го дефинираш бог? А камо ли пак да го окарактеризируваш како ентитет чиј „образ ти го копираш“ или да доделуваш светци и празници и ритуали остали работи. Паганизам бре човече.

Ај дефинирај Бог. Па потоа контај си ја логиката на кажаното.

Бог е креатор творец на универзумот.
Нешто што направило се ова да пости само личност.
Е сега велат атеистите нема
Ајде докажи дека јас ти Дрвата Шумата Земјата Планитите се настанати
така сами по себе ...

Еве јас како Атеист отварам тема во религија која многумина би ја сватиле како контра атеистичка или САМ СЕБЕ УБИЈАЛ ТЕМА:pos2:

но не е така,всушност целта е да развиеме дискусија,дали има одговор на овие прашања,дали религијата го нуди одговорот,филозофијата...
дали е полошо да кажеш научен доказ кој потоа ќе биде побиен,отколку да признаеш дека не знаеш-туку веруваш???

1. What was in the beginning?
2. How will life on earth end?
3. What happens after death?
4. What is the purpose of existence?
5. Why there is order in all of creation?
6. Why there is morality in every civilization?
7. Why does every civilization believe in a Creator?
8. Why does every sane person have a conscience, even when it is not dictated by society?
9. How did nothing create everything?
10. Which came first--the chicken or the egg?
1. незнам
2. незнам
3. незнам
4. незнам
5. незнам
6. незнам
7. ради тоа што така било од порано, па се верува...ке се смени кај и да е
8. незнам
9. незнам
10. јајцето

зашто ако велиш дека не постои Бог тогаш се поставува едно прашање кое им го поставувам на сите Атеисти
не треба да се докаже дека не постои, бидејки тргаме од тоа...ти докажи дека постои

Бог е креатор творец на универзумот.
Нешто што направило се ова да пости само личност.
Е сега велат атеистите нема
Ајде докажи дека јас ти Дрвата Шумата Земјата Планитите се настанати
така сами по себе ...

Ако тргнеш по самиот концепт на создавање, и ако го земеш како темелен, биди свесен дека ова е насочена акција од творител кон створеното. Ако овој настан постои, тогаш концептот е сеприсутен. Кој го создал бог? Која е природата на бог? Ај докажи дека бог е настанат онака сам по себе. Одсекогаш постоел? Замисли бесконечност, докажи ја.

Ако тргнеш по самиот концепт на создавање, и ако го земеш како темелен, биди свесен дека ова е насочена акција од творител кон створеното. Ако овој настан постои, тогаш концептот е сеприсутен. Кој го создал бог? Која е природата на бог? Ај докажи дека бог е настанат онака сам по себе. Одсекогаш постоел? Замисли бесконечност, докажи ја.

Епа ти мене не ме разбираш како што е тешко за еден верник да докаже дека постои Бог за Атеистите би било стопати потешко да докажат дека не постои.
Еден Верник може да се послужи со примерот
Секоја кука некој ја гради така и нашава планета е совршено дизајнирана од Бог и сите живи суштества на неја а додека разбирањето за бесконечноста и и од кога постоел Бог е надвор од дометот на нашиот мал човечки ум.

Додека Атеистот вели нема Бог !!
Јас викам нема Атеисти зашто не може да докажат дека Бог НЕ постои
а додека има верници затоа што веруваат со душата зато и се вика вера самото име кажува тој ке ти каже до некаде и после ке ти каже дека треба и вера.

Во секој случај анализирано не може ни верникот 100 посто да докаже
а атеистот па уште помалку тоа значи дека Атеисти не се тие што мислат
тоа се само луѓе кои не можат да веруваат во Бог затоа што немаат докази./

Немаат одговор!

Или поточно, сега засега се уште немаат одговор што не значи дека во иднина блиска или подалечна нема постепено да дојдат до одговорите. Одговори на многу прашања од разни области се добиени низ вековите а исто така и секојдневно се добиваат нови одговори на одредени стари или новонастанати прашања. Добивањето одговори е долготраен процес кој никогаш нема да заврши, стално ќе има нови прашања (предизвици) за одговарање.

Значи имаат доблест да признаат дека не се сезнајковци и дека работат на проблемот за разлика од другите кои мислат дека се е кажано еднаш за век и векови во некаква си збирка на митови на еврејскиот народ.

Епа ти мене не ме разбираш како што е тешко за еден верник да докаже дека постои Бог за Атеистите би било стопати потешко да докажат дека не постои.
Секоја кука некој ја гради така и нашава планета е совршено дизајнирана од Бог и сите живи суштества на неја а додека разбирањето за бесконечноста и и од кога постоел Бог е надвор од дометот на нашиот мал човечки ум.

а додека има верници затоа што веруваат со душата зато и се вика вера самото име кажува тој ке ти каже до некаде и после ке ти каже дека треба и вера.

Поирелевантен пост, здравје. Дали ти воопшто ме читаш, или кога човек ти вели дека 2 и 2 се 4 а не 5, ти тврдиш дека се 5 пошо 3 и 3 се 7 и 4 и 4 се 9.
I rest my case.

Поирелевантен пост, здравје. Дали ти воопшто ме читаш, или кога човек ти вели дека 2 и 2 се 4 а не 5, ти тврдиш дека се 5 пошо 3 и 3 се 7 и 4 и 4 се 9.
I rest my case.

ОМГ што ти е филмов со моабетов незнам не ги придоби моите симпатии во секој случај

јас ти објаснив децидно дека Атеист неможе никој да се нарекува себеси
а ти нешто друго ми велиш правевме моабет тука за Атеистите ти ме завлече во други води добро ти го објаснив концептот и логиката
дека Верници има зашто тоа е Вера и веруваат

А додека Атеистите тврдат дека не пости Бог
може да има
Неутрален Неверник како сакаш наречи го ама стриктно против идеја за Бог луѓе кои тврдат дека не пости не може да има целиот концепт на тие луѓе им паѓа во вода/

Јас сум верник и во последно време ми се врти во глава едно прашање: Како се создал Бог? И кога? Ако некој рече дека е вечен, нека дефинира што подразбира под тој поим. Благодарам однапред.

Јас сум верник и во последно време ми се врти во глава едно прашање: Како се создал Бог? И кога? Ако некој рече дека е вечен, нека дефинира што подразбира под тој поим. Благодарам однапред.

убаво си кажа ти си верник

Да, но тоа не ме ограничува да бидам неинформиран.

Да, но тоа не ме ограничува да бидам неинформиран.

токму така само прашањето на кое што сите се сопнуваат е кој го има создадено Бог на ова прашање не може никој да ти одговори и вечност што е

Јас лично завземам еден поповлечен став за Бог затоа што не сум ни јас сигурен што е како е зашто треба да постои ама јас сакам да го видам тоа ме спрепнува и факти и докази ми фалат

A де ај ти докажи дека постои бог

Имаш гершна премиса, имено јас сум атеист, но јас не викам дека не постои господ, јас викам дека не верувам дека постои господ, што само по себе не значи дека викам дека и не постои.
Можеби малку несоодветно ама да ти ја доловам ситуацијата, играат интер и милан, и ти викаш дека веруваш дека милан ќе тепа со 6-0, јас викам јас не верувам дека милан ќе тепа 6/0 со интер, ама нит ти нит јас не знаеме дали милан воопшто и ќе тепа, бидејќи натпреварот е за една недела.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom